Postoji li savršena distribucija? (pogled s druge strane)

Razne diskusije o Linuxu, neovisno o distribuciji.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Abzeenth
Site Admin

Re: Postoji li savršena distribucija? (pogled s druge strane

Post Postao/la Abzeenth »

Čitam vas i sve sam uvjerenija da je ova rasprava u potpunosti bespredmetna.

Budući da nije prva takva na ovom forumu, a ni u svijetu :D, ishod je već u ovom trenutku podosta predvidljiv.

Ili će netko izvući "asa iz rukava" u vidu uvijek popularne "o ukusima se ne raspravlja", možda začiniti s par sličnih ispraznih fraza tipa "svakom odgovara nešto drugo", "za svačije potrebe se može pronaći odgovarajuća distribucija", "nisu svi korisnici isti" (stvarno? wow, to nismo znali).

Ili ćete se poklati do smrti pokušavajući uvjeriti sve ostale da je baš vaša distra najbolja, upravo vaš DE savršen, i upravo vaše mišljenje ispravno i jedino točno; dakle, ono koje bi svi trebali prihvatiti. :kava
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Mogu dodati da je meni Arch najbolji sve dok ne trebam nešto nabrzinu riješiti, a u rješenje je uključena instalacija OS-a :lol:
Također postoje periodi kada me veseli prčkanje po sustavu, kompajliranje, konfiguriranje svega i svačega, kada mi srce zaigra dok čitam neki tekst o Openboxu i instaliranju svih elemenata grafičkog okruženja po svom. Postoje periodi kada mi pomisao na to ne djeluje nimalo privlačno i želim sve odmah gotovo i servirano na tanjuru odmah ispred mog nosa, nešto što radi bez imalo čačkanja, nešto što je netko drugi već odradio.

A ja sam jedan korisnik, jedna osoba :)

Netko je spomenuo aute. To je najčešća usporedba kako mi se čini. Pa, naravno. Možemo po tko zna koji put povlačiti usporedbe s ostalim stvarima kojima se ljudi zabavljaju... Zašto netko sastavlja svoj komp, sadi svoj vrt ili voćnjak, zašto pravi svoj namještaj, zašto hekla, štrika, kuha, a sve što napravi ili proizvede postoji slično već gotovo negdje u nekoj trgovini, u većini slučajeva i jeftinije... To je spoj ugodnog i korisnog, hobi. To je potrebno da bi ljudi ostali ljudi. Ionako je previše zombija na ovom svijetu.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
jurastublic
Spol: M

Post Postao/la jurastublic »

Evo da odgovorim na pitanje iz naslova teme pa da se to riješi.
Ne postoji.
rudar

Post Postao/la rudar »

jurastublic je napisao/la:Evo da odgovorim na pitanje iz naslova teme pa da se to riješi.
Ne postoji.
Apsolutno se slažem. Štoviše, većina je isto i napisala u komentarima uz ovu temu. Ali, kad se već slični jalovi upiti ponavljaju, zar ne bi administratori trebali brinuti da se ovakve teme već u startu eliminiraju?
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Mislim da se nema tu što rješavati. Ovo je očito još jedna tema za nekakvo neobavezno čavrljanje. Valjda ljudima toga fali u životu. Ako netko želi nešto reći, neka kaže. Može se i zaobići ako se nekome ne sviđa. Ništa strašno.
Ovaj kompletan forum ionako nije nekog strogog tipa pa nema potrebe prozivati admine i modove za svaku sitnicu. Eventualno se može premjestiti tamo gdje već postoji nešto slično, a i ne mora. Jednostavno, nije toliko bitno.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Potpisujem ovo što je drone napisao :thmb-up

.. i dajte ljudi već jednom prestanite tražiti admine/modove, mame/tate, šefove/šefice ili profesore/profesorice da odlučuju umjesto vas što je ok i što se smije, a što ne.. ako se nekome laprda u temi o najboljoj ili najgoroj distribuciji neka laprda.. čemu tražiti da se zabrani ili makne, a ako pretjerate i počnete se vrijeđati dobijete svi ban i hlađenje na xy vremena i sve pet :kava

PS. Na kraju, i razgovor o najboljoj/najgoroj može iznjedriti nečiju dobru i pametnu misao iz koje svi skupa nešto naučimo.. zato, samo nastavite ;)
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Abzeenth
Site Admin

Post Postao/la Abzeenth »

Bertone je napisao/la: PS. Na kraju, i razgovor o najboljoj/najgoroj može iznjedriti nečiju dobru i pametnu misao iz koje svi skupa nešto naučimo.. zato, samo nastavite ;)
A da, istina. Nisam ja mislila da treba prekinuti raspravu :D, samo mi se učinila malo uzaludnom, jer smo već puno puta raspravljali o sličnim stvarima. No moj komentar je ionako bio tek usputna opservacija, nešto sa strane. Kao ono kad se dogodi prometna nesreća pa se babe nakupe okolo, stoje, gledaju i...blebeću :D

Dakle, ne dajte se omesti :kava
drone
Moderator

Post Postao/la drone »

Mene to uvijek asocira na mudrace koji pola dana natežu pivo na klupi ispred seoske trgovine :D
2010-... Arch
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

drone je napisao/la:Mene to uvijek asocira na mudrace koji pola dana natežu pivo na klupi ispred seoske trgovine :D
I tu si u pravu, problem je što prije ili kasnije zbog popijene količine piva počnu zapišavati zid (živicu) slika

.. ili šarati po snijegu slika
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Archer

Post Postao/la Archer »

Koliko vidim po autoru teksta najbliže savršenstvu bi bilo nešto kao Manjaro...
Odgovori