[Slackware] Fan club
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
U naslovu teme unutar uglatih zagrada navesti o kojoj distribuciji je riječ. Primjer: [Slackware]
Re: [Slackware] Fan club
u prvi post dodan i sitni tweak za ubrzavanje boota 
Obecao sam Suku clanak za naslovnicu, a posto nisam instalirao mint xfce na kraju nego ipak slackware mogao bi i tako! Vidjet cu da rijesim to danas i sutra na poslu pa ako cete biti zadovoljni neka ide... Naravno ako se i shicy slaze, posto cu koristiti sve informacije iz prvog posta + jos ponesto!
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
šta se shicyja tiče, samo naprid 
također, ako ti zatreba bilo kakva pomoć, javi se pa ćemo smislit nešto
također, ako ti zatreba bilo kakva pomoć, javi se pa ćemo smislit nešto
sretan 21. rođendan najstarijoj živućoj distribuciji! čestitke Patu i čitavoj ekipi 
- vision
- Spol: ♂
Od nedavno i ja ovdje pripadam. Iako mi nije prvi put da koristim slack, jer sam ga imao na stari PC, a i MLED u Vbox-u, vrijeme je da se uozbiljim.
Slackware 14.1 Xfce (glavno) i KDE okruženje.
Danas sam provao instalirati svježi KDE prateći upute sa istog sajta.
Na prvi pogled je sve bilo odrađeno kako treba, ali nakon reboot-a ventilator počinje da se buni, što je bio znak za uzbunu (nešto je otišlo u krivo).
Nije mnogo trebalo da shvatim o čemu se radi, kwin ne radi. Natrag u tty1 i nakon pokretanja kwin-a dobijem lijepu poruku:
Google ne daje rješenje, ostaje mi izbrisati uloženo vrijeme, ali ne predajem se - idem logikom. Na netu ne mogu pronaći taj fajl, već libxcb-sync.so.0 i td... a ja to imam u /usr/lib64.
Dolazim na ideju uraditi nešto jednostavno (a možda i glupo) - kopirati fajl i preimenovati ga:
u /usr/lib64 tražim fajl
pravim kopiju i preimenujem ga u
reboot

Slackware 14.1 Xfce (glavno) i KDE okruženje.
Danas sam provao instalirati svježi KDE prateći upute sa istog sajta.
Na prvi pogled je sve bilo odrađeno kako treba, ali nakon reboot-a ventilator počinje da se buni, što je bio znak za uzbunu (nešto je otišlo u krivo).
Nije mnogo trebalo da shvatim o čemu se radi, kwin ne radi. Natrag u tty1 i nakon pokretanja kwin-a dobijem lijepu poruku:
Kod: Označi sve
kwin: error while loading shared libraries: libxcb-sync.so.1: cannot open shared object file: No such file or directoryDolazim na ideju uraditi nešto jednostavno (a možda i glupo) - kopirati fajl i preimenovati ga:
u /usr/lib64 tražim fajl
Kod: Označi sve
libxcb-sync.so.0Kod: Označi sve
libxcb-sync.so.1
That's the spirit vision! Ne skodi probati, a i tako se uci! 
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
- Cooleech
- Moderator
- Spol: M
Naredba ln -s ring a bell?
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
- anshika
- Spol: Ž
Tudum sam za Slackware i ostale "Linuxe", doseg mi je Ubuntu koji mi je meeeeh, ali čula sam iz pouzdanih izvora da je Slackware najjači. Baš čitam Slackbook... učim se.
Pozdravljam sve fanove.
A sad se odo vratit u kuhinju.
Pozdravljam sve fanove.
A sad se odo vratit u kuhinju.
Slackwareovci će biti oduševljeni kaj si odabrala njihov topic za predstavljanje i prvi post
Bilo kako bilo.. dobrodošla
Bilo kako bilo.. dobrodošla
dobrodošla 
Slackware u početku traži malo veći angažman, ali rezultira jako stabilnim i zahvalnim sustavom. ako šta zapne, pitaj pa ćemo pomoć koliko znamo i možemo
Slackware u početku traži malo veći angažman, ali rezultira jako stabilnim i zahvalnim sustavom. ako šta zapne, pitaj pa ćemo pomoć koliko znamo i možemo