Rasprave o politici

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

dupin
Spol: M

Re: Rasprave o politici

Post Postao/la dupin »

zole052 je napisao/la:... to sto su pokusali opstruirati referendum je normalno
To nije normalno.To je vrlo opasno.Ako se referendum ( ovaj ili bilo koji budući) može opstruirati od strane vlasti i na taj način dobiti rezultate koje ta vlast želi.Onda više ne živimo niti nominalno u demokraciji.

@ drade

Upitno je možemo li ovo nazvati ohlokracijom,jer oko 62% ljudi uopće nije izašlo na referendum.Bio je ovo odabir manjine biračkog tijela.

Edit by nicky: popravljen quote.
Nema veće religije od istine!
drade

Post Postao/la drade »

Bez obzira na izlaznost, ovo je cisti primjer ohlokracije (iliti "tiranije mase" (mobile vulgus); od 100% ljudi koji su izasli (bez obzira na cinjenicu da je izaslo samo 2/5 glasaca ili manje), vise od 60% (masa) je nametnulo svoju moralnu tocku zrenja nad 3/5 domace populacije, u ovom, demagogijom korumpiranom obliku demokracije (ne mislim samo na LGBT prava, vec i na bilo sto drugo (npr. pitanje o dvojezicnim tablama ... i tko zna kakva ce se jos smijesna pitanja potezati u buducnosti), sto ne pase nasim vrlim, ali vrlo "selektivnim" konzervativcima).

Uvjerenja sam da bi ishod bio isti (davno prodano), cak i da je odaziv bio veci.
When you're a kid and you wanna go "Weee !", but you ain't got drugs yet ... You hold out for your life, hold on to your little GONADS ... and STRIFE.
zole052

Post Postao/la zole052 »

dupin je napisao/la: To nije normalno.To je vrlo opasno.Ako se referendum ( ovaj ili bilo koji budući) može opstruirati od strane vlasti i na taj način dobiti rezultate koje ta vlast želi.Onda više ne živimo niti nominalno u demokraciji.
nije normalno da drzava pokusava sprijeciti da vecinska vjerska zajednica pocne pisati ustav drzave?

to je opasno... tko zna sto je sljedece na tapetu

a da ne pricamo o bacanju 48 milijuna kuna za prepisivanje necega iz obiteljskog prava u ustav pface
Zadnja izmjena: zole052, dana/u 02 pro 2013, 12:11, ukupno mijenjano 1 put.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
4ndY
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la 4ndY »

Ja ću morati ubrzati pakiranje kofera jer, kako se situacija razvija, za godinu dana u ovo vrijeme već bih mogao zbog svojih lijevih i anacionalnih stavova visjeti na banderi, no nadam se da ću tada biti na sigurnoj udaljenosti :zvizdi :pogled_dolje

@retsam: ne dijelim tvoj optimizam da je ovo sasvim normalna situacija i da je oduvijek bila takva - kad stadioni dižu ruke u zrak pokazujući visinu kukuruza i viču "za dom spremni", kad se zatvaraju otkupljivaonice zlata jer je narod prodao sve što je imao, kad prolaze ovakvi regresivni referendumi, kad nezaposlenost raste, a ni vladajući ni oporba ne znaju kako obrnuti trend... daljnja tendencija može biti samo silazna. Možda, ako vrijeme provodiš u dobrostojećem društvu, možeš okarakterizirati trenutnu društvenu situaciju kao uobičajenu samo što je mediji željni ekskluzive žele "zapapriti". Ali ako zađeš malo u niže slojeve društva, vidjet ćeš da situacija nije ni malo bajna i da je takva masa lako zapaljiva ekstremističkim idejama. Zahvaljujući konzistentnom održavanju nacionalne mitologije (što je konsenzus svih parlamentrnih stranaka), mislim da će one desne ideje pasti na plodnije tlo (kao što i tendencije pokazuju).
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
nicky
Site Admin
Spol: Ž

Post Postao/la nicky »

Ovaj referendum vidim samo kao uspješnu manipulaciju određenim ljudima.
Cilj uopće nije bio odgovorit na pitanje koje je bilo postavljeno na referendumu nego izazvati nerede jer su se nadali da će vladajući pokušat spriječit referendum pod svaku cijenu i da će tako izazvat ustavnu krizu. Dovoljno je da se pitate zašto inicijativu "U ime obitelji" 20 godina nije bilo briga da zaštiti brak kao zajednicu između muškarca i žene.
retsam

Post Postao/la retsam »

