amarok i codeci

Audio, video, codeci...

Moderator/ica: Moderatori/ce

x_sport
Spol: M

amarok i codeci

Post Postao/la x_sport »

Krenem instalirati Amarok, i kako nisam bio siguran kako to ide, potražim po netu. I sad me buni jedna stvar, kada sam gledao postupak instalacije, pisalo je da za mp3 fileove moram skinuti preko synaptica libxine-extracodecs.
Međutim, u synapticu taj codec nemam nego sam isao skinuti libk3b3-extr5acodecs,koji ako sam dobro shvatio
također omogućava sviranje mp3 datoteka. E sad....itko zna jesam li pogrijesio? :misli
Još jedno pitanje; htio sam instalirati amarok na sd card, ali uopće nisam mogao. Znači li to da svi programi koje preuzimam preko add/remove i synaptica idu direkt na disk ili? Hvala! :mrgreen:
"It ain't about how hard you can hit,it's about how hard you can get hit and keep moving forward..."
Give back to the community....translate!:)
"If you live properly,the dreams will come to you." Randy Pausch,R.I.P.
simke
Kontakt:

Re: amarok i codeci

Post Postao/la simke »

ma kakva komplikacija, koliko ja znam pa u ubuntu u add/remove oznacis amarok i to je to. xine ce povic za njim, kao i pola kde-a, ako ti je do mjesta na hdd onda stavi Exaile, slican amaroku al gtk aplikacija.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
meema
Spol: Ž
Kontakt:

Post Postao/la meema »

ja sam instalirala amarok preko synaptica i kad sam stavila mp3ice na listu, javio mi je da fale codeci i da li zelim da ih potrazi...potrazio ih je on sam i automatski instlirao... :misli
... I'm not weird, I'm limited edition ... :hepihepi
tuxi

Post Postao/la tuxi »

A tu je i audacious :ugeek:
x_sport je napisao/la:Znači li to da svi programi koje preuzimam preko add/remove i synaptica idu direkt na disk ili?
Sve to ide u: var/cache/apt/arhives .
"Ništa nije sveto, sve je bruto i neto, sve je zabava ..."
x_sport

Post Postao/la x_sport »

[quote="tuxi"

Sve to ide u: var/cache/apt/arhives .[/quote]

Odlično! E sad,kako da ja instaliram prog na sd card iz add/remove, razumiješ? Taj dio me muči,jer mi je disk jaaaaako mali (eeepc). :D
"It ain't about how hard you can hit,it's about how hard you can get hit and keep moving forward..."
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

x_sport je napisao/la: Odlično! E sad,kako da ja instaliram prog na sd card iz add/remove, razumiješ? Taj dio me muči,jer mi je disk jaaaaako mali (eeepc). :D
Ja sam to pokušavao nekoliko puta.
Nikad mi nije uspjelo.
Postoji čak i jedan program za Ubuntu koji bi to trebao raditi, ali meni nije uspjelo niti s tim.
Sam po sebi Amarok nije velik, ali sa sobom povuče pola KDE-a što ti napuni disk.
Bez toga Amarok ne može raditi. Ipak je Amarok KDE program.
Ako bi ti čak i uspjelo prebaciti Amarok na SD karticu, ostali bi ti KDE paketi koje bi jako teško prebacio na SD.
( Mislim da bi za to morao biti žestoki linuxaš)

Jedna ideja koja mi je pala na pamet, ali ju nisam nikada proveo, pa ne znam da li radi, je da kod instalacije Ubuntua napraviš /home direktorij na toj kartici. Ili čak i /usr isto na kartici.
Ne znam kako bi to radilo, ali bi teoretski moglo raditi.
Normalno SD kartica bi ti morala biti cijelo vrijeme u kompu.

