čavrljanje 2.0

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

bertone
Site Admin
Spol: M

Re: čavrljanje 2.0

Post Postao/la bertone »

vision je napisao/la:Dok se raspravljate o tome kako i zašto openSUSE ... (pa moderatori ti postovi treba da budu u fan clubu) imam pitanje (nzm da li je bilo o tome):
A jel? :-D
.. ali nije to ni za openSUSE fan club, pa dok si ti pisao kritiku, mi radili i sad imamo jednu novu finu temu u Razno :zvizdi
vision je napisao/la:Ako laptop dolazi sa predinstaliranom (nekom) distrom, i ako dođe do uklanjanja te distre i instalacije drugog OS-a dali se gubi garancija, kao što se izgubi ako je na tom laptopu bio predinstaliran npr. Win a onda ga neko ukloni i instalira željenu distru?
Iz osobnog iskustva, nisam imao problema kod reklamacije laptopa sa hardverskim kvarom zbog toga što sam promijenio OS (malo su me samo zezali jer sam skinuo onaj AMD/Radeon stickers sa palmresta, ali smo i to riješili).. no vjerojatno ovisi od trgovine do trgovine.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
nicky
Site Admin
Spol: Ž

Post Postao/la nicky »

vision je napisao/la:Ako laptop dolazi sa predinstaliranom (nekom) distrom, i ako dođe do uklanjanja te distre i instalacije drugog OS-a dali se gubi garancija, kao što se izgubi ako je na tom laptopu bio predinstaliran npr. Win a onda ga neko ukloni i instalira željenu distru?
Ovo mi je prvi glas da bi se zbog toga gubila garancija. Nisam do sad imala problema sa tim.
eQuivalent
Kontakt:

Post Postao/la eQuivalent »

vision je napisao/la:Dok se raspravljate o tome kako i zašto openSUSE ... (pa moderatori ti postovi treba da budu u fan clubu) imam pitanje (nzm da li je bilo o tome):

Ako laptop dolazi sa predinstaliranom (nekom) distrom, i ako dođe do uklanjanja te distre i instalacije drugog OS-a dali se gubi garancija, kao što se izgubi ako je na tom laptopu bio predinstaliran npr. Win a onda ga neko ukloni i instalira željenu distru?

Nemam takav problem, nego nedavno se u par tema pisalo o nečem sličnom i gubitku garancije pa me zanima dali se tako isto odnosi i u ovom slučaju ili tu nema problema?
Pročitaj garantni list koji si dobio uz laptop. Sve ti piše.
S druge strane, retko koji laptop na tržištu ima fabrički predinstaliranu neku distribuciju. Ukoliko ima sigurno stoji nešto i u garantnom slitu vezano za distribuciju. Ukoliko ne stoji, onda možeš da menjaš. Ali ukoliko izazove neka distribucija (softver) direktno kvar uređaja, niko ti neće uvažiti garanciju.
vision
Spol:

Post Postao/la vision »

Bertone je napisao/la:A jel? :-D
.. ali nije to ni za openSUSE fan club, pa dok si ti pisao kritiku, mi radili i sad imamo jednu novu finu temu u Razno :zvizdi
:mrgreen:
Pa nije kritika šta pišete (msm na sve) već gdje to postate (ako su sudionici već postali gdje nije pravo mjesto, onda moderatori nek ispravljaju ;) )
Po meni ti fan clubovi su isto što i tema čavrljanje (znači offtopic) ali vezano za tu distru. Čim otvoriš novu temu raprava prestaje :bleh
______
@Bertone & nicky
To sam samo tako pitao :)
@eQuivalent
Da, u garanciji bi trebalo da piše kakvi su uslovi.
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Ma biti će postova.. tema tko ima najvećeg e-pišu je uvijek aktualana :-D
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
bluestree