4ndy je napisao/la:@retsam: ne dijelim tvoj optimizam da je ovo sasvim normalna situacija i da je oduvijek bila takva - kad stadioni dižu ruke u zrak pokazujući visinu kukuruza i viču "za dom spremni", kad se zatvaraju otkupljivaonice zlata jer je narod prodao sve što je imao, kad prolaze ovakvi regresivni referendumi, kad nezaposlenost raste, a ni vladajući ni oporba ne znaju kako obrnuti trend... daljnja tendencija može biti samo silazna. Možda, ako vrijeme provodiš u dobrostojećem društvu, možeš okarakterizirati trenutnu društvenu situaciju kao uobičajenu samo što je mediji željni ekskluzive žele "zapapriti". Ali ako zađeš malo u niže slojeve društva, vidjet ćeš da situacija nije ni malo bajna i da je takva masa lako zapaljiva ekstremističkim idejama. Zahvaljujući konzistentnom održavanju nacionalne mitologije (što je konsenzus svih parlamentrnih stranaka), mislim da će one desne ideje pasti na plodnije tlo (kao što i tendencije pokazuju).
Ne kažem ja da je to normalna situacija u drušvu, nipošto, nego kažem da nije neuobičajena za Hrvatsku. Ne znam koliko ideš po utakmicama, ali na gotovo svakoj se skandira za dom spremni (i, dakako, nitko pritom ne misli na Nikolu Šubića Zrinskoga, Gjalskoga ili Jelačića). Hrvatska je od sredine 90-ih u poslijeratnom stanju s boljim i lošijim razdobljima i tu ne treba uzroka tražiti u gospodarstvu, val ekstremizma koji se javlja kao reakcija na neka kretanja u društvu je uglavnom trenutan, a opasan može postati tek kada je usmjeren i jasno artikuliran, a nikako ne mislim da je jedna crkvenjačka inicijativa opasna jer ona nema uporište u nekoj središnjoj osobi ili stranci (bez obzira na Markićku, ja sam glasovao za, a žena mi je antipatična), nego više u tradicionalnim strukturama društva.
Ipak nijesam baš tako imućna roda da s balkona na Jelačić-placu ispijam šampanjac i naivno promatram stvarnost. :-D
drade je napisao/la:Bez obzira na izlaznost, ovo je cisti primjer ohlokracije (iliti "tiranije mase" (mobile vulgus); od 100% ljudi koji su izasli (bez obzira na cinjenicu da je izaslo samo 2/5 glasaca ili manje), vise od 60% (masa) je nametnulo svoju moralnu tocku zrenja nad 3/5 domace populacije, u ovom, demagogijom korumpiranom obliku demokracije (ne mislim samo na LGBT prava, vec i na bilo sto drugo (npr. pitanje o dvojezicnim tablama ... i tko zna kakva ce se jos smijesna pitanja potezati u buducnosti), sto ne pase nasim vrlim, ali vrlo "selektivnim" konzervativcima).
Pa baš i nije jer je ono što ide u ustav ustavno i u skladu sa zakonom (u protivnom bi zakon bio neustavan), tako da nitko ništa nije nametnuo što već nije bilo određeno, pa tako ni moral, postoji univerzalni moral koji nije vezan ni uz čija vjerska opredjeljenja (teorija prirodnoga prava), ali zakon ionako ne ovisi o moralu nego je pisan za potrebu cjelokupne zajednice i njegov je cilj da bude prihvatljiv.
Dupin je napisao/la:Iznenađuje me količina vašeg iznenađenja.Kometari su kao da ste se,nakon poduže hibernacije,probudili u sadašnjoj hrvatskoj.Kao da ne znate da je većinu vremena ovu zemjlu vodila stranka ( ili koalicija) desnog centra.
Ja se isto čudim njihovu čuđenju.
Ken Thompson je napisao/la:One of my most productive days was throwing away 1000 lines of code.

Pikacode - Arch configs
Pikacode - dwm config
iv@n
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la iv@n »

nicky je napisao/la:Ovaj referendum vidim samo kao uspješnu manipulaciju određenim ljudima.
Cilj uopće nije bio odgovorit na pitanje koje je bilo postavljeno na referendumu nego izazvati nerede.
U mom "malom selu" to su i uspjeli, u stotinama FB komentara svi su se posvađali, vrijeđali, psovali mater, brojali tko ide u Crkvu, zamjerali što se liže dupe svećeniku.... sve dok dva glupana nisu u old western style dogovorili tučnjavu u točno određeno vrijeme na točno određenom mjestu (jer jedan od tupana, sin lokalnog bogataša nije dovoljno inteligentan da shvati obični sarkazam koji mu je upućen).

Ne znam kako je prošlo i što je bilo, svi komentari su izbrisani pa se ne bih čudio da je i policija pozvana.

Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.

pface pface
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
max360se

Post Postao/la max360se »

iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Istinna, ovo ide u potpis.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging site :D
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

iv@n je napisao/la:
Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.

pface pface

Znači, stvarno imamo vladu i zakon kakav zaslužjemo:) Nego, kada se se osniva Nacional socijalistička partija da se možemo svi tamo učlaniti?
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Grof
Site Admin

Post Postao/la Grof »

Evo, počeo je padati snijeg.... :)
https://pahulja.com/
Zaključano