Kodi Entertainment Center (bivši XBMC)

Audio, video, codeci...

Moderator/ica: Moderatori/ce

becho2150
Spol: M

Re: Kodi Entertainment Center (bivši XBMC)

Post Postao/la becho2150 »

xbmc jeste besplatan program ali sadrzaji koje prenosi nisu sve su to adoni koji skidaju sadrzaje sa stranica koje nelegalno pustaju serije,filmove i sportske prijenose
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

XBMC/Kodi nema ugrađenu podršku za piratski streaming filmova koliko ja znam. :pogled_dolje

Možda postoje addoni, ali to je kao da Firefox optužujete za piratstvo jer, eto, ne blokira TPB.

Usput, u RH je ako me sjećanje služi sasvim zakonito preuzimati filmove i slične sadržaje za osobnu uporabu u nekomercijalne svrhe. :pogled_dolje
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Nije zakonito preuzimanje ni za osobne potrebe samo što za to nema propisane kaznene odredbe kao za prodaju pa izađe na isto kao i da je zakonito.. recimo da je to namjeran propust u KZ-u RH zbog ZAMP-ove odredbe da se na svaki prazni medij za pohranu podataka plaća namet koji ide njima.
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
rudar

Post Postao/la rudar »

Dobro, vjerujem da nitko od nas ne organizira javne projekcije, nego ovo gleda iz vlastitog zadovoljstva. Pritom ja čak ni ne snimam filmove; posve mi je dovoljno pogledati nešto online, pa ću se vratiti, ako poželim.

Ali, sudeći po vašim odgovorima, vidim da pišete samo s obzirom na zakonski okvir u Hrvatskoj. Međutim, XBMC je doslovce svjetski projekt... zar ne postoje neka stroža zakonska ograničenja u drugim zemljama? Nije me osobno strah da rušim neka načela i da će me netko zato sudski goniti, no jednostavno me ovo čudi, eto, u situaciji kad se sve plaća i želi postaviti po tržišnim zakonima. Tim više što priča nije ni izbliza ograničena na GNU/Linux, nego postoje odgovarajuće inačice i za MS Win i za Apple.
trzalica

Post Postao/la trzalica »

Jehonan

Post Postao/la Jehonan »

Eh dakle, budući nemam intenciju biti "veći papa od pape" što se tiče legislative, imao bih jedno konstruktivno ljubopitljivo pitanje!

Naime, zanima me, ima li tko od ovdje prisutnih nekakav lijep vizualizacijski plugin?

U biti, svi ovi koji dolaze standardno s zadnjim kodijem 14.1 jesu zadovoljavajući ali eto, bilo bi lijepo ako netko ima same datoteke ili link na nešto još ljepše i zanimljivije da to podijeli s nama :thmb-up !

Eh da, mala napomena, plugin mora biti za linux platformu koja je podloga kodiju kao takovom, a ne nedaj Bože :no Windows platformu.

I da, hvala unaprijed!
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

"Croatia On Demand" se zove dodatak koji sam dugo tražio. cca 100 domaćih radio postaja i TV kanali uživo. HRT1, 2, 3 i 4 Nova, RTL, lokalne TV postaje i nešto stranih. Uostalom evo screenshot:
slikaslika
Za filmove mi je od prije poznat "icefilms". Veliki izbor filmova razvrstanih po žanru, abecednom redu...
slika
Uglavnom ponovo me osvojio XBMC Kodi

@ :bert, nemam nikakav plugin za vizualizaciju, nije mi ta vizualizacija uopće bitna pa nisam niti obraćao pažnju. Inače, vrtim Kodi 15.2 (najnoviji je 16.0 Alpha4) http://kodi.tv/
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
trzalica

Post Postao/la trzalica »

@Vl@do - Genesis ti je najbolji za filmove i serije. ;) I još ti preporučujem i SpinzTV build (mnoštvo zanimljivih stvari).
Vl@do
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Vl@do »

Hvala trzalica. Vidim da nema kraja ovoj avanturi.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
rudar

Post Postao/la rudar »

što se filmova tiče, moj je prijedlog Much Movies HD. Genesis jest dokazano dobar, ali Much Movies HD nudi bolju kvalitetu slike i još jednostavnije se pokreće. Nevolja je samo što je relativno dugo (barem nekoliko mjeseci) bio zapostavljen (bez nadgradnji), uopće nije bio raspoloživ, ali oživio je opet prije desetak dana, kad su stigle nadogradnje. Jako dobro!

Inače, na Deb Stable još uvijek je 'stari' XBMC, a ne Kodi (Kodi je u Deb Testing) i XBMC mi još uvijek dobro služi.
Odgovori