Znaci ovako.
Imam jedanstari komp i na njemu je puppy precise.
Eh sada, s obzirom da tenutno nemam usb, a ni cd/dvd citac mi ne radi, zanima me mogu li s puppya direktno instalirati ubuntu na hard, i to neku stariju verziju jer je ova masina dost losa.
Znam da postoje oni neki network installeri,ali nisam imao iskustva s tim.
Ako mi netko moze pomoci, bio bih zahvalan.
Usput, imam samo jednu particiju i nemogu ju resize-at jer se vrti linux na njoj...
Hvalaa!
Instalacija ubuntu-a direktno s puppy-a
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
- vision
- Spol: ♂
Re: Instalacija ubuntu-a direktno s puppy-a
kud ćeš bolje (ili gore)Anon je napisao/la:nemam usb, a ni cd/dvd citac mi ne radi
EndAnon je napisao/la:imam samo jednu particiju i nemogu ju resize-at jer se vrti linux na njoj...
Koliko ja znam, ne možeš. Posudi cd/dvd čitač i stavi neku laganu distru (LXDE okruženje: Lubuntu, Debian - ili WM-Openbox - Crunchbang i td...) ili uzmi hdd pa sa drugog kompa nekako - ovako msm da ne možeš.
Sačekaj još koji odg, možda griješim.
- jurastublic
- Spol: M
Mogao bi i bez cd-a ili usb-a tako da pomoću unetbootina staviš iso image na hard disk. Ali problem je ta jedina particija. Nije je moguće smanjiti a da je prvo ne demontiraš (osim ako nemaš neki egzotični fajlsistem).
Pitaj nekoga da ti posudi usb stik i rješen problem.
Pitaj nekoga da ti posudi usb stik i rješen problem.
"Hodor bre foobar"
- Cooleech
- Moderator
Zar se po novome ne može i ext4 resizeat kad je online? 
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
- jurastublic
Koliko mi je poznato, povećat možeš ali smanjit ne, a to je ono što mu treba.
"Hodor bre foobar"
- vision
- Spol: ♂
Pošto je pitanje vezano za ovu temu:
Puppy Linux može da radi i na RAM memoriji, ako se to promijeni kao što je ovdje napisano.
Ako radi na RAM da li onda može da uređuje particiju?
Puppy Linux može da radi i na RAM memoriji, ako se to promijeni kao što je ovdje napisano.
Ako radi na RAM da li onda može da uređuje particiju?
,,AFAIK, the "puppy pfix=ram" is only for use when you're booting from a CD. So if you want to load Puppy into RAM, boot the CD you used to install Puppy. The boot option screen shows up immediately after the Puppy CD begins to boot. Hit the up arrow to pause, type whatever boot options you wish to use, then hit Enter to resume booting.''
IZVOR: http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=36508
Mislim da mi je jedini nacin da izvadim hard iz tog kompa i spojim ga na drugi gdje su winsi i to sve rijesim...
IZVOR: http://www.murga-linux.com/puppy/viewtopic.php?t=36508
Mislim da mi je jedini nacin da izvadim hard iz tog kompa i spojim ga na drugi gdje su winsi i to sve rijesim...