Ubuntu 14.04. AMD VGA problem

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

JH-IM
Spol: M

Re: Ubuntu 14.04. AMD VGA problem

Post Postao/la JH-IM »

Bertone je napisao/la:
Usput, ovdje imaš podatke za tvoj laptop na Ubuntu Certified hardware web stranici i taj laptop mora raditi sa Ubuntuom tako da i dalje mislim da je problem negdje na tvom routeru ili kod Amisa.
Je na toj mreži isprobano bilo što drugo? Windowsi, neki drugi laptop ili mobitel? Taj laptop se ponegdje i prodaje sa Ubuntuom tako da problema ne bi smjelo biti.
Litsea
Spol: Ž

Post Postao/la Litsea »

Bertone je napisao/la:Ovo bi trebao biti UEFI (BIOS) na tvom laptopu:

Usput, ovdje imaš podatke za tvoj laptop na Ubuntu Certified hardware web stranici i taj laptop mora raditi sa Ubuntuom tako da i dalje mislim da je problem negdje na tvom routeru ili kod Amisa.
gdje mi je tu info o grafičkoj?

znam da je taj moj dell ubuntu kompatibilan (zato i dolazi s predinstaliranim ubuntuom 12.04), ali ne funkcionira ni s jednim OS kak treba!
Ili ja/mi svi (frend windowsaš, Bertone, i ekipa s foruma) to ne znam/o postaviti kak treba (nemojte sad to pogrešno shvatiti ;) ) ili ti linux OS-i imaju bugove (koji su izraženiji na određenom hardwareu, ili nešto ne štima s mojim računalom!?

Router nije jer smo kad si bio kod mene isprobali s live cd-a ubuntu 12.04 (jer sam ti bila rekla da je dok sam imala 12.04. brzina bila super) i wireless je radio besprijekorno...

p.s. hvala za edit
Litsea

Post Postao/la Litsea »

osim 12.04. moj mobitel se spaja tj. stranice se otvaraju normalnom brzinom, isprobano i sa desktop verzijama stranica (ne samo mobile).
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Spojila se na taj router svojim mobitelom i tamo mreža radi OK.
Ja sam se probao spojiti na njen router (nakon micanja WPA i MAC filt.) sa svojim HP-om i nisam mogao, mrežu vidim (router), ali se ne želi spojiti.

PS. Sve ovo što sam do sad napisao (moje viđenje) uzmite s dozom rezerve jer sam do tada već bio budan nekih 30+ sati u komadu pa mi je možda nešto i promaklo ;)
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Litsea

Post Postao/la Litsea »

Bertone je napisao/la:Spojila se na taj router svojim mobitelom i tamo mreža radi OK.
Ja sam se probao spojiti na njen router (nakon micanja WPA i MAC filt.) sa svojim HP-om i nisam umogao, mrežu vidim (router), ali se ne želi spojiti.

PS. Sve ovo što sam do sad napisao (moje viđenje) uzmite s dozom rezerve jer sam do tada već bio budan nekih 30+ sati u komadu pa mi je možda nešto i promaklo ;)

evo ja cu te odmah ispraviti :), nisi se mogao spojiti kada smo isprobavali da li mac filter funkcionira iako znaš šifru, a kad smo zvali amis da maknu mac filter onda si se spojio, kaj ne?

p.s. kakva mi je rezolucija??
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

Litsea je napisao/la:
gdje mi je tu info o grafičkoj?

znam da je taj moj dell ubuntu kompatibilan (zato i dolazi s predinstaliranim ubuntuom 12.04), ali ne funkcionira ni s jednim OS kak treba!
Ili ja/mi svi (frend windowsaš, Bertone, i ekipa s foruma) to ne znam/o postaviti kak treba (nemojte sad to pogrešno shvatiti ;) ) ili ti linux OS-i imaju bugove (koji su izraženiji na određenom hardwareu, ili nešto ne štima s mojim računalom!?

Router nije jer smo kad si bio kod mene isprobali s live cd-a ubuntu 12.04 (jer sam ti bila rekla da je dok sam imala 12.04. brzina bila super) i wireless je radio besprijekorno...

p.s. hvala za edit
VIDEO
Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Sun XT [Radeon HD 8670A/8670M/8690M]
Intel Haswell-ULT Integrated Graphics Controller

Na dnu linka.

Možeš još probati jedno međurješenje, downloadaj Ubuntu 14.10 beta (ja ga koristim i radi dobro a idući mjesec izlazi završna verzija) i instaliraj ga pa vidi. Ili ćemo nastaviti pokušavati ovo srediti, teško je ovako na daljinu vidjeti sve detalje ali može se probati.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Litsea je napisao/la: evo ja cu te odmah ispraviti :), nisi se mogao spojiti kada smo isprobavali da li mac filter funkcionira iako znaš šifru, a kad smo zvali amis da maknu mac filter onda si se spojio, kaj ne?

p.s. kakva mi je rezolucija??
Ne, nisam se mogao spojiti ni kasnije, zato sam i koristio svoj USB stick za mobilni net.

Nemaš ti problema sa grafikom, AMD/ATI radi OK, Intelovu nismo probali.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
Litsea

Post Postao/la Litsea »

Litsea je napisao/la:dimensions: 1366x768 pixels (361x203 millimeters)

Screen 0: minimum 320 x 200, current 1366 x 768, maximum 8192 x 8192
eDP1 connected primary 1366x768+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 344mm x 194mm
1366x768 60.0*+ 40.0
1360x768 59.8 60.0
1024x768 60.0
800x600 60.3 56.2
640x480 59.9
HDMI1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
DP1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
HDMI2 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
jel to ok?
JH-IM je napisao/la:
VIDEO
Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Sun XT [Radeon HD 8670A/8670M/8690M]
Intel Haswell-ULT Integrated Graphics Controller

Na dnu linka.

Možeš još probati jedno međurješenje, downloadaj Ubuntu 14.10 beta (ja ga koristim i radi dobro a idući mjesec izlazi završna verzija) i instaliraj ga pa vidi. Ili ćemo nastaviti pokušavati ovo srediti, teško je ovako na daljinu vidjeti sve detalje ali može se probati.
ne kuzim, kaj mi je ovo gore? koji link?
Bertone je napisao/la:
Nemaš ti problema sa grafikom, AMD/ATI radi OK, Intelovu nismo probali.
Ja sad više ništa ne kužim.
Pa JH-IM kaže da (po nekom rezultatu iz terminala) koristim Intel grafiku, a AMD drivere -ako sam dobro skužila?!?!??
bluestree

Post Postao/la bluestree »

Izvinjavam se što upadam u temu ali pratim je već cijelu veče. Litsea Berone je po meni u pravu,tvoj problem leži negdje sasvim drugo

sent from tapatalk
People disagree with me. I just ignore them.
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

Litsea je napisao/la:

ne kuzim, kaj mi je ovo gore? koji link?
Pitala si gdje su ti informacije o grafičkoj, ja sam mislio da misliš na Bertoneov link, a ti si mislila na video, moja greška.

Ja sad više ništa ne kužim.
Pa JH-IM kaže da (po nekom rezultatu iz terminala) koristim Intel grafiku, a AMD drivere -ako sam dobro skužila?!?!??
Ni meni to nije jasno jer ona komanda izbaci da ti je in use i915 driver koji je od Intela. Što ti pokazuje Ubuntu Software Center-Edit-Software Sources-Additional Drivers? Koju grafičku prikazuje i koji je driver in use?
Odgovori