Gentoo Linux
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
-
abcdefghijkl
- Spol: M
Re: čavrljanje 2.0
Pa to stoji što kažeš.
Stvar je u tome da je teško nači ljude koji znaju administrirati gentoo kako se spada.
Stoga linux server admini imaju sasvim krivo mišljenje o gentoo, misle da će morat trošit resurse servera za kompajliranja apdejta a tehnički su česte nedovoljno podkovani da bi se uopće sjetili ili kamoli prakticirali crosscompiling
To je razlog zašto češ naletiti na komentare tog tipa od admin servera, međutim pitaš li na gentoo forumu što je bolje za server večina će odabrati gentoo, što misliš da su to ljudi zaluđeni sa gentoom i nemaju pojima opčenito o linuxu pa laprdaju u prazno ?
Iskreno bilo koji savjet u vezi linuxa nevezan za gentoo bih prvo tražio u gentoo zajednici jer su tamo tehnički najpodkovaniji linux admini..
Druga i bitna stvar je stage 3 jer sa stage 3 podrškom ti nečsš nikad napravit sustav puno stabilniji ili brži od neke binarne distre jer gentoo i jest binarna distribucija iako se još uvijek vole nazivati source distrom bez obzira što su za to ukinuli podršku davnih dana.
To je i razlog zašto novi korisnici u gentoo večinom nikad niti ne upoznaju sve njegove čari
Gentoo je danas binarna distribucija u kojoj iz source gradiš samo mali userland, gotovo ništa. I kao takav nije stabilniji od RedHata
Stabilniji je u slučaju stage 1 instalacije za koju više ne postoji podrška i baš to je razlog zašto se ne koristi na serverima
Ali dobrom administratoru podrška ne treba
Stvar je u tome da je teško nači ljude koji znaju administrirati gentoo kako se spada.
Stoga linux server admini imaju sasvim krivo mišljenje o gentoo, misle da će morat trošit resurse servera za kompajliranja apdejta a tehnički su česte nedovoljno podkovani da bi se uopće sjetili ili kamoli prakticirali crosscompiling
To je razlog zašto češ naletiti na komentare tog tipa od admin servera, međutim pitaš li na gentoo forumu što je bolje za server večina će odabrati gentoo, što misliš da su to ljudi zaluđeni sa gentoom i nemaju pojima opčenito o linuxu pa laprdaju u prazno ?
Iskreno bilo koji savjet u vezi linuxa nevezan za gentoo bih prvo tražio u gentoo zajednici jer su tamo tehnički najpodkovaniji linux admini..
Druga i bitna stvar je stage 3 jer sa stage 3 podrškom ti nečsš nikad napravit sustav puno stabilniji ili brži od neke binarne distre jer gentoo i jest binarna distribucija iako se još uvijek vole nazivati source distrom bez obzira što su za to ukinuli podršku davnih dana.
To je i razlog zašto novi korisnici u gentoo večinom nikad niti ne upoznaju sve njegove čari
Gentoo je danas binarna distribucija u kojoj iz source gradiš samo mali userland, gotovo ništa. I kao takav nije stabilniji od RedHata
Stabilniji je u slučaju stage 1 instalacije za koju više ne postoji podrška i baš to je razlog zašto se ne koristi na serverima
Ali dobrom administratoru podrška ne treba
aj prebacite se u gentoo temu... za sada je ova zadnja nekako uspjela prezivjeti bez da je moderatori zakljucaju
http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... 2&start=30
http://www.linuxzasve.com/forum/viewtop ... 2&start=30
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- Cooleech
- Moderator
Tko ono nedavno reče kako su svi isti.. pozlatila mu se! 
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
dođeš na gentoo forum i svi ti preporuče gentoo...
