uuu probao sam arch, jednostavno nemam volje za toliko pisanja i zamaranja, al uspio sam se odluciti sta cu, instalirao sam ubuntu 12.04.3 lts gnome i radi mi savrseno, nisam uopce ni naisao na potrebu nigdje da upotrijebim CMD tj terminalmax360se je napisao/la:+1 za Chrunchbang, Gentoo i Arch su dobri ali malo koji pocetnik bi ih se usudio instalirati iako, ako ne Gentoo, obavezno jednom moras probati Arch, jako puno ces nauciti.
[RIJEŠENO] Može savjet za izbor odgovarajuceg linuxa
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
Re: Može savjet za izbor odgovarajuceg linuxa
Ljudi hvala na podrski, odlucio sam se nakon male probe na ubuntu 12.4.3 LTS GNOME. Sto vise radim s njim sve mi se vise svidja, sve je jednostavno bez puno zamaranja, dosta je brz tj kad ne koristis puno stvari odjednom, s obzirom da nisam drivere instalirao to je dobar znak valjda. Mislim da cu za sad ostati na njemu. Eto ako imate neke savjete u vezi ubuntua slobodno recite, i jos nesto me zanima, instalacija drivera kako ide i gdje cu traziti, za windows je lako skines neki program i rjesen problem, molim jos pomoc za ovo. Hvala
Bogovi

Edit by nicky:
Maknut bold zbog preglednosti
Bogovi
Edit by nicky:
Maknut bold zbog preglednosti
Driveri su u kernelu. S obzirom da imaš integriranu Intel grafiku na MBO, drugi grafički driveri ti ne trebaju.
Programe dodaješ iz Ubuntu centra softvera na način da pronađeš željeni program i u desnom dijelu klikneš na Install (ili instaliraj ako imaš hr jezično sučelje).
Za ostalo što nema u UCS-u se moraš uhvatiti terminala
Programe dodaješ iz Ubuntu centra softvera na način da pronađeš željeni program i u desnom dijelu klikneš na Install (ili instaliraj ako imaš hr jezično sučelje).
vidis imam problem sa gledanjem videa na youtubeu slika mi je skupljena i boje su poremecene . jeli to radi drivera ili?Bertone je napisao/la:Driveri su u kernelu. S obzirom da imaš integriranu Intel grafiku na MBO, drugi grafički driveri ti ne trebaju.
znaci probao sam i na firefoxu i na chromiumu ista stvar. Ovako to izgleda:

- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Klikni desnim klikom na video i odaberi Settings. Tamo stavi ili makni kvačicu s "Enable hardware acceleration"
To je znalo pomoći kod takvog videa.
(Ako ne pomogne, instaliraj ubuntu-restricted-extras. Tu imaš dodatno kodeke i ostalo. Možda pomogne.)
(Ako ne pomogne, instaliraj ubuntu-restricted-extras. Tu imaš dodatno kodeke i ostalo. Možda pomogne.)
Pozdravljam. imam vec instaliran ubuntu r extras i probao sam sklonoto kvacicu al nemoze, kad otvorim settings ona kucica isto se poremeti kao i video i ne prima nista sta ja klikamSuko je napisao/la:Klikni desnim klikom na video i odaberi Settings. Tamo stavi ili makni kvačicu s "Enable hardware acceleration"
nadogradi računalo RAM-om i grafičkom karticom.. ma što napravio sa softverske strane, YouTube ili video iznad 480p (eventualno 640p) nećeš moći normalno gledati.. jbg, ali je tako.
to ce biti problem to mi je veoma bitno, a vidi ovaj problem, kod mene samo imaju conn slotovi ono glupo lezece kuciste nemoze se nadogradjivati grafika, a sto je jos tuznije imam graficku radeon od 1gb. mogu li ikako ista napraviti, sta mislis da skinem one postavke za youtube i da tamo smanjim kvalitetu za sve na 240 ili 320 ako je samo do nje. i postoji li mogucnost da nekako drukcije ugasim hardware acc za flashBertone je napisao/la:nadogradi računalo RAM-om i grafičkom karticom.. ma što napravio sa softverske strane, YouTube ili video iznad 480p (eventualno 640p) nećeš moći normalno gledati.. jbg, ali je tako.
Ta stvar sa flashom je meni bila oko verzije flasha i isključivo sw, a ne performansi kompa. Iako, linux ima katastrofalnu verziju glasna tako da ono.... Probaj gledati sa chrome.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
-
Slamd64
Re: AW: Može savjet za izbor odgovarajuceg linuxa
Probaj bez flasha (disable skroz)
Vecina videa radi u html5.
Gesendet von meinem Xperia Neo V mit Tapatalk 2
Vecina videa radi u html5.
Gesendet von meinem Xperia Neo V mit Tapatalk 2