EDIT: Postoji na netu nekoliko tutorijala kako se cijeli OS može instalirati na SD karticu i pokretati s nje.
Onda bi rješenje bilo kupiti veću karticu i na njoj imati OS, a SSD disk koristiti za razne druge podatke.
x_sport

Post Postao/la x_sport »

Suko je napisao/la: EDIT: Postoji na netu nekoliko tutorijala kako se cijeli OS može instalirati na SD karticu i pokretati s nje.
Onda bi rješenje bilo kupiti veću karticu i na njoj imati OS, a SSD disk koristiti za razne druge podatke.
Neće li po nekoj logici,(s obzirom da je sustav u tom slučaju na SD card) instalirati također sve na sd?? :misli
simke
Kontakt:

Post Postao/la simke »

preporuka za brzi rad linuxa je da imas 4 partcije za ovo.

/ - 3 gb na vise max 10 ( moze i 2gb ako imas posebnu particiju za /var)
/boot - max 100 mb moze i 10 mb, ovisi od distre do distre
/var - oko 2 gb, moze i 1 gb
/home - koliko imas jos

sad, mozes podignut live i tamo to napraviti, iskopirati recimo /var na sd i OBAVEZNO onda poslje dodati tu particiju u fstab npr

/dev/sdb1 /var ext3 default 0 1
(ovo podebljano ti ovisi o tebi i kako ti se zove sd, oslalo bi trebalo biti tako)

vidi koliki ti je var ako hoces njega micat i dali stane na sd

ja sam naknadno napravio /boot sa line cd i dodao u fstab i radilo je. sad neznam dali ces uspjet sa var

radi to na svoju odgovornost. nemoj mene krivit pislje.

edit

nemoj brisat stari var, nego prvo probaj podignut sistem, ako neuspije, podigni live i obrisi sto si dodao u fstab i opet si na starom
Zadnja izmjena: simke, dana/u 08 tra 2009, 17:25, ukupno mijenjano 1 put.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

simke je napisao/la:preporuka za brzi rad linuxa je da imas 4 partcije za ovo.

/ - 3 gb na vise max 10
/boot - max 100 mb moze i 10 mb, ovisi od distre do distre
/var - oko 2 gb, moze i 1 gb
/home - koliko imas jos

sad, mozes podignut live i tamo to napraviti, iskopirati recimo /var na sd i OBAVEZNO onda poslje dodati tu particiju u fstab npr

/dav/sdb1 /var ext3 default 0 1
(ovo podebljano ti ovisi o tebi i kako ti se zove sd, oslalo bi trebalo biti tako)

vidi koliki ti je var ako hoces njega micat i dali stane na sd

ja sam naknadno napravio /boot sa line cd i dodao u fstab i radilo je. sad neznam dali ces uspjet sa var

radi to na svoju odgovornost. nemoj mene krivit pislje.

edit

nemoj brisat stari var, nego prvo probaj podignut sistem, ako neuspije podigni live i obrisi sto si dodao u fstab i opet si na starom
To je dobra ideja.
Kad bi prebacio /var na karticu, onda bi ti se vecina programa instalirala tamo.
( Iako, zar se većina programa ne instalira u /usr? Bar izvršni dio.)
x_sport je napisao/la:
Suko je napisao/la: EDIT: Postoji na netu nekoliko tutorijala kako se cijeli OS može instalirati na SD karticu i pokretati s nje.
Neće li po nekoj logici,(s obzirom da je sustav u tom slučaju na SD card) instalirati također sve na sd?? :misli
Hoce, ali zato kupis karticu od 8 GB, pa imas mjesta.
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

Suko je napisao/la:
x_sport je napisao/la:
Sam po sebi Amarok nije velik, ali sa sobom povuče pola KDE-a što ti napuni disk.
Bez toga Amarok ne može raditi. Ipak je Amarok KDE program.
zapravo moze, mislim da je veci dio toga zapravo povezan sa integracijom sa konquerorom i dobar dio toga poslije mozes zbrisati i amarok i dalje radi.
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
Odgovori