Ubuntu 9.04
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Ubuntu 9.04
Dobro da se vratimo na temu. Jel ga tko jos koristi osim mene da napise dojmove, i mene zanima buduci da ga ovih dana planiram staviti sestri na komp...
Ali nemojte govoriti da ne valja vi koji ste samo live cd ili u virtualboxu probali, mene zanima bas ako ga netko koristi jer sto se mene tice sve radi dobro (tjedan dana bez i jednog problemica) te bi ga stavio sestri na komp.
Ali nemojte govoriti da ne valja vi koji ste samo live cd ili u virtualboxu probali, mene zanima bas ako ga netko koristi jer sto se mene tice sve radi dobro (tjedan dana bez i jednog problemica) te bi ga stavio sestri na komp.
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Pa evo, ja ne vidim nekih problema niti bugova.
Hardware radi, multimedia radi, ništa se još nije skršilo, ext4 nije pogubio fajlove.
Gurnuo sam ga i u sestrin laptop na kojem ubuntu 8.10 nije dobro radio, ovaj radi dobro.
Hardware radi, multimedia radi, ništa se još nije skršilo, ext4 nije pogubio fajlove.
Gurnuo sam ga i u sestrin laptop na kojem ubuntu 8.10 nije dobro radio, ovaj radi dobro.
Avoid the Gates of Hell. Use Linux!
- Markec
- Spol: M
Što se tiće ext4 ja ga koristim od Ubuntu Jaunty alpha4 i stvarno nisam imao problema s njime.
Preporučujem da instalirate sa usbsticka, zato jer instalacija munjevita brza
mjerio sam vrijeme, 1minuta i pol treba da se digne liveusb a 4 minute da se instalira, Instalacija je naravno toliko trajala jer je brzo preformatirao postoječu ext4 particju i brže prebacio podatke sa usb sticka.
Prethodne ubunteke sam instalirao sa cd-a i trajalo je nekih 10-13 minuta, te vrijeme sam iskoristio tako da sam otišao na ručak, a sad to nemogu
Preporučujem da instalirate sa usbsticka, zato jer instalacija munjevita brza
Prethodne ubunteke sam instalirao sa cd-a i trajalo je nekih 10-13 minuta, te vrijeme sam iskoristio tako da sam otišao na ručak, a sad to nemogu
- ziko
evo skinuo ubuntu, instaliro ga...
da, instalacija je brza, al mi se ne cini bas da je boot nesto brzi... (na mom asusu eee 1000)
uglavnom prva stvar koja mi se e svidja je da sam gurnuo huawei e160 prepoznao ga i napravio profil za konekciju, i pokazuje da je spojen, al ne radi... ama bas nis od interneta, na ubuntu 8.10 je sve radilo kako treba...
eto, to je prvi dojam, mozda i proradi kasnije
da, instalacija je brza, al mi se ne cini bas da je boot nesto brzi... (na mom asusu eee 1000)
uglavnom prva stvar koja mi se e svidja je da sam gurnuo huawei e160 prepoznao ga i napravio profil za konekciju, i pokazuje da je spojen, al ne radi... ama bas nis od interneta, na ubuntu 8.10 je sve radilo kako treba...
eto, to je prvi dojam, mozda i proradi kasnije
Software is like sex... it's better when it's free
(Linus Torvalds quote)

-
shaka_zulu
ja sam instalirao novi Kubuntu x64 i barem kod mene radi neverovatno brzo. stavio sam ext4 sistem i njime sam potpuno zadovoljan. ono sto mi najvise pada u oci je brzina kojom pokrece programe tj ispaljuje ih mnogo brze nego na 8.10. ja sam izuzetno zadovoljan.
pozdrav
pozdrav
- DoDo
Jučer sam pokušal napraviti upgrade sa 8.10 pa je na pola stalo. Onda sam odustal... Ionako ne postoji pravi grafički drajver za XServer 1.6 za moju grafičku do daljnjega, a 3D mi zadnjih dana puno treba na linuxu.
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
- Suko
- Site Admin
Nema podrške za moju grafičku koja je bila podržana na 8.04 i 8.10.
Tako da mi ne radi Compiz.
Intel Corporation Mobile GM965/GL960
Valjda će to brzo riješiti.
Drugih problema nisam primjetio.
Boota se brže. I to osjetno brže.
I po prvi puta da mi Bluetooth radi bez dodatnog naštimavanja.
- DoDo
Da... Intel i ATi podršku su totalno smrdali (osim ATi HD i novije). I kak se zasad čini, stvari bi se trebale popraviti tek u koali, a nekak sve više u to sumnjam...Suko je napisao/la:Nema podrške za moju grafičku koja je bila podržana na 8.04 i 8.10.
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
- Caius
pozz svima.
mali problem, skinuo ubuntu v9.04, formatirao hdd (iz meni poznatih razloga), stavio po starom xp i onda linux; e sad tu nastaje problem, jednostavno mi se nece pojaviti da biram koji cu OS nego mi automatski dize xp (oba OS-a su na istoj particiji, uglavnom sve isto kao sto sam i prije imao sa ubuntu 8.10) a kad ubacim cd od ubuntu-a onda opet pokrece instalaciju kao da ga ni nema.
mali problem, skinuo ubuntu v9.04, formatirao hdd (iz meni poznatih razloga), stavio po starom xp i onda linux; e sad tu nastaje problem, jednostavno mi se nece pojaviti da biram koji cu OS nego mi automatski dize xp (oba OS-a su na istoj particiji, uglavnom sve isto kao sto sam i prije imao sa ubuntu 8.10) a kad ubacim cd od ubuntu-a onda opet pokrece instalaciju kao da ga ni nema.