Gentoo Linux

Diskusije o raznim Linux distribucijama.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
abcdefghijkl
Spol: M

Re: Gentoo Linux

Post Postao/la abcdefghijkl »

je da premalo sam koristio terminal da bi savlado razliku između č i ć

kernel određuje kako sustav diše i aplikacije, kernel "pali" mrtvu memoriju onako kako ti podesiš da je pali, koristi segmente koje mu ti odrediš da koristi, koristi catche kako mu ti definiraš da koristi, dodjeljuje i omogučuje taskove
i na kraju omugučuje procesorske instrukcije aplikacijama. Organizira brzu (niskosegmentnu) i visoku memoriju sustavu na korištenje i maksimalno ti omgučuje slobodu odabira. Pogotovo vanilla kernel, source iz gentoo mi se baš i ne sviđa, previše je blokiran
20% konfiguracije kernela je hardwersko, ostalih 80% se ti(č) (ć) (šta več)e memorije i rada aplikacija sa tom memorijom i općenito linuxa

Ne preseravam se ja, samo držim do svog mišljenja i branim stav
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

do sada si bio ekstremno apstraktan i nisi dao doslovn oni jedan jedini primjer specifičnih real world stvari koje se lagnao urade na gentoo, ali teško na debian/rhel a koje u isto vrijeme daju netrivijalno poboljšanje performansi. To št osi tu opisao je toliko generičko i vrijedi za sve distre da je upravo nevjerojatno. Također, tvoja premisa da ISTE postavke daju najbolje rezultate za sve programe i vrste koritšenja je fantastično glupa i pokazuje fundamentalno nepoznavnje realne problematike.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
abcdefghijkl

Baš sam malo experimentirao, na fluxboxu sa firefoxom i youtube, gimpom i svim aplikacijama iz kategorije office, vlc playerom troši 140mb memorije i jedva 5% dvojezgrenog 1.6 procesora. samo fluxbox bez ičeg i zauzeče je 40mb rama
Nisam probao flux u archu ali awesome bez ičeg troši 85mb i nemam tamo system procesa ništa više nego ovdje
Ali tamo ako pokrenem 5 aplikacija popest će se do 500, 600 mb, ovdje ne može niti do 200

To je do kernela
Samim time je jasno kako bi se odvijali testovi performansa koji opterečuju memoriju
abcdefghijkl

shrike je napisao/la:do sada si bio ekstremno apstraktan i nisi dao doslovn oni jedan jedini primjer specifičnih real world stvari koje se lagnao urade na gentoo, ali teško na debian/rhel a koje u isto vrijeme daju netrivijalno poboljšanje performansi.
kao naprimjer ?
shrike je napisao/la:To št osi tu opisao je toliko generičko i vrijedi za sve distre da je upravo nevjerojatno. Također, tvoja premisa da ISTE postavke daju najbolje rezultate za sve programe i vrste koritšenja je fantastično glupa i pokazuje fundamentalno nepoznavnje realne problematike.
Haluciniraš li
ili si malo osebujan kao ja ?
i ti pokazuješ fundamentalno nepoznavanje linuxa (kernela) to sto imas 137 zahvala ti ne daje nikakvu reputaciju osim kod onih kojima si pomogao promjeniti wallpaper na ubuntu
abcdefghijkl

Gle ljuti se kolko hoćeš
Svi mi učimo i ja učim i ne glumim da znam više nego što znam
Ali čitajući forum i tvoje česte upise, zamiolio bih te da se maniš tema poput gentoo ili kernela dok ne upoznaš linux malo bolje
hvala
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

ah, već smo počeli sa ad hominem. izbjegao si odgovoriti na pitanje i počeo vrijeđati. mislim da ćemo te ipak morat banirat jer si se do sada ispostavio 0% koristan i 100% fanboy provokator.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
zole052

Post Postao/la zole052 »

:hi
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
nicky
Site Admin
Spol: Ž

Post Postao/la nicky »

Abeceda molim te ne napadaj ljude.

Vec imas dovoljno banova na ovom forumu.

Send from my Nokia 3110 using two fingers :)
holden

Post Postao/la holden »

jel to onaj irfan il' šta je već bio? ismet?

Znam da je imao sličan način nastupa.
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
bertone
Site Admin

Re: čavrljanje 2.0

Post Postao/la bertone »

Grof je napisao/la: Spike oko Gentoa počinju ličiti preceravanjima Alfista. :D
Znao sam da će se netko dotaknuti Alfe rofl
abcdefghijkl je napisao/la: Ali čitajući forum i tvoje česte upise, zamiolio bih te da se maniš tema poput gentoo ili kernela dok ne upoznaš linux malo bolje
hvala
Vrh, vrhova :) .. šteta što sam odlučio imati samo nešto korisno i ozbiljno, a ne više šaljivo u potpisu rofl2
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"