[Slackware] Fan club
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
Re: [Slackware] Fan club
ovo pitanje bi trebalo ići u temu "Mozilla Firefox i sve o njemu" ili kako se već zove jer ovo pitanje nije specifično za Slackware.
Ipak, odgovor je (pretpostavljam) u instaliranju nekog addona (lokalizacijski) u Firefoxu i Thunderbirdu.
Ipak, odgovor je (pretpostavljam) u instaliranju nekog addona (lokalizacijski) u Firefoxu i Thunderbirdu.
- bikerbj
- Spol: M
neznam šta se dogodilo ali sad je Europe/Zagreb.....sad idemo dalje sa učenjem kako se instaliraju programi.....
- bikerbj
jedno pitanjce....treba li se čistiti /tmp mapa i smije li se uopće brisati stvari iz nje....
može, kad prestaješ sa radom i nema drugih ulogiranih korisnika. možeš u unijeti:
prije #Turn off swap i #Unmounting local filesystems
Kod: Označi sve
/etc/rc.d/rc.6Kod: Označi sve
# Clear /tmp
rm -rf /tmp/* 2> /dev/null
rm -rf /tmp/.* 2> /dev/nullRe: [Slackware] Fan club
primjećena je ranjivost openssl-a, a istu otklanjate po uputstvu s LQ-a.
ukratko, skinete mancha-ov paket openssl-1.0.1g.tar.gz i skinete sve osim openssl-1.0.1f.tar.gz iz patches foldera sa službene stranice i onda buildate kao sa slackbuildsa. poslije izbrišete openssl i openssl-solibs 1f pakete i instalirate buildane 1g
ukratko, skinete mancha-ov paket openssl-1.0.1g.tar.gz i skinete sve osim openssl-1.0.1f.tar.gz iz patches foldera sa službene stranice i onda buildate kao sa slackbuildsa. poslije izbrišete openssl i openssl-solibs 1f pakete i instalirate buildane 1g
normalno, u trenutku kad ja pokušam ispast pametan, objavi se službeni fix 
http://www.slackware.com/changelog/stable.php?cpu=i386
http://www.slackware.com/changelog/stable.php?cpu=i386
-
rapha
Malo kasnim, ali bih dodao da za početak možda ne bi bilo loše da instaliraš i sbotools preko sbopkg. Rešava međuzavisnosti paketa sa sbopkg pa to ne moraš raditi sam.
- bikerbj
moram ja opet nešto pitati.....jesu li salix i slackware isti....mislim da je salix jednostavniji po pitanju instalacije programa...
salix i mled su potpuno kompatibilni sa slackwareom