Manjaro fan club

Diskusije usko vezane uz Arch Linux i srodne distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

neuromancer
Spol: M

Re: Manjaro linux

Post Postao/la neuromancer »

meteorolog90 je napisao/la:

Kod: Označi sve

sudo pacman -Syu
:: Synchronizing package databases...
core is up to date
extra is up to date
community is up to date
multilib is up to date
:: Starting full system upgrade...
warning: pamac: local (0.9.1-1) is newer than extra (0.9.0-1)
there is nothing to do

Kakav je ovo problem, i kako da ga rešim ? Koristim gnome verziju 3.10.1
Ako te bas kopka to, otvori pamac, u search upisi pamac-aur i instaliraj (izbrisat ce verziju s kojom se sukobljava).
Nece ti vise kopati oci taj warning, a nikakvu razliku neces primjetiti.
neuromancer

Post Postao/la neuromancer »

Ako moze help, bio bih zahValan.
Najčudniji bug koji sam dosad Vidio...Ne radi mi malo V :?
U loginu normalno radi (lowercase V se pojaVljuje u passwordu), ali kad se logiram nikako ne reagira, ni u terminalu ni u browseru ni u bilo kojem editoru.
Mogu ga dobiti kombinacijom caps lock on, shift + V, ali naraVno ne pada mi napamet to uVijek raditi..
Googlao sam ali nisam našao nešto korisno (npr .http://superuser.com/questions/679015/l ... nder-linux)..
edit: zaboraVio sam napomenuti, kombinacije rade, npr ctrl+V za paste itd..

?
trzalica

Post Postao/la trzalica »

Tko god nije isprobao Octopi, vjerujte mi isprobajte i nećete požaliti! Bolji je od Pamaca jer se može pristupiti i AUR repozitorijima a i kada updateate, instalirate ili deinstalirate programe sve možete pratiti kroz terminal. Stvarno super program!
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

TRZALICA je napisao/la:Tko god nije isprobao Octopi, vjerujte mi isprobajte i nećete požaliti! Bolji je od Pamaca jer se može pristupiti i AUR repozitorijima a i kada updateate, instalirate ili deinstalirate programe sve možete pratiti kroz terminal. Stvarno super program!
Thanks!
Budem probao.
trzalica

E imam jedno pitanje vezano uz pakete iz repozitorija Manjara i AUR repo-a.
(Pogotovo bih volio da mi odgovore ljudi koji malo dulje koriste Manjaro ili imaju više iskustva sa Archem.)
Ovako, htio bih jedan program podesiti da se NE updatea. Pročitao sam na Arcevom forumu da to baš i nije previše pametna ideja zbog kršenja dependencija itd. E sada, pošto je taj paket iz Manjarovog repoa da li bi ovdje ipak to bilo ajmo reći pametno napraviti ili? Ili postoji neki drugi način možda...?
@Suko - da li si ti možda imao iskustva sa ovako nečim (znam da ga dulje već koristiš)?
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Nisam nikad takvo sto trebao. Ne znam koliko ce to utjecati na stabilnost sustava. Vjerojatnije je da ce se taj program skrsiti jer ce naletiti na neku zavisnost koja vise nije kompatibilna s njim. Ne vjerujem da to moze skrsiti bas sustav.
trzalica

Pošto se radi o CMS programu mislim da tu nekih prevelikih međuzavisnosti ne bi trebalo biti ali opet, bolje biti siguran... Hvala Suko na brzom odgovoru!
trzalica

Pronašao sam jedan zanimljiv problem vezan za Manjaro.
Uspješno sam je instalirao na jedan stariji komp. Radi kako treba.
Pokušao sam na svom desktop PC-u pokrenuti LiveDVD manjaro-xfce-0.8.8-x86_64 međutim bezuspješno (downloadao i pržio dva puta da provjerim jel sve s tim kako treba i provjeravao md5).
Sve stane kada loadanje svih Manjarovih modula i drivera dođe do pred kraj i jednostavno ne uspije učitati nekoliko stvari (točnije 3) poput Login Service, Modem Managera i Network Managera. Poslije toga se bezuspješno pokušava logirati i tako u nedogled (pokušao sam i ja ručno upisati defaultni username i pass ali ne prihvaća). Ovako nešto mi se nikada nije dogodilo niti na jednom kompu na koji sam instalirao linux distribucije a pogotovo na mom desktop računalu koji je vidio stvarno veliki broj linux distribucija.
Da li je netko iskusio sličan problem sa ovom distrom (ili nekom drugom) i da li postoji nekakvo rješenje?
slika
trzalica

problem za ovo gore je bio u tome što sam ISO spržio na DVD i to na DVD-RW. Do sada mi taj način prženja i isprobavanja distri nije stvarao problem ali jučer jest. Kada sam ISO stavio na USB stick, sve je proradilo kako treba.
Eto škola svima za ubuduće, za svaki slučaj distre isprobavajte sa stickova! :)
blast beat

Post Postao/la blast beat »

Ja to praktikujem već dugo, i to uvek ispišem iso na fleš dd naredbom. Brže se i digne sistem, a brže i radi live sa fleša, ipak je veća brzina čitanja. :)
Odgovori