Da... GNOME ekipa ne želi napraviti istu grešku kao i KDE ekipa.fridrik je napisao/la:Poznato je da je još dug put do GNOME 3.0 ... Sitni koraci su bolji i sigurniji od krupnijih ... Teže se popiknuti ... kava
Ubuntu 9.04
Moderator/ica: Moderatori/ce
- DoDo
- Spol: M
Re: Ubuntu 9.04
I am NaN, I am a free man!
Započnite svoje Linux iskustvo na http://wiki.open.hr
- Markec
možda, nekad je bolje napravigti velike korake, no kde ekipa je prerano pustila kuču u uporabu.DoDo je napisao/la:Da... GNOME ekipa ne želi napraviti istu grešku kao i KDE ekipa.fridrik je napisao/la:Poznato je da je još dug put do GNOME 3.0 ... Sitni koraci su bolji i sigurniji od krupnijih ... Teže se popiknuti ... kava
Pogledajte, ako želimo plasmu to nemožemo nikako uskladiti s nečim starim, to je kao da betonirate drvenu kuču , a to nejde skupa.
paaaaaaa ono mislim........DoDo je napisao/la:Da... Intel i ATi podršku su totalno smrdali (osim ATi HD i novije). I kak se zasad čini, stvari bi se trebale popraviti tek u koali, a nekak sve više u to sumnjam...Suko je napisao/la:Nema podrške za moju grafičku koja je bila podržana na 8.04 i 8.10.
Tako da mi ne radi Compiz.
Intel Corporation Mobile GM965/GL960
Valjda će to brzo riješiti.
Drugih problema nisam primjetio.
Boota se brže. I to osjetno brže.
I po prvi puta da mi Bluetooth radi bez dodatnog naštimavanja.
instalirao 9.04 na komp sa Radeonkom 9600 Pro i compiz sasvim normalno radi
- DoDo
Compiz nije mjerilo 3D grafike... Koliko FPS-a ti daje glxgears sa FOSS driverima, a koliko si imal s fglrx-om?speedy je napisao/la: paaaaaaa ono mislim........
Probaj igrati Nexuiz ili Scorched3D -- obje igre rade glatko na max rezoluciji i sa medium do high efektima s tom karticom sa fglrx-om. Da li i sa FOSS driverom?
Meni doma na Radeon 9550R sa fglrx-om scorched3D radi sa medium efektima bez trzaja, dok sa FOSS driverima jedva da se i pokrene.
S oba drivera je radil compiz bez greške...
DoDo je napisao/la:Compiz nije mjerilo 3D grafike... Koliko FPS-a ti daje glxgears sa FOSS driverima, a koliko si imal s fglrx-om?speedy je napisao/la: paaaaaaa ono mislim........
Probaj igrati Nexuiz ili Scorched3D -- obje igre rade glatko na max rezoluciji i sa medium do high efektima s tom karticom sa fglrx-om. Da li i sa FOSS driverom?
Meni doma na Radeon 9550R sa fglrx-om scorched3D radi sa medium efektima bez trzaja, dok sa FOSS driverima jedva da se i pokrene.
S oba drivera je radil compiz bez greške...
suko se zalio na compiz tako da rekoh kak mi compiz radi jer sam mislio da si ti ono pisao za compiz itd ne igre
inace ne igram nista od toga i apsolutno NISTA na linuxu
nego,,,,,,,, ima tko btnx instaliran na 9.04??
- Suko
- Site Admin
Modul za moju karticu (Intel) je blacklistan jer ima nekakav bug pa se ne ucitava. Ali, u prijavi buga je napisano kako to rijesiti za ljude kojima ne smeta bug.
Zato mi nije radio Compiz.
Ne zalim se ja, lako je to rijesiti.
Samo sam dao svoje prve dojmove.
Zato mi nije radio Compiz.
Ne zalim se ja, lako je to rijesiti.
Samo sam dao svoje prve dojmove.
- DoDo
Ne igram ni ja niš posebno (tu i tam xmoto), no živcira me kaj FOSS driver troši struju ko lud - s njim baterija na laptopu traje i do 1 h kraće nego sa fglrx-om.speedy je napisao/la: inace ne igram nista od toga i apsolutno NISTA na linuxudrago mi je da igre bas i neidu tako da se lakse fokusirat na posao i linux samo za "pametne" stvari koristim
kad mi je igranja onda odam u winse i picim cod4 ili rFactor ili trackmaniu ili UT99
Evo samo da prokomentiram kako me iznenadilo kako brzo radi novi ubuntu. Inslatiro ga sestri na stari Duron 850 MHz, 512 Mb RAMa, nvidia fx 5200 i neki prastari disk od 30 Gb i stvarno ide 
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
- DoDo
Naravno, čim je nvidija pod haubom, nema problema...zzankola je napisao/la:Evo samo da prokomentiram kako me iznenadilo kako brzo radi novi ubuntu. Inslatiro ga sestri na stari Duron 850 MHz, 512 Mb RAMa, nvidia fx 5200 i neki prastari disk od 30 Gb i stvarno ide
evo da se nadovezem na intel graficke.
compiz nije mjerilo. on mi je radio, sa praznim xorgom, al igrice nisu.
sam sam napisao svoj xorg i sad mi rade igrice normalno.
igarm woulfenstain et. i radi normlno sad, ko u xp.
nisam nista kompajlirao, niti stavljao nove drivere.
compiz nije mjerilo. on mi je radio, sa praznim xorgom, al igrice nisu.
sam sam napisao svoj xorg i sad mi rade igrice normalno.
igarm woulfenstain et. i radi normlno sad, ko u xp.
nisam nista kompajlirao, niti stavljao nove drivere.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.