jurastublic je napisao/la:Možda je problem u switchu. Za probu priključi ddwrt AP u jedan od portova mikrotika a ne u switch (znači, ne u zvijezdu nego u seriju, tako da ddwrt i mikrotik nisu odvojeni switchom).
U drugi port mikrotika priključi taj switch. Ako dhcp od debian servera u toj probi ne bude radio onda je problem u switchu koji ne podržava bootp relay.
ddwrt AP sam prikljucio u Mikrotik i a drugi port Mikrotika sam prikljucio u switch u koji je isto spojen i Debian server i SSID WORK dobije IP adresu od Debian servera a SSID HOTSPOT i dalje nedobija IP od Mikrotika.
Kako sam Virtualni AP radio po uputama ima i dio sa IP tables koje sam upucao u ddwrt firewall :
#Allow guest bridge access to Internet
iptables -I FORWARD -i br1 -m state --state NEW -j ACCEPT
iptables -I FORWARD -p tcp --tcp-flags SYN,RST SYN -j TCPMSS --clamp-mss-to-pmtu
#Block access between private and guest
iptables -I FORWARD -i br0 -o br1 -m state --state NEW -j DROP
iptables -I FORWARD -i br1 -d `nvram get lan_ipaddr`/`nvram get lan_netmask` -m state --state NEW -j DROP
#NAT to make Internet work
iptables -t nat -I POSTROUTING -o br0 -j SNAT --to `nvram get lan_ipaddr`
mislim da je ovdje problem bar sta se tice onog sta bi ja zelio jer je br0=atho a za br1=ath0.1 zapisano u ddwrt AP-u pod current Bridging Table
za br0 je stavljen staticki gateway prema Debian serveru 192.168.101.1 pod Basic Setup i onda Network Setup i Router IP
Local IP Address 192.168.101.245
Subnet Mask 255.255.255.0
Gateway 192.168.101.1
Sad bi trebao napraviti u IP tables promjenu ali neznam koju i kakvu ?
Zahvaljujem na sugestiji.