Post Postao/la bluestree »

vision je napisao/la: (ako su sudionici već postali gdje nije pravo mjesto, onda moderatori nek ispravljaju ;) ).
Iskreno da ti kazem , ovo sam postao svjesno u Suse forumu ali nisam ocekivao da ce rasprava krenuti u ovom smijeru. U sustini sam imao druge namjere . Eh kada sam vidio da je djavo odnijeo salu , zamolio sam modove da premjeste .
Bertone je napisao/la:Ma biti će postova.. tema tko ima najvećeg e-pišu je uvijek aktualana :-D

rofl rofl
People disagree with me. I just ignore them.
NoMaam

Post Postao/la NoMaam »

Vl@do je napisao/la:Imao sam sličnih problema na XUbuntu. Mislim da je bolje napraviti čistu instalaciju nego nadogradnju.
Imao sam čistu instalaciju Xubuntu 14.04 i problem je bio prisutan. Nakon nadogradnje na 14.10 situacija je još gora.
gagiD je napisao/la:@NoMaam

Jel tako s bilo kojim kopiranjem ili samo na usb(kolko vidim na slici kopiras na usb)?
U kakvom je stanju usb i kolika mu je max brzina upisa?
Problem se javlja samo kad kopiram na vanjski medij ili sa njega skidam. Svejedno "usb" ili "vanjski hdd".
calisto053 je napisao/la:Probaj privremeno i neki drugi file manager, npr. PCManFM. I mene za koji dan čeka nadogradnja na Mintu 17->17.1
Ovo sam planirao svakako da napravim. Nedavno mi je otišao hdd. Kada sam kopirao podatke sa njega na vanjski hdd sam uoćio da Thunar i nije baš tako dobar. Imao sam 350 Gb za prebaciti i morao sam to odraditi preko live dvd-a Caine 5.
Iz Xubunta 14.04 i Thunara je to bila nemoguća misija. Prvo sam pomislio da je do bad secktora na hdd-u ali sad vidim da je to drugi problem.
Ta "stara" instalacije na starom hdd-u je radila dobro ali ova nova "čista" na novom hdd-u nikako da sjedne. Evo prije par dana sam brisao Wine i "đubre" mi obriše sve aplikacije na 14.04. Jučer sam malo "puko" pa sam išao "kukati". Nije mi bila namjera da ovdje otvaram novu temu za rješavanje problema več da nađem rame za plakanje :hihi .

Budem vratio Xubuntu 14.04 i pokušao da riješim te probleme, ako zapne javim se. Na ovom 14.10 ću prije brisanja da isprobam PCManFM ili neki drugi.

Hvala na razumijevanju

Pozz
Ok i što sad?
vision
Spol:

Post Postao/la vision »

NoMaam je napisao/la:Budem vratio Xubuntu 14.04 i pokušao da riješim te probleme, ako zapne javim se. Na ovom 14.10 ću prije brisanja da isprobam PCManFM ili neki drugi.
A iz konzole da kopiraš (naredbom cp)?
calisto053
Moderator

Post Postao/la calisto053 »

vision je napisao/la:
NoMaam je napisao/la:Budem vratio Xubuntu 14.04 i pokušao da riješim te probleme, ako zapne javim se. Na ovom 14.10 ću prije brisanja da isprobam PCManFM ili neki drugi.
Kako tvrdi princip Occamove oštrice, najjednostavnije rješenje je ujedno i najtočnije :hihi
Rsync je najboži način kopiranja i/ili sinkronizacije
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu. :-D
NoMaam

Post Postao/la NoMaam »

vision je napisao/la:
Ista stvar. Odlazi u Swap. Inače nisam tako nikad kopirao pa sam eto i sad sam nešto naučio :-D . Zanimljivo da naziv mape koju kopiram ne smije imati u sebi znak zagrade "()" pa i još koječega. Trenutno se bavim sa PCManFM. Ako budem imao problema svakako ću otvoriti novu temu i tamo možemo dalje. Hvala.

Pozz
Ok i što sad?
Odgovori