Potpisujem!speedy je napisao/la:nekontam ja stvarno kakvu vi to operativnost vidite u winsima da je bolje od linuxa ili OSx,,,,,,
pa bas zbog posla sam i presao na linux ne zbog virusa i ostalih gadosti to sam lako rjesavao ali na linuxu mi je workflov totalno drugaciji sve brze i kvalitetnije mogu obavit nego na winsima jedino mi je Hibernacija s winsa nedostajala na ubunteku ali u 9.04 je i to dobro sredeno tako da sad i nema minusa koji se mogu prikacit iskljucivo OSu,,,,,,, sav software sa neradi itd ide proizvodacima hardwarea i softwarea nemoze se linux krivit sa Photoshop neradi na njemu ili sto Ati ima prelose drivere za svoje grafe......
izaso ubuntu 9.04
Moderator/ica: Moderatori/ce
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Re: izaso ubuntu 9.04
xp, car OS-sova, a i ti virusi, nisam imao problema bas sa njim, osim u jednom stanu prije par godina gdje mi je iskjucijo administratorske ovlasti, nisam mogo nista instalirat il slicno. tamo nisam imao internet, selim se cesto, pa nisam imao antivirus update, i dobio ga sa nekog stika,
sva trojica, ja i moji cimeri smo se zarazili, ono ljucka glupost. napravi ikonu ko folder my dociments od kompa di je prije bio, a u biti .exe.
stavim ja u komp, i vidi, kreten mi iskopirao cijeli my doc, otvorim nis. da cimeru i on pocne se smijat sta sam mu dao svoj my doc. i tako.
sva trojica, ja i moji cimeri smo se zarazili, ono ljucka glupost. napravi ikonu ko folder my dociments od kompa di je prije bio, a u biti .exe.
stavim ja u komp, i vidi, kreten mi iskopirao cijeli my doc, otvorim nis. da cimeru i on pocne se smijat sta sam mu dao svoj my doc. i tako.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
XP lagano ide u zaborav, nekada je bio car, a sad ga siju i mini distre poput Puppija ili DSLa. Opet govorim o samom OSu , a ne o podrzanosti iz komercijalnih razloga. Ako cemo iskeno, nova buducnost Mikroshitovih proizvoda je definitivno Win 7, isprobao sam betu i jako je dobra, tacnije bolja od XP i sve ono sto Vista nije, a trebala je da bude.
Sto se tice Ubuntu 9.04, sam vrh! Sve radi savrseno, furam 64 bitnu verziju. Hibernacija napokon radi kako treba, stabilan je i primetno brzi od svih do sad, malo u odzivu i dosta u bootu i gasenju kompa. Imam ga paralelno sa Sabayonom 4.1 i Hardijem i tek sad sam siguran da Hardyja mogu da skinem. Intrepid, jednostavno nije mogao da mu prismrdi, dok sam sa Jauntyjem jako zadovoljan.
I dalje koristi 32 bitni flash preko ndiswrappera (64 bita je jos u alfi, pa verovatno nisu hteli da ga ukljuce), medjutim iako na Hardyju 32 bita imam istu verziju 10, na Jauntyju, jednostavno bolje radi, tacnije, manje trosi procesorskog vremena. Ima tu i tamo jos sitnih izmena, sve pozitivnei apsolutno vidljivi boljitak.
Sto se tice Ubuntu 9.04, sam vrh! Sve radi savrseno, furam 64 bitnu verziju. Hibernacija napokon radi kako treba, stabilan je i primetno brzi od svih do sad, malo u odzivu i dosta u bootu i gasenju kompa. Imam ga paralelno sa Sabayonom 4.1 i Hardijem i tek sad sam siguran da Hardyja mogu da skinem. Intrepid, jednostavno nije mogao da mu prismrdi, dok sam sa Jauntyjem jako zadovoljan.
I dalje koristi 32 bitni flash preko ndiswrappera (64 bita je jos u alfi, pa verovatno nisu hteli da ga ukljuce), medjutim iako na Hardyju 32 bita imam istu verziju 10, na Jauntyju, jednostavno bolje radi, tacnije, manje trosi procesorskog vremena. Ima tu i tamo jos sitnih izmena, sve pozitivnei apsolutno vidljivi boljitak.
Resistance is futile, you will be asimilated!
