Usporedba Antergosa i Manjara (GNOME verzije)
Moderator/ica: Moderatori/ce
Usporedba Antergosa i Manjara (GNOME verzije)
http://worldofgnome.org/antergos-vs-man ... -editions/
Vjerujem da će ovaj članak biti ponajprije zanimljiv korisnicima gnomea ali i mnogim drugim linuxašima.
Vjerujem da će ovaj članak biti ponajprije zanimljiv korisnicima gnomea ali i mnogim drugim linuxašima.
Dok radi, ne diraj!
(If it ain't broken, don't fix it)
(If it ain't broken, don't fix it)
- vision
- Spol: ♂
Re: antergos-vs-manjaro-gnome-editions
svak valjda zna razlog zašto krene instalirati neku distru za ,,napredne" - ali meni je glupo kada instaliraš OS i nadješ 1 ili 2 korisna programa? Iako instaliram programe koji su mi potrebni, to mi samo oduzima vrijeme poslije instalacije i gubiš volju.
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Evo materijala za potpis vama Archerovcima:iStop je napisao/la:http://worldofgnome.org/antergos-vs-man ... -editions/
A-M-A-Z-I-N-G Pacman (Don't Leave Home Without it)
- blast beat
Pa nije baš da menjaš distro svaki dan.vision je napisao/la:svak valjda zna razlog zašto krene instalirati neku distru za ,,napredne" - ali meni je glupo kada instaliraš OS i nadješ 1 ili 2 korisna programa? Iako instaliram programe koji su mi potrebni, to mi samo oduzima vrijeme poslije instalacije i gubiš volju.
Tako da na osnovu gore napisanog se autor članka i ja slažemo, Antergos je bolja opcija.
- vision
Sve to stoji, ali ako poslije instalacije imaš problem sa konekcijom, ili želiš da podesiš nešto, opet se zabavljat u terminal
ili xterm
- drone
- Moderator
I ja se slažem s autorom. Članak je jadan
A Poor Review
There isn’t actually anything to review, it was supposed to be a poor review.
1986-1990: Commodore64 / 1990-1994: Amiga 500 / 1995-1996: Amiga 1200 / 1997-2001: N/A@home /
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
2002-2004: Windows98, XP /
2004-2005: Knoppix, Mandrake / 2005: Mandriva, Ubuntu / 2005-2009: LFS / 2009-2010: Mint /
2010-... Arch
- Abzeenth
- Site Admin
Samo ću zamoliti da se pri otvaranju novih tema držite pravila broj 3, čak i kad se ne radi o temama za rješavanje problema.
Dakle, bilo bi lijepo da naslovi budu informativni, da iz njih bude jasno o čemu je tema, da ne budu baš c/p direktno iz linka na članak
Hvala.
Dakle, bilo bi lijepo da naslovi budu informativni, da iz njih bude jasno o čemu je tema, da ne budu baš c/p direktno iz linka na članak
Hvala.
- blast beat
Ja lično nisam nikada ima o problem sa bilo kojom konekcijom. E sad, ko zna da ima neki problematičan hardware na Linuxima, zna šta će birati od distri, tamo gde mu je sve već sređeno. Svakome nešto drugo odgovara, zato imamo i toliko distroa i različitih programa iste namene.vision je napisao/la:Sve to stoji, ali ako poslije instalacije imaš problem sa konekcijom, ili želiš da podesiš nešto, opet se zabavljat u terminalili xterm
- vision
Re: Usporedba Antergosa i Manjara (GNOME verzije)
Nisam ni ja imao problem sa hardwerom, svaki put je uspješno prepoznato, ali softwerski problem - NetworkManager mi je pravio problem dok to nisam popravio (slučaj sa Arch-om).
Distra mi djeluje zakinuto ako nema web browser (najviše Firefox), preglednik slika, tektstualni editor i terminal - mislim da su to najpotrebniji programi poslije instalacije
Distra mi djeluje zakinuto ako nema web browser (najviše Firefox), preglednik slika, tektstualni editor i terminal - mislim da su to najpotrebniji programi poslije instalacije
Re: Usporedba Antergosa i Manjara (GNOME verzije)
kad instaliraš Arch, dobiješ samo bazni sustav, poslije ti instaliraš šta misliš da ti treba, tako da nije Arch zakinut ni za što, zakineš sam sebe ako ne instaliraš nešto što ti treba