čavrljanje
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: čavrljanje
Moja nova egzibicija sa BSD-ima je opet neuspješna. Rezime:
PCBSD: ne želi se instalirati, problem nastaje kod particioniranja diska jer particija ima samo 30 Gb, a preporučeno je 50GB i fejla.
FreeBSD: ne prepoznaje mrežni hardver (atheros gigbitni lan i ralink wifi) tako da je korištenje ne moguće.
Debian GNU/kfreebsd: problemi kod usb instalacije, ali kada sam to riješio isto je kao kod freebsd jer je isti kernel pa nema LAN podršku.
Zaključak: ma kakvi god da bsd-i bili sada, shrike to neće iskusiti.
PCBSD: ne želi se instalirati, problem nastaje kod particioniranja diska jer particija ima samo 30 Gb, a preporučeno je 50GB i fejla.
FreeBSD: ne prepoznaje mrežni hardver (atheros gigbitni lan i ralink wifi) tako da je korištenje ne moguće.
Debian GNU/kfreebsd: problemi kod usb instalacije, ali kada sam to riješio isto je kao kod freebsd jer je isti kernel pa nema LAN podršku.
Zaključak: ma kakvi god da bsd-i bili sada, shrike to neće iskusiti.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
PC-BSD ti je FreeBSD + odabrani paketi, ako ti FreeBSD ne radi, neće ni PC-BSD. Nisi jedini koji to ne može iskusiti, trenutno nemam niti jedan 64-bitni comp slobodan za testiranje, a PC-BSD se više ne razvija za 32 bitne 
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
Cudno, mreza nebi trebala uopste problem, pogotovo ako postoje open source linux driveri... Ako nisi pokusao probaj i ndiswrapper.
Cak nebi trebalo biti tesko napisat driver na osnovu ovog na linuxu, al' kad ne znam. :\
Cak nebi trebalo biti tesko napisat driver na osnovu ovog na linuxu, al' kad ne znam. :\
"Simplicity is prerequisite for reliability." Edsger W. Dijkstra
ne da mi se iskreno jer nije ni bitno
zapravo sma htio debian kfreebsd, ali to neće piti vodu tako da ništa. idući na listi su plan9 i onda kasnije slack, pa fedora.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
plan9 mozda ne budes mogao nikako bootat a i nije zanimljiv ovako na prvi pogled kasnije ti se svide stvari tipa sve je fajl, sve komunicira jedinstvenim protokolom i uniformni encoding (UTF-8)... Divna arhitektura.
Steta sto nije zazivio.
Steta sto nije zazivio.
Iduće idem isprobati solaris, tj openindiana kako se sada zove (opensolaris je ukinut). plan9 će u virtualku!
Mislis illumos?
http://wiki.illumos.org/display/illumos/illumos+Home
Plan 9 ce na RPi kad nabavim monitor.
http://wiki.illumos.org/display/illumos/illumos+Home
Plan 9 ce na RPi kad nabavim monitor.
Is Linux About Choice? || Pulsir - awesome blogging siteLutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
iv@n je napisao/la:Divide et impera i kako se kaže na latinskom da je ljudska glupost neuništiva.
N,e open indiana. to je nasljednik solarisa ali sam prije 5 minuta utvrdio da nema ni on drivere za mrežnu. to ostavlja sada samo eksperimente sa linuxom. Na redu su dakle slack pa fedora:)
Ako niste probajte i Haiku, meni je cool.
Slackware te neće razočaratishrike je napisao/la:Na redu su dakle slack pa fedora:)