Instalacija Archa
Moderator/ica: Moderatori/ce
- bikerbj
- Spol: M
Re: Instalacija Archa
arch mi se svidio....čak sam ga odprve i instalirao ali nemogu instalirati printer canon pixma ip7250....da mi to uspije stavio bih arch kde ili xfce.....
- Cooleech
- Moderator
@Yeti: hvala na javljanju!
Drago mi da sve šljakari. 
@Biker: moraš instalirati CUPS. Potraži upute na wiki.archlinux.org.
@Biker: moraš instalirati CUPS. Potraži upute na wiki.archlinux.org.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Čini mi se da nije našao particiju.mickey je napisao/la:sinoc sam probao arch instalirati i pratio sam upute na arch wiki i da nakon sat vremena tipkanja on kaze meni:max360se je napisao/la:+1 za Chrunchbang, Gentoo i Arch su dobri ali malo koji pocetnik bi ih se usudio instalirati iako, ako ne Gentoo, obavezno jednom moras probati Arch, jako puno ces nauciti.
error: no such device: {ID}
Loading Linux core repo kernel ...
error: no such partition.
Loading initial ramdisk ...
error: you need to load the kernel first.
Press any key to continue...
ej poludio sam![]()
jel mi mozes reci imaju li neke lakse upute za instalaciju, ja sam isao na archwiki begginers upute al mi nije upalilo
Bootaj liveCD (ili pokreni drugu distru u dualbootu), otvori terminal i kao root upisi:
Kod: Označi sve
blkidprimjer
http://www.cyberciti.biz/faq/linux-find ... ate-fstab/
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
ako se ne koristi AUR nego samo oficijelni repo jeli mogucnost za kidanje sistema manja
sad bi ti proračun vjerojatnosti...za to ti treba statistički uzorak od ~ 10 000 Archera, jedna grupa koja će koristit AUR, druga ne, i onda uspoređivat vrijednosti nakon perioda od t vremena...meni to tlaka
- drone
- Moderator
Trebala bi biti manja jer bi paketi u službenim repoima trebali biti bolje testirani i sigurniji. AUR je korisnički repozitorij i koliko je neki paket dobro održavan ovisi o korisniku koji paketira (uz developere samog programa i source, naravno, ali to je drugo).becho2150 je napisao/la:ako se ne koristi AUR nego samo oficijelni repo jeli mogucnost za kidanje sistema manja
Međutim, prije će se dogoditi da ti sistem strga neki paket iz službenog repoa jer tu su sve bitne stvari za sustav, od kernela, systemd-a, Xorga, pa nadalje.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
- bikerbj
nikako da riješim printer pa da ostanem na arch-u ali ima dana riješit ću valjda i to....
- Cooleech
- Moderator
Ako stignem ovih dana, napisat ću skriptu za instalaciju CUPS-a, što nebi trebao biti neki problem instalirati ručno..
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
- bikerbj
Cooleech je napisao/la:Ako stignem ovih dana, napisat ću skriptu za instalaciju CUPS-a, što nebi trebao biti neki problem instalirati ručno..
to bi bilo više nego odlično ...bar za nas koji smo malko neupućeniji u te stvarčice....
Znaci nekoliko sam vec puta pokusao instalirati arch u vbox po ovoj skripti s foruma , i instaliram i bude ono na kraju za restart i kad se resetira odaberem u vboxu onu drugu opciju da bootam os, i pise samo booting... i tako stoji
jel treba nesto podesiti u vboxu ili kako ?
jel treba nesto podesiti u vboxu ili kako ?