openSUSE 13.1

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

SuSe
Spol: M

Re: openSUSE 13.1

Post Postao/la SuSe »

sumski je napisao/la:
Otkrij nam tajnu isključivanja NVidie, da ne guglam sad :-D
Koliko sam shvatio kernel 3.12 sam radi isključivanje/uključivanje, ručna podešavanja radi sa:
http://smithfarm-thebrain.blogspot.com/ ... lebee.html
a ovo je neefikasno, crashovanje i sl. to je moje iskustvo, mada je itekako dobra ideja da sessija radi na nvidiji:
http://forums.opensuse.org/content/182- ... vidia.html
a ovdje, ne znam, odustao sam, još 10 podkoraka, na kraju belaj...:
http://forums.opensuse.org/blogs/knurph ... nsuse-153/
zole052

Post Postao/la zole052 »

eto jos je jedan problem ostao... skype nema zvuka, trebam ga pokrenuti sa

Kod: Označi sve

PULSE_LATENCY_MSEC=60 skype
pa onda radi kako treba... misle to popraviti? ima li nego eleganntnije rjesenje?
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
SuSe

Post Postao/la SuSe »

Jesi li podesio da pokrećeš bez kucanja u terminal? Ako nisi evo pomoć, tako jendom podesiš-uvijek podešeno:

http://blog.jospoortvliet.com/2013/11/s ... e-131.html

PulseAudio 4.0 pravi problem, možda ima sličnih problema još na nekim distrama, kao trebao li bi se riješiti uskoro...
zole052

Post Postao/la zole052 »

SuSe je napisao/la:Jesi li podesio da pokrećeš bez kucanja u terminal? Ako nisi evo pomoć, tako jendom podesiš-uvijek podešeno:

http://blog.jospoortvliet.com/2013/11/s ... e-131.html

PulseAudio 4.0 pravi problem, možda ima sličnih problema još na nekim distrama, kao trebao li bi se riješiti uskoro...
a dobro to je logicno rjesenje, mislio sam da mozda ima nesto drugo :)

je trebalo bi se uskoro rjesiti kazes ali 13.1 je malo duze vrijeme kao izasao trebali su to rjesiti...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
sumski
Moderator

Post Postao/la sumski »

zole052 je napisao/la: je trebalo bi se uskoro rjesiti kazes ali 13.1 je malo duze vrijeme kao izasao trebali su to rjesiti...
E al openSUSE ne distribuira skype :)
Listen, I gotta fight the lion. That's what that guy Scott's all about. I know. I've studied him already.
zole052

Post Postao/la zole052 »

sumski je napisao/la:
zole052 je napisao/la: je trebalo bi se uskoro rjesiti kazes ali 13.1 je malo duze vrijeme kao izasao trebali su to rjesiti...
E al openSUSE ne distribuira skype :)
posteno... ali s druge strane skype je jedan jako popularan i jako koristen program tako da bi opet bilo lijepo da radi ;)
dadob

Re: openSUSE 13.1 - Tweakanje nakon instalacije

Post Postao/la dadob »

Molim vas za pomoć! Već dva puta pokušavam nabaciti 13.1 verziju i sistem mi postane beskoristan. Naime, nakon instalacije odradim update, podesim sve što mi treba. Nakon instalacije sistem traži restart i nakon njega prođe regularno grub2, po standardno se pojavi slika kao na desktopu ekran ostane crn i ne pomijera se nigdje. Šta da radim? Kako se opet ulogovati, ima li to veze sa radeon powersaveingom? Ako ima kako podesiti, frišak sam na openSUSE-u pa mi je ono objašnjenje beskorisno? Hvala unaprijed

Moderator: od ovog posta premješteno iz 13.1 tweaking teme
stefan
Moderator

Post Postao/la stefan »

dadob je napisao/la:Molim vas za pomoć! Već dva puta pokušavam nabaciti 13.1 verziju i sistem mi postane beskoristan. Naime, nakon instalacije odradim update, podesim sve što mi treba. Nakon instalacije sistem traži restart i nakon njega prođe regularno grub2, po standardno se pojavi slika kao na desktopu ekran ostane crn i ne pomijera se nigdje. Šta da radim? Kako se opet ulogovati, ima li to veze sa radeon powersaveingom? Ako ima kako podesiti, frišak sam na openSUSE-u pa mi je ono objašnjenje beskorisno? Hvala unaprijed
Ovaj post nije vezan uz tweakanje?
Nisam pri računalu, pa neka netko drugi prebaci u 13.1 temu.

Ontopic, koju grafičku imaš? Vuče mi na problem sa drajverima.
Probaj ući u fail-safe mode (odabereš stavku u grubu).

Sent from my HTC Sensation using Tapatalk 2
Like some other animals, the gecko can perform a neat trick when threatened by a predator: it can amputate its own tail. The dropped tail serves to distract the predator, and by losing it, the lizard can run faster.
dadob

Post Postao/la dadob »

Intelova mi je graficka..prije toga sam koristio 12.2 i 12.3 verzije i sve je bilo uredu..
dadob

Post Postao/la dadob »

Nesto je do KDE-a, Gnome verzija radi regularno..
Odgovori