openSUSE 13.1
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: openSUSE 13.1
Da, to je ok. Kernel:stable drži 'stabilne' kernele, a HEAD rc-ove
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Je li dovoljno u Yastu odčekirati verziju kernela koja se ne koristi, kako bi se izbrisao, da ne bi bilo previse stekovanih kernela, a onda možda i problemčića? Neki dan mi je update dkms-a napravio neupotrebljivim opensuse, pa sam iskoristio situaciju da dodatno čačkam:)
I da, potvrda: ko ima nvidia optimus, bez nekih podesavanja, na kernelu 3.12 što se baterije tiče, radi prezadovoljavajuce. Konačno!
P.S: Vidim Sumski ti postaješ osovina razvijatelja na opensuseu:). Svaka čast! Samim tim imamo insajdera, ovdje na forumu.
I da, potvrda: ko ima nvidia optimus, bez nekih podesavanja, na kernelu 3.12 što se baterije tiče, radi prezadovoljavajuce. Konačno!
P.S: Vidim Sumski ti postaješ osovina razvijatelja na opensuseu:). Svaka čast! Samim tim imamo insajdera, ovdje na forumu.
A. Pa možeš. Meni dok se 4, 5 komada nakupi, brišem stare (al nemam potrebe, nit koristim vanjske module)SuSe je napisao/la:Je li dovoljno u Yastu odčekirati verziju kernela koja se ne koristi, kako bi se izbrisao, da ne bi bilo previse stekovanih kernela, a onda možda i problemčića? Neki dan mi je update dkms-a napravio neupotrebljivim opensuse, pa sam iskoristio situaciju da dodatno čačkam:)
U kom smislu? Da se NVidia sama/lako gasi? Nisam provjeraval kak se to točno radi.SuSe je napisao/la: I da, potvrda: ko ima nvidia optimus, bez nekih podesavanja, na kernelu 3.12 što se baterije tiče, radi prezadovoljavajuce. Konačno!
Kak misliš vidiš?SuSe je napisao/la: P.S: Vidim Sumski ti postaješ osovina razvijatelja na opensuseu:). Svaka čast! Samim tim imamo insajdera, ovdje na forumu.
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
Da, da se uključuje/isključuje, ne još da se koristi snaga sekundarnog GPU-a, zato sam ponovo instalirao bumblebee. Ali koliko sam isprobao, može se sasvim normalno iskoristiti dugoročnost baterija, po meni kao i sa bumblebeeiom.sumski je napisao/la:
U kom smislu? Da se NVidia sama/lako gasi? Nisam provjeraval kak se to točno radi.SuSe je napisao/la: I da, potvrda: ko ima nvidia optimus, bez nekih podesavanja, na kernelu 3.12 što se baterije tiče, radi prezadovoljavajuce. Konačno!
Ma ima te na popisu, između ostalih, na raznoraznim blogovima i stranicama pa i repoimasumski je napisao/la:Kak misliš vidiš?SuSe je napisao/la: P.S: Vidim Sumski ti postaješ osovina razvijatelja na opensuseu:). Svaka čast! Samim tim imamo insajdera, ovdje na forumu.
Otkrij nam tajnu isključivanja NVidie, da ne guglam sadSuSe je napisao/la: Da, da se uključuje/isključuje, ne još da se koristi snaga sekundarnog GPU-a, zato sam ponovo instalirao bumblebee. Ali koliko sam isprobao, može se sasvim normalno iskoristiti dugoročnost baterija, po meni kao i sa bumblebeeiom.
A sooSuSe je napisao/la: Ma ima te na popisu, između ostalih, na raznoraznim blogovima i stranicama pa i repoima.
Da li je netko ima uključen KR412 repo?
Ima li ga uopće smisla uključivati? Ili ostati na standardnim updejt repoima sa KDE 4.11?
Ima li ga uopće smisla uključivati? Ili ostati na standardnim updejt repoima sa KDE 4.11?
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
@Sumski
Imam probleme sa rekreacijom ekrana nakon ištekavanja HDMI porta i gašenja 2. ekrana.
Nakon toga desi se kao što je prikazano u 1. i 2. screenshotu kojeg šaljem u datoteci.
Ako ugasi i ponovo upalim kwin efekte stvar se popravlja, pa pretpostavljam da je problem negdje na relaciji driveri - kwin.
U 3. screenshotu prikaz je postavki kwin-a.
Ovo se nije dešavalo u 12.3. Susetu, pa pretpostavljam da je problem driveri-X.org (sumnjam da je kwin kriv...)
Slikice:

Imam probleme sa rekreacijom ekrana nakon ištekavanja HDMI porta i gašenja 2. ekrana.
Nakon toga desi se kao što je prikazano u 1. i 2. screenshotu kojeg šaljem u datoteci.
Ako ugasi i ponovo upalim kwin efekte stvar se popravlja, pa pretpostavljam da je problem negdje na relaciji driveri - kwin.
U 3. screenshotu prikaz je postavki kwin-a.
Ovo se nije dešavalo u 12.3. Susetu, pa pretpostavljam da je problem driveri-X.org (sumnjam da je kwin kriv...)
Slikice:

Hm. Ko da ostane 'smeća' u grafi (ili prikazu). Ajd, za početak, probaj prebacit 'Scale method' na smooth, pa da vidimo.
Budem probao ovih dana, pa javim ima li kakvog pomaka (ne samo sa Smoothom, već i sa drugim parametrima)
Znači nitko nije na 4.12?stefan je napisao/la:Da li je netko ima uključen KR412 repo?
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.