Ma nisam reko da je loš(iako nije baš sjajan)- pustite ga da vrisnePustite Ubuntu. Nije on loš.
A što se tiče da je bolji od xp -a ,eeeeeee nebih ja mjeno XP za 10 ubuntua
Moderator/ica: Moderatori/ce
Ma nisam reko da je loš(iako nije baš sjajan)- pustite ga da vrisnePustite Ubuntu. Nije on loš.
Ne bi se složio s tim, a mislim da nisam jedini koji tako razmišlja.zlatkoA je napisao/la: A što se tiče da je bolji od xp -a ,eeeeeee nebih ja mjeno XP za 10 ubuntua
Koristim solo ubuntu već više od godinu dana (dakle ne dual boot, nego solo ubuntu i xp u vboxu) i slažem se s tvojom tvrdnjom. XP je nekak "dovršeniji", ali jaaako podložan virusima (zbog čega moram onda stavljati antiviruse koji su toliko spori da windowsi više nisu za korištenje).zlatkoA je napisao/la: A što se tiče da je bolji od xp -a ,eeeeeee nebih ja mjeno XP za 10 ubuntua
Točno, ali ako windowse izoliraš od interneta (ugasiš sve virtualne mrežne u opciji "network" ili još bolje (kako je kod mene): definiraš jednu mrežnu za NAT, ali isključiš opciju "cable connected" - tada su windowsi izolirani od interneta, a kad trebaš neki program updateati, samo u vboxovom trayu klikneš na ikonicu od mreže i uključiš kvačicu pokraj virtualne mrežne - windowsi to tada skuže kao "cable connected" i spoje se na net. Čim završiš s updejtom, disconnectaš virtualni kabel i windowsi su opet sigurni od napasti s interneta. Po meni, ovo je fenomenalna stvar!). Ukoliko surfaš internetom iz virtualnih windowsa, onda ti nema koristi od xp-a u vboxu - isto su podložni zarazama kao da su normalno instalirani.zzankola je napisao/la:Sta znaci ako vrtim xp u virtualboxu netrebam imati nikakve antiviruse, antispywaree, antiovo, antiono...?
Ako koristiš XP za igre, onda dual boot. Ako ga koristiš za bilo što drugo što ne koristi intenzivnu grafiku, onda xp u vbox (xp u vbox-u ima relativno sporu 3D akceleraciju, a radi nešto sporije nego "prava" instalacija, no usprkos tome, ako tamo ne staviš antiviruse, onda radi brže od većine instalacija windowsa).Caius je napisao/la:malo podpitanje, koristim ubuntu vec duze vrijeme (opcenito za bilo kakav rad), a isto tako koristim i xp (ali samo za igre), na istom su hdd kao dual boot. ugl. htio sam se rijesiti xp-a potpuno pa sam probao igrati preko wine-a ali to bas i ne radi kako treba, e sad htio sam probati gore spomenuti Vbox i u njemu instalirati xp. pa bih molio za pomoc koje bi od tog troje bilo najbolje (dual boot, linux sa wine-om ili linux sa virtualbox-om)