To se slažem, ja im želim da uspiju ali pričekati ću recenzije prije nego budem kupovao njihov mobitel.Suko je napisao/la:Ništa, čekamo prve konkretne uređaje pa ćemo biti pametniji. Sve dosadašnje najave treba uzeti s rezervom dok ne vidimo prvi konkretni hardver i pročitamo kako se ponaša.
Imali smo velike nade i u Sailfish i Jollu, ali prve recenzije baš i nisu najbolje. Ali potencijala ima. Svejedno, trenutno ne bi kupio njihov prvijenac.
Tako da ću biti suzdržan s procjenama dok ne vidimo prve konkretne uređaje.
Ubuntu for phones - Industry proposition
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Ubuntu for phones - Industry proposition
Dual boot Android/Ubuntu Touch
Ne pratim jeli bilo tu na foruma ali stavljam, dual boot Android/Ubuntu Touch
Iz Canonicala je izašla developer preview opcije koja omogućava brzo prebacivanje između Androida sustava i Ubuntu Toucha (mobilna verzija Ubuntu distribucije).
Namjenjeno verzijama Androida 4.2 Jelly Bean pa na više, interesantno uključuje i CyanogenMod modifikaciju službenog Androida.
Canonical preporučuje da se ovu dual boot opciju instaliraju isključivo developeri koji se razumiju u flashanje uređaja.
Dual boot za sada provjereno radi samo na Nexus 4 i Nexus 7 uređajima iz 2012. godine, s Android 4.2 Jelly Beanom ili odgovarajućim CyanogenModom te da se flashanjem uređaja za potrebe dual boota briše Android ''recovery'' particija.
http://developer.ubuntu.com/2013/12/ann ... r-preview/
Iz Canonicala je izašla developer preview opcije koja omogućava brzo prebacivanje između Androida sustava i Ubuntu Toucha (mobilna verzija Ubuntu distribucije).
Namjenjeno verzijama Androida 4.2 Jelly Bean pa na više, interesantno uključuje i CyanogenMod modifikaciju službenog Androida.
Canonical preporučuje da se ovu dual boot opciju instaliraju isključivo developeri koji se razumiju u flashanje uređaja.
Dual boot za sada provjereno radi samo na Nexus 4 i Nexus 7 uređajima iz 2012. godine, s Android 4.2 Jelly Beanom ili odgovarajućim CyanogenModom te da se flashanjem uređaja za potrebe dual boota briše Android ''recovery'' particija.
Re: Dual boot Android/Ubuntu Touch
jas je napisao/la:Ne pratim jeli bilo tu na foruma ali stavljam, dual boot Android/Ubuntu Touch
Postoji već topic o Ubuntu Touchu
http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... =37&t=9736
pa bi ovaj post trebalo prebaciti tamo.
http://insights.ubuntu.com/news/press-r ... ory-group/
Vodafone se pridružio Ubuntu Touch Carrier Advisory Groupu, još jedan veliki telekom u tome je ohrabrujuće za vidjeti.
Vodafone se pridružio Ubuntu Touch Carrier Advisory Groupu, još jedan veliki telekom u tome je ohrabrujuće za vidjeti.
https://www.youtube.com/watch?v=GgbxaUjY2Ag
App convergence demonstracija, isti program na mobitelu, tabletu i desktopu napisan sa Ubuntu SDKom.
App convergence demonstracija, isti program na mobitelu, tabletu i desktopu napisan sa Ubuntu SDKom.
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Ubuntu SDK. Znaci da ne radi na drugim distrama. 
Zato nisam bas odusevljen s tim. Ionako ima malo developera za Linux, a ovim ce se jos razvodniti postojeci developeri.
Zato nisam bas odusevljen s tim. Ionako ima malo developera za Linux, a ovim ce se jos razvodniti postojeci developeri.
koristis androida pa opet se programi rade u android sdk-u, izlazi sailfish koji hvale kako je "otvoreniji" pa opet ima sailfish sdk
sa drug strane sailfish os moze koristiti programe pisane za android, tako ce vjerojatno sloziti da i oni pisani u ubuntu sdk-u nekako rade i na drugim platformama
razvodnjava se i sto imamo milion i jednu linux distribuciju umjesto da skupe snage i naprave dvi tri kako treba pa eto
sa drug strane sailfish os moze koristiti programe pisane za android, tako ce vjerojatno sloziti da i oni pisani u ubuntu sdk-u nekako rade i na drugim platformama
razvodnjava se i sto imamo milion i jednu linux distribuciju umjesto da skupe snage i naprave dvi tri kako treba pa eto
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Ma sve to stoji što si reko.
Nego su mi nekako ti pametni telefoni nebitni, a Android i Google su mi više nužno zlo i nije baš da ih jako volim.
A nekako tog Linuxa baš volim. I volio bi da to konačno kvalitetno zaživi na računalima. A ovako baš i neće.
Sto distri i svaka fura svoje. A sad i ova priča s Ubuntuovim SDK-om koji će privući sebi programere pa će Ubuntu imati sve cool aplikacije, a ostatak ekipe ne.
Al dobro, ko što kažeš, ako Windows programi rade na Linuxu, onda će i ovi Ubuntuovi još bolje raditi. Pa se u biti i ne gubi puno.
Znaju ti mali programići biti baš super. Neke stvari koje imam na mobitelu bi mi baš dobro došle na kompu, a ne postoji takav program za prava računala.
Nego su mi nekako ti pametni telefoni nebitni, a Android i Google su mi više nužno zlo i nije baš da ih jako volim.
A nekako tog Linuxa baš volim. I volio bi da to konačno kvalitetno zaživi na računalima. A ovako baš i neće.
Sto distri i svaka fura svoje. A sad i ova priča s Ubuntuovim SDK-om koji će privući sebi programere pa će Ubuntu imati sve cool aplikacije, a ostatak ekipe ne.
Al dobro, ko što kažeš, ako Windows programi rade na Linuxu, onda će i ovi Ubuntuovi još bolje raditi. Pa se u biti i ne gubi puno.
Znaju ti mali programići biti baš super. Neke stvari koje imam na mobitelu bi mi baš dobro došle na kompu, a ne postoji takav program za prava računala.
Trebalo bi moći raditi jer mislim da je Ubuntu SDK baziran na HTML5 i QML tehnologijama pa prebacivanje toga na neku drugu distribuciju ne bi trebalo biti nemoguće a SDK kod ovakvih stvari je neizbježan, programeri koji rade aplikacije za mobilne OSove to očekuju jer to imaju i Android i iOS. A da ista aplikacija radi na mobitelu, tabletu i desktopu je jako zgodno. Zato Canonical i prebacuje Unity na QT i QML jer sa starim Unityjem baziranom na Gnomeu to ne bi baš išlo ili jako teško. A i trebao bi biti brži prelaskom na ovo.Suko je napisao/la:Ubuntu SDK. Znaci da ne radi na drugim distrama.