čavrljanje 2.0

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Zane
Spol: M

Re: čavrljanje 2.0

Post Postao/la Zane »

Ja sam prošli tjedan imal dosta sličan bizaran slučaj sa HP-om (nc6000 mislim)
Upali se, crni ekran 4-5 sekundi, gasi se..
Izgleda da da je cijela ta serija loša, i nakon nekog vremena zbog zagrijavanja otpusti lem.

E sad, na tom specifičnom modelu se to može provjerit pritiskom dlana iznad F12 tipke
One OS to rule them all, one OS to find them.
One OS to call them all, and in salvation bind them.

In the bright land of Linux, where the hackers play.
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

Iskreno, sumnjam da je HDD ali se lako može ustanovit - iskopčaj HDD i vidi kako se onda pali, tj. može li ući u BIOS. Ako da, onda je HDD na izmaku snaga, ako ne, onda je vjerojatno RAM ili nedajbože matična...
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
nicky
Site Admin
Spol: Ž

Post Postao/la nicky »

I ja bi prvo posumljala na ram. Hdd mi zvuči malo vjerojatno.
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

Do kraja studenog HP će se podijeliti na dvije različite tvrtke: Consumer i Enterprise. U zadnjih godinu dana drastično smanjuju broj zaposlenih sa 317,000 na nekih 50-55,000. Tvrtka za male korisnike će se baviti računalima i printerima, dok će Enterprise biti zadužen za servere i cloud.
Iskreno se nadam inovativnijem, kvalitetnijem i jeftinijem hardveru.
HP plans to break into two by the end of October 2015. One of the new, separate companies will be Hewlett-Packard Enterprise, focusing on "servers, storage, networking, converged systems, services and software as well as its OpenStack Helion cloud platform," HP said. HP CEO Meg Whitman will be CEO of Hewlett-Packard Enterprise.
http://feeds.arstechnica.com/~r/arstech ... zOTuFkaAA/
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Što se HP-a tiče, kod nas u firmi je zabranjeno kupovanje HP opreme jer se kvari debelo nadprosječno. Što se desilo firmi koja je nekada bila etalon za kvalitetu :(
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Max Bunker

Post Postao/la Max Bunker »

Bok.
I na ovom forumu a i na ubuntuhr forumu mi se dešava da kada nekome napišem privatnu poruku, ne pošalje se odmah nego stoji u mapi odlazno i to nekad par minuta a nekad i par sati prije nego predje u poslane. Je li to neki bug ili kaj ? Na hrpi drugih foruma i web mjesta poruka ide odmah...
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Odlazno ti samo znaci da je poruka poslana ali ju primatelj nije pogledao. Kad ju primatelj pogleda promijeniti ce se u "poslano".
Tako da je to jako zgodna stvar a ne bug.
nicky
Site Admin
Spol: Ž

Post Postao/la nicky »

tex.vileer je napisao/la:Bok.
I na ovom forumu a i na ubuntuhr forumu mi se dešava da kada nekome napišem privatnu poruku, ne pošalje se odmah nego stoji u mapi odlazno i to nekad par minuta a nekad i par sati prije nego predje u poslane. Je li to neki bug ili kaj ? Na hrpi drugih foruma i web mjesta poruka ide odmah...
To je normalno ponašanje. Poruka prelazi u Poslano tek kad ju primatelj pročita. Na taj način možeš pratit dal je netko pročitao pp ili nije.
Max Bunker

Post Postao/la Max Bunker »

Zahvaljujem na pojašnjenjima.
bluestree

Post Postao/la bluestree »

Sta bi sa Abzeenth, od kako javi problem sa bootanjem nema je vise. Nije valjda laptop totalno otkazao ? :hmm
People disagree with me. I just ignore them.
Odgovori