:D kakvog li iznenađenja:) Ipak da dam komentar: sve to što abeceda priča o gentoo se odnosi na tweakanja i održavanje OS-a kao takvog. To je loše. Boli me kita za OS, bitne su aplikacije. ako se ja moram zamarati sa OS-om, to znači da ne rješavam probleme aplikacija koje se vrte na njemu. dodatno, optimizacije na OS-u ovise o aplikacijama koje imamo. bizarni i opskurni OS-i su smiješno loša ideja za servere jer kada sysadmin ne zna to riješiti, a prije ili kasnije se to bilo kome dogodi, postat će zanimljivo naći pomoć
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- PunkBastard
Ma što je to sysadminima, ionako ništa ne rade, pa im gentoo server taman dođe malo za razbrigushrike je napisao/la:dođeš na gentoo forum i svi ti preporuče gentoo...:D kakvog li iznenađenja:) Ipak da dam komentar: sve to što abecerdra priča o gentoo se odnosi na tweakanja i odrćavanje OS-a kao takvog. To je loše. Boli me kita za OS, bitne su aplikacije. ako se ja morma zamarati sa OS-om, to znači da ne rješavam probleme aplikacija koje se vrte na njemu. dodatno, optimizacije na OS-u ovise o aplikacinjama koje imamo. bizarni i opskurni OS-i su smiješno loša ideja za servere jer kada sysadmin ne zna to riješiti, a prije ili kasnije se to bilo kome dogodi, postat će zanimljivo naći pomoć
I don't want to be a human. I want to see gamma rays, I want to hear x-rays and I want to smell dark matter. I want to reach out with something other than this prehensile paws and feel the solar wind of a super nova flowing over me.
-
abcdefghijkl
shrike
kako če aplikacije raditi ovisi prije svga o kernelu tek onda o samoj aplikaciji
sad sam baš iskompilirao libreoffice, nevjerojatno nakon svijžeg reboota ne prođe niti stotinka od kad ga kliknem do pojavljivanja prozora koji louda bilo koju aplikaciju iz office a load aplikacije traje oko sekundu i pol
nakon officea u archu ovo je melem za dušu
kako če aplikacije raditi ovisi prije svga o kernelu tek onda o samoj aplikaciji
sad sam baš iskompilirao libreoffice, nevjerojatno nakon svijžeg reboota ne prođe niti stotinka od kad ga kliknem do pojavljivanja prozora koji louda bilo koju aplikaciju iz office a load aplikacije traje oko sekundu i pol
nakon officea u archu ovo je melem za dušu
Zadnja izmjena: abcdefghijkl, dana/u 18 lip 2014, 15:12, ukupno mijenjano 2 puta.
-
abcdefghijkl
a jake li temeCooleech je napisao/la:Tko ono nedavno reče kako su svi isti.. pozlatila mu se!
jedan ne zna čitati handbook
a drugi ide kompilirati firefox sa fast-math na dvojezgrenom procesoru
tamo ako odem odma če neko od nas dobiti ban jer sam ja ovako malo, svrbe me neke sitnice za jezik
Možeš li to pojasnitiCooleech je napisao/la:Tko ono nedavno reče kako su svi isti.. pozlatila mu se!
misliš li da sam nečiji klon ? ili što ti to znači
Zadnja izmjena: abcdefghijkl, dana/u 18 lip 2014, 15:23, ukupno mijenjano 4 puta.
- Cooleech
- Moderator
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
Uf, mene bode u oči ovo "Če". Jako me bode u oči.
Inače, rad aplikacija ne mora uopće ovisiti o tome kako je iskompiliran kernel. Pogledaj si malo po Phoronixu usporedbe kernela i podešenja schedulera i razlike EVENTUALNO imaju smisla okorjelim gejmerima.
Spike oko Gentoa počinju ličiti preceravanjima Alfista.
Inače, rad aplikacija ne mora uopće ovisiti o tome kako je iskompiliran kernel. Pogledaj si malo po Phoronixu usporedbe kernela i podešenja schedulera i razlike EVENTUALNO imaju smisla okorjelim gejmerima.
Spike oko Gentoa počinju ličiti preceravanjima Alfista.
- Suko
- Site Admin
Re: Gentoo Linux
Rasprava o Gentoou premještena u pripadajuću temu