čavrljanje
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Re: čavrljanje
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
- Suko
- Site Admin
Moramo proširiti glasine da se u toj firmi nikako ne isplati raditi.
Pa da ovi ostali od straha propuste testiranje.
Pa da ovi ostali od straha propuste testiranje.
Sretno Cooleechu.
Nevezano za predhodne postove. Opet su počeli vrbovat ljude da se u subotu uključe u "Earth Hour", tj. da na sat vremena simultano zgase rasvjetu. Problem leži u onom "simultano".
Srećom je kod nas odaziv simboličan, pa stabilnost EES-a nije ugrožena.
Vrlo neodgovorno zamišljena akcija.
Nevezano za predhodne postove. Opet su počeli vrbovat ljude da se u subotu uključe u "Earth Hour", tj. da na sat vremena simultano zgase rasvjetu. Problem leži u onom "simultano".
Srećom je kod nas odaziv simboličan, pa stabilnost EES-a nije ugrožena.
Vrlo neodgovorno zamišljena akcija.
Where there is a gui there's a way.
- Vl@do
- Moderator
- Kontakt:
Daleko pametnije bi bilo postepeno prijeći na LED rasvjetu u svim stambeno poslovnim objektima. Ugrađena oprema isplati se već nakon jedne godine korištenja samo na računima za el. energiju. Druga prednost je smanjen napon na bezopasnih 12V i daleko trajnija rasvjetna tijela.
Štedne žarulje su potpuni promašaj, ali LED trake su budućnost.
Štedne žarulje su potpuni promašaj, ali LED trake su budućnost.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
@Fugu
E da, da te pitam kao stručnjaka.. da recimo (znamo svi da je nemoguće, al' ajd) što bi se dogodilo da recimo ZG, ST i OS istovremeno i odjednom smanje potrošnju struje na 2-3 sata.. kam bi sa viškom struje?
@Vl4do
Slažem se s tobom da su štedne žarulje pušiona.. ja sam ih imao doma jedno 2-3 mjeseca i iako sam uzeo najjače dostupne, opet smo tih 2-3 mjeseca živjeli u polumraku
E da, da te pitam kao stručnjaka.. da recimo (znamo svi da je nemoguće, al' ajd) što bi se dogodilo da recimo ZG, ST i OS istovremeno i odjednom smanje potrošnju struje na 2-3 sata.. kam bi sa viškom struje?
@Vl4do
Slažem se s tobom da su štedne žarulje pušiona.. ja sam ih imao doma jedno 2-3 mjeseca i iako sam uzeo najjače dostupne, opet smo tih 2-3 mjeseca živjeli u polumraku
Led je zakon. Ja sam doma u tranziciji. 30-ak% rasvjete je za sada LED. Potrebno je malo istraživanja u početku dok ne skužiš kaj ti najviše odgovara.
- Vl@do
- Moderator
- Kontakt:
Velika neplanirana odstupanja bi mogla dovesti do raspada sistema. Iako u biti nema viška niti manjka jer smo u mreži i sa drugim zemljama. Znači, planira se potrošnja i vršna opterećenja i prema tome se struja uvozi ili izvozi.
Moj pogled na sve to.
Pa znam ja da struja stalno putuje i da se planirano preusmjerava, no kaj je sa naglim (neplaniranim) viškom 
Najveći izazov u opskrbi strujom je što se proizvodnja besprekidno mora prilagođavati potrošnji.Bertone je napisao/la:@Fugu
Što bi se dogodilo? Zavisi od postotka naglog smanjenja potrošnje. Vjerojatno kod isključenja ne bi bilo većih problema, mreža bi to kompenzirala, napon bi narastao, isključila bi se koja elektrana s mreže, ciljani dalekovodi, sve u svemu istrpilo bi i više no što mislimo. Veći problem bi moglo biti naglo neplanirano terećenje. Moglo bi doći do preopterećenja dijela mreže, te bi iste selektivno isključila zaštita. Onda bi se postepeno teretilo i sve pet. Uglavnom u najgorem slučaju bi dio ljudi bio bez struje neko vrijeme.
Jbg, ajd' dobro.. ja sam očekivao požare, eksplozije, porast kriminala, kataklizmu.. ma sve ono što sam gledao na NGC 
EDIT: si noćna?
EDIT: si noćna?