E da.. i ja sam čuo te urbane legende o smutljivcima koji su se za vrijeme partije šaha koristili posebnim tehnikama disanja u cilju dekoncentracije protivnika
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]
ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Evo zanimljivost za sve koji imaju dual boot Win 8 i Linux:
Win 8 nakon updatea briše GRUB2 i postavlja UEFI na Secure Boot
A user who was dual-booting Xubuntu and Windows 8 has reported that one of the latest updates for Windows 8 has actually deleted the GRUB and switched UEFI to secure boot.
(...)
One of the other interesting things the user noted was that he called Microsoft support, but they denied that one of the updates was to blame. He also said that the Microsoft support representative also made the following statement: “MS updates makes sure W8 functions fine, it does not look at other OS's integrity.”
Ko mu je kriv kad koristi Osmicu? Sve Linux distre bi morale to napraviti po defaultu cim primjete da je na racunalu Osmica. Izbrisati svoju particiju, maknuti grub i podesiti Secure boot. Cisto da se ocuva dostojanstvo Linuxa.
Suko je napisao/la:Ko mu je kriv kad koristi Osmicu? Sve Linux distre bi morale to napraviti po defaultu cim primjete da je na racunalu Osmica. Izbrisati svoju particiju, maknuti grub i podesiti Secure boot. Cisto da se ocuva dostojanstvo Linuxa.
Friško sam završio fax i podigao onu potvrdu o izjednačavanju stručnih naziva koja vrijedi dok se ne uruči diploma.
E sad ne znam kaj s tim, jel trebam ovjeriti kod j.b. i kome dati da to upiše u sustav, odnosno e-radnu knjižicu?
Ne vjerujem da će mi nešto koristiti jer već imam posao, ali ono, čisto formalno...
per aspera ad astra iliti kroz gužvu do šanka...
In a world without walls and fences who needs Windows and Gates?
Marijek je napisao/la:Kaj sa potvrdom o završetku studija?
Friško sam završio fax i podigao onu potvrdu o izjednačavanju stručnih naziva koja vrijedi dok se ne uruči diploma.
E sad ne znam kaj s tim, jel trebam ovjeriti kod j.b. i kome dati da to upiše u sustav, odnosno e-radnu knjižicu?
Ne vjerujem da će mi nešto koristiti jer već imam posao, ali ono, čisto formalno...
To je neka vrsta prijelazne potvrde i vrijedi dok na promociji ne dobiješ pravu diplomu diplomu. Nju nemoj ovjeravati. Meni je radna knjižica aktivirana (i u nju upisano zvanje) u gradskoj upravi - odjelu za društvene djelatnosti ili nekim sličnim hodnicima (ako se dobo sjećam). Svejedno odi na zavod za zapošljavanje pa pitaj trebaš li i kod njih što rješavati.
Kad dobiješ službenu diplomu, ovjeri je u par primjeraka kod javnog bilježnika. Jedna ovjera se plaća 48,50 kn.
Sve potvrde i diplome sebi kopiraj. Nikada na natječaje ne šalji originale.
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
Thx calisto. Ako nekaj mrzim to je tjeranje birokracije i čekanje u redovima...
Bar 50% zaposlenih u državnim i lokalnim službama bi mogli zamijeniti kvalitetno napravljeni informacijski sustavi... I sve bi bilo brže i efikasnije...
Ono ako se već ažurira status u ISVU kad teta klikne tam, kaj je tak teško napraviti da se isti podatak upiše u neku drugu bazu di već treba...
per aspera ad astra iliti kroz gužvu do šanka...
In a world without walls and fences who needs Windows and Gates?
Upis u radnu knjižicu https://erps.hr/korisnickestranice/ se obavlja u najbližem uredu HZMO-a, isti dan je upis vidljiv u e-zapisu.
Za upis je potrebno priložiti samo kopiju diplome (ne treba ovjera). Pošto je za upis bitan broj pod kojim se diploma vodi mislim da "potvrdu" vjerojatno nećeš moći upisati.