Jesi li proučio ovo prije postavljanja pitanja?Caius je napisao/la:pozz svima.
mali problem, skinuo ubuntu v9.04, formatirao hdd (iz meni poznatih razloga), stavio po starom xp i onda linux; e sad tu nastaje problem, jednostavno mi se nece pojaviti da biram koji cu OS nego mi automatski dize xp (oba OS-a su na istoj particiji, uglavnom sve isto kao sto sam i prije imao sa ubuntu 8.10) a kad ubacim cd od ubuntu-a onda opet pokrece instalaciju kao da ga ni nema.
Ubuntu 9.04
Moderator/ica: Moderatori/ce
- DoDo
- Spol: M
Re: Ubuntu 9.04
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
da, da. ovdje imas uputstva za rijseit taj problen, no to rijesenje ukljucuje kernel ...30-rc.Suko je napisao/la:Nema podrške za moju grafičku koja je bila podržana na 8.04 i 8.10.
Tako da mi ne radi Compiz.
Intel Corporation Mobile GM965/GL960
Valjda će to brzo riješiti.
Drugih problema nisam primjetio.
Boota se brže. I to osjetno brže.
I po prvi puta da mi Bluetooth radi bez dodatnog naštimavanja.
ja cu probat sa ....29.1 i debianovim driverima jer taj kernel ima podrsku za nove intel drivere koji podrzavaju xorg 1.6, radi u archu.
http://www.ubuntugeek.com/intel-graphic ... users.html
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
- Suko
- Site Admin
Ma ostati cu na Hardyu i dalje.
Ne da mi se sada eksperimentirati.
Vidjeti cu sto ima novo, pa cu pricekati kako ce se ponasati.
Ne da mi se sada eksperimentirati.
Vidjeti cu sto ima novo, pa cu pricekati kako ce se ponasati.
- Caius
DoDo je napisao/la:Jesi li proučio ovo prije postavljanja pitanja?Caius je napisao/la:pozz svima.
mali problem, skinuo ubuntu v9.04, formatirao hdd (iz meni poznatih razloga), stavio po starom xp i onda linux; e sad tu nastaje problem, jednostavno mi se nece pojaviti da biram koji cu OS nego mi automatski dize xp (oba OS-a su na istoj particiji, uglavnom sve isto kao sto sam i prije imao sa ubuntu 8.10) a kad ubacim cd od ubuntu-a onda opet pokrece instalaciju kao da ga ni nema.
Hvala puno za ovo, iskreno nisam se ni sjetio.
- Soul_Sample
instalirao ga još dok je bio debelo u beti, nikakvih problema nisam imao. od poboljšanja jedino system janitor tu i tamo uočim ko promjenu, ostalo je više manje isto.
Subdue the regret. Dust yourself off, proceed.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
You'll get it in the next life, where you don't make mistakes.
Do what you can with this one, while you're alive.
- iv@n
- Site Admin
- Kontakt:
Pa ne možete očekivati ne znam kakve radikalne promjene nakon šestomjesečnog razvoja. Koliko se godina samo Vista razvijala, pa je donijela jedno veliko NIŠTA - sve revolucionarne stvari koje su bile najavljene ostavljene su za neka buduća izdanja...
Želim reći da ništa ne fali ovom polaganom, ali finom poliranju....
Želim reći da ništa ne fali ovom polaganom, ali finom poliranju....
To avoid criticism ~ do nothing, say nothing, be nothing.
Baš mi se je smrzo bez očitog razloga, prvi i zadnji put nadam se 
Avoid the Gates of Hell. Use Linux!
ja bi pohvalio kernel ...28 na vise, koristm ...29 u archu.
nezamrzava mi se komp pri restartu, sto je prije obavezno radio.
nezamrzava mi se komp pri restartu, sto je prije obavezno radio.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
- fridrik
Danas sam ga instalirao sestri na komp, dualboot s WinXP-om. Sve radi OK, osim printera (Samsung CLP-315, laserski). Ext4, naravno ... Na svom kompu sam učinio isto! Sve radi. Jedino sam primjetio da Firefox ponekad hoće zaštekat, ali se brzo odšteka
, kod skrolanja. A većeras mi youtube osto bez zvuka!? Inače zvuk radi bez greške ...
Što se radikalnijih promjena tiće, ekipo, nemojte previše očekivati jer je ciklus izdavanja Ubuntu-a usklađen s ciklusom izdavanja GNOME-a. Poznato je da je još dug put do GNOME 3.0 ... Sitni koraci su bolji i sigurniji od krupnijih ... Teže se popiknuti ... kava
Što se radikalnijih promjena tiće, ekipo, nemojte previše očekivati jer je ciklus izdavanja Ubuntu-a usklađen s ciklusom izdavanja GNOME-a. Poznato je da je još dug put do GNOME 3.0 ... Sitni koraci su bolji i sigurniji od krupnijih ... Teže se popiknuti ... kava
- Suko
- Site Admin
Intel GM965/GL960 grafička
Dobro i meni radi.
ZA sada nisam imao problema.
Ništa mi se nije smrzlo, ili blokiralo.
Jedino mi ide na živce što nisu uključili podršku za Intelove grafičke kartice.
ZA sada nisam išao na nikakav workaround, čekam i nadam se da će možda nešto sami rješiti.
Ionako mi je instaliran čisto radi isprobavanja.
I, da, ne vidim nikakvih većih promjena u odnosu na Intrepid.
Jedino taj sustav javljanja sistemskih poruka (Kuuul) i dosta brži boot.
EDIT: Ako netko ima Intel GM965/GL960 grafičku, ovo je rješenje kako ju podesiti.
NE mora se raditi nikakvo kompajliranje kernela, iliti neke čudorije.
Samo ukucate:
Potom, uključite efekte.
Međutim, kartica je blacklistana jer ima bug u driveru koji nije rješen, tako da je dojavljeno da se sustav često smrzava i ruši.
Ako vam se to ne događa, onda rješenje možete postaviti trajno tako da u ~/.config/compiz/compiz-manager dodate liniju:
Ne treba rebootati, jedino ako nemate taj direktorij i file, morate ga kreirati.
Rješenje sa launchpada
Zašto, o zašto ste to uradili...
ZA sada nisam imao problema.
Ništa mi se nije smrzlo, ili blokiralo.
Jedino mi ide na živce što nisu uključili podršku za Intelove grafičke kartice.
ZA sada nisam išao na nikakav workaround, čekam i nadam se da će možda nešto sami rješiti.
Ionako mi je instaliran čisto radi isprobavanja.
I, da, ne vidim nikakvih većih promjena u odnosu na Intrepid.
Jedino taj sustav javljanja sistemskih poruka (Kuuul) i dosta brži boot.
EDIT: Ako netko ima Intel GM965/GL960 grafičku, ovo je rješenje kako ju podesiti.
NE mora se raditi nikakvo kompajliranje kernela, iliti neke čudorije.
Samo ukucate:
Kod: Označi sve
SKIP_CHECKS=yes compizMeđutim, kartica je blacklistana jer ima bug u driveru koji nije rješen, tako da je dojavljeno da se sustav često smrzava i ruši.
Ako vam se to ne događa, onda rješenje možete postaviti trajno tako da u ~/.config/compiz/compiz-manager dodate liniju:
Kod: Označi sve
SKIP_CHECKS=yesRješenje sa launchpada
Zašto, o zašto ste to uradili...