Il' si Lindža, il' si mindža!
apt-get moo
Registrovani Linux korisnik #465156 / Ubuntu korisnik #20700
Il' si Lindža, il' si mindža!
Registrovani Linux korisnik #465156 / Ubuntu korisnik #20700
sedmica je jos u beti, xp jos car.
nevjeruje da se ljudi brzo migrirat na win 7, osim nas, koji doma koristimo pirate, nama ce bit lako, ako bude ok, ja necu nemam prostora 15 gb os-a, jer nece bit sigurno jeftin, pa vista je kostala par tisuca kuna.
ja sam na kratko radio u rijeka prijektu (lani), i tamo imaju, pazi sad win 98.
lako za nas obcne korisnike, firme su one koje su bitne. nismo mi bas relevantni.
nevjeruje da se ljudi brzo migrirat na win 7, osim nas, koji doma koristimo pirate, nama ce bit lako, ako bude ok, ja necu nemam prostora 15 gb os-a, jer nece bit sigurno jeftin, pa vista je kostala par tisuca kuna.
ja sam na kratko radio u rijeka prijektu (lani), i tamo imaju, pazi sad win 98.
lako za nas obcne korisnike, firme su one koje su bitne. nismo mi bas relevantni.
I'm a Paladin with 18 charisma and 97 hit points. I can use my helm of disintegration and do one D4 damage as my half-elf mage wields his plus-five holy avenger.
OT:simke je napisao/la: ja sam na kratko radio u rijeka prijektu (lani)
Da?
Kod koga? ja dosta radim za njih...
kod njih u ri, malo sam crtkarao neko odmaraliste il benzinsku na autocesti ri-zg, no nije to moje podrucje, ono ko studednt.Grof je napisao/la:OT:simke je napisao/la: ja sam na kratko radio u rijeka prijektu (lani)
Da?
Kod koga? ja dosta radim za njih...
nisam vise siguran kak se zove, ja mislim ... simunic
evo jos uvjek imam nihov stik, a sto sam distri digo sa njega,
O a-ti nemoj srati to je za ATI-
E brzi kakav workflow ti to spomonješ nije mi jasno.
jedino znam da nema programa koji ne radi na xp-u.
A freeware dobrog koliko oš ,samo biraj šta ti paše ,oš sa crack or bez njeg
E brzi kakav workflow ti to spomonješ nije mi jasno.
jedino znam da nema programa koji ne radi na xp-u.
I am the one and only....
zlatkoA je napisao/la: jedino znam da nema programa koji ne radi na xp-u.
cek zar cemo OS krivit za to sto taj i taj program neradi na njemu ili mozda proizvodaca tog sugavog programa kojem se neda izbacit port za sve vaznije OS-eve (linux, osx, windows)??
crack NIJE freeware nego jailware
Ma daj ...
Otkad smo takvi čistunci i moralno osvješteni ....
Jailware - to je prejako ...
Samo mi reci još da nikad nisi imo neki krekirani program?
I nemoš reć da je neki program šugav ako nije portan na drugi OS.
Po toj logici je npr: Kopete messinger inače odličan program šugav jer ne postoji
za windowse(šteta-ahhh).
Otkad smo takvi čistunci i moralno osvješteni ....
Jailware - to je prejako ...
Samo mi reci još da nikad nisi imo neki krekirani program?
I nemoš reć da je neki program šugav ako nije portan na drugi OS.
Po toj logici je npr: Kopete messinger inače odličan program šugav jer ne postoji
za windowse(šteta-ahhh).
I am the one and only....
dude to "sugav" je bio teski sarkazam jer ocito je po tebi linux kriv za to sto npr Photoshop CS3 neradi na njemu,,,,,, ono wtf???
i da koristio sam i jos malo koristim ali sve manje i manje sve polagano mjenjam s open source softom mislim da cu se jedino PSa drzat ko pijan plota,,,,,, a njega kupujem cim izbace linux port ili se sredi da ga se bez problema vrti kroz wine (sad ide ali ne bas bez greske i to samo CS2
)
i da koristio sam i jos malo koristim ali sve manje i manje sve polagano mjenjam s open source softom mislim da cu se jedino PSa drzat ko pijan plota,,,,,, a njega kupujem cim izbace linux port ili se sredi da ga se bez problema vrti kroz wine (sad ide ali ne bas bez greske i to samo CS2