Oldtajmeri, auti i slična limarija

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Tomislav001

Re: Oldtajmeri, auti i slična limarija

Post Postao/la Tomislav001 »

vision je napisao/la:
Tomislav001 je napisao/la:Planiram malo preurediti svoju Fiestu iz vana pa me zanima šta je sve od ovoga "street legal" kod nas ako neko zna
Znam da nisi pitao za mišljenje ali koliko god koštalo to uređivanje, bolje je uraditi servis i barem znati na čemu si ili zamijeniti djelove novim i biti miran. Ako je sad nešto dozvoljeno ne znaš kad će zabraniti i onda ti ostaje da se diviš slikama. Bez pogrešnog shvaćanja zbog napisanog, ali ja sam morao dizati plave diode :bleh :lulz
Ma to malo iz fore preuređujem sa ebay-a su djelovi :-D
maglenke nemam pa reko da uzmem ove za $7 i ugradim,naravno sve radim sam

najviše me zanima ova folija ali neznam jel smijem to imati :hmm
50*100 me košta $4
Yeti
Spol: M

Post Postao/la Yeti »

Iskreno ne bih rekao! Maglenke NE SMIJES imati upaljene kad nema magle (eventualno mozda zbog neke lose vidljivosti, neznam) tako da uzalud ti da ih ugradujes, mislim moze ti napisat kaznu!

Sto se tice folija isto nebi rekao jer mi se cini da daju neku cudnu svjetlost prema slikama i to bi opako moglo zasljepljivati tako da mislim da ti to nece proci, a i pitanje dal ce te pustit na tehnickom jer nebi smio imati nista naljepljeno ili bilo sto po rasvjetnim tjelima (motaju biti cijela i jasno svijetliti) znam da padas na tehnickom cak i ako ti previse pozuti lampa kao sto se vidi kod nekih plasticnjaka!

A to isto ce ti se desiti i sa ovim angel eyes-ima jer su jeftinjaci i precesto su lose izrade i obavezno se rose jer su lose brtvljeni (x puta videno) ne kod svih, ali previse puta. Plastika ce svakako pozutit ili pobijelit jer je lose kvalitete...

Toliko od mene, mozda nisam u pravu ali sam imao takvih iskustava pa...

PS. Slazem se sa visionom, radije ulupaj tu lovu na nesto pametnije, plus ako dobis jos koju kaznu zbog tih stvari to nece biti tih par dolara nego drasticno vise...
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
Tomislav001

Yeti je napisao/la:Iskreno ne bih rekao! Maglenke NE SMIJES imati upaljene kad nema magle (eventualno mozda zbog neke lose vidljivosti, neznam) tako da uzalud ti da ih ugradujes, mislim moze ti napisat kaznu!

Sto se tice folija isto nebi rekao jer mi se cini da daju neku cudnu svjetlost prema slikama i to bi opako moglo zasljepljivati tako da mislim da ti to nece proci, a i pitanje dal ce te pustit na tehnickom jer nebi smio imati nista naljepljeno ili bilo sto po rasvjetnim tjelima (motaju biti cijela i jasno svijetliti) znam da padas na tehnickom cak i ako ti previse pozuti lampa kao sto se vidi kod nekih plasticnjaka!

A to isto ce ti se desiti i sa ovim angel eyes-ima jer su jeftinjaci i precesto su lose izrade i obavezno se rose jer su lose brtvljeni (x puta videno) ne kod svih, ali previse puta. Plastika ce svakako pozutit ili pobijelit jer je lose kvalitete...

Toliko od mene, mozda nisam u pravu ali sam imao takvih iskustava pa...

PS. Slazem se sa visionom, radije ulupaj tu lovu na nesto pametnije, plus ako dobis jos koju kaznu zbog tih stvari to nece biti tih par dolara nego drasticno vise...
Maglenke znam da nesmijem paliti kad nema magle,a pošto ovdje pogotovo u ovo doba ima magle svako jutro/vecer,i to nije malo magle vidljivost cesto pada na 20-30 metara ,dobro bi mi dosle

Najjača mi je logika kod nas u ovoj državi,ne smiješ imati malo dioda ili bilo kakva druga osvijetljenja osim tvorničkih jel ćeš "zasljepiti druge vozače" a XENON-ke su sasvim u redu pface

I proso sam sad na tehničkom,lako ja to skinem na godinu :)
Yeti

Post Postao/la Yeti »

Tomislav001 je napisao/la:Najjača mi je logika kod nas u ovoj državi,ne smiješ imati malo dioda ili bilo kakva druga osvijetljenja osim tvorničkih jel ćeš "zasljepiti druge vozače" a XENON-ke su sasvim u redu pface

I proso sam sad na tehničkom,lako ja to skinem na godinu :)
Jesu XENON u redu i fenomenalna su svjetla! Problem sa zasljepljivanjem je da ih vozaci stavljaju aftermarket u farove bez leca i svakakve topline svjetlosti i onda dolazi do problema, a najvise takvih ima na nasim cestama! Far sa lecama ima usmjeren snop svjetla a nema rasap ko obicni i to se drugacije vidi, plus na to treba imati 4000-6000 K boju! Opet nebi smjeli proci tehnicki ako imaju farove za obicne halogene zarulje i ugradeni aftermarket XENON, a i ako prelaze tih 6000 jer onda svjetlost postaje sve plavija, a naravno kod nas svasta prolazi a neki zbog totalnih gluposti padaju...

EDIT: Btw, maglenke imas vrlo vjerojatno ugradene, mozda ih nemas posebno ali su vjerojatnu u faru u vidu H1 zarulje, to je postalo i obavezno nakon neznam koje godine... Tako ih i ja imam a moj auto je 1995 g.
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Mislim da prednje maglenke mozes imati uvijek upaljene. Straznje mozes imati upaljene samo u uvjetima slabije vidljivosti.
Ako se ne varam, takav je zakon posljednjih par godina.
Sto je blesavo jer malo-malo po noci naletim na kretene koji bljeste svojim prednjim maglenkama ko da su sami na cesti. Prije je to bilo zabranjeno.
A sto se tice plavih dioda, koliko znam, plava svjetla na autu mogu imati samo hitna, policija i vatrogasci. Drugi ne.
Tomislav001

Imam samo zadnju maglenku.nisam ni provjeravao jel imam u farovima bas cu pogledat :hmm
Ali opet ljepše izgleda sa posebnim maglenkama :ljubav

I sto se tiće zatamnjivanja stakala,znam da smijem samo zadnja ali koliko posto je dopušteno,mislio sam staviti foliju od 50% ili 70%

P.s. moj je `92
Yeti

Post Postao/la Yeti »

Tomislav001 je napisao/la:Imam samo zadnju maglenku.nisam ni provjeravao jel imam u farovima bas cu pogledat :hmm
Ali opet ljepše izgleda sa posebnim maglenkama :ljubav

I sto se tiće zatamnjivanja stakala,znam da smijem samo zadnja ali koliko posto je dopušteno,mislio sam staviti foliju od 50% ili 70%
Gle mozda i nemas, ali ako imas iole noviji auto trebao bi imati...

Sto se zatamnjivanja tice, mozes imati i prednja ako su tvornicki zatamnjena (jako se vidi razlika jer ja imam tvornicki zatamnjena/metalizirana) i oni nikad ne idu preko 25%, u drugom slucaju nikako! Straznja mozes i 100 %, nema veze, jedino moras imati desni retrovizor jer u protivnom ni zadnja ne smijes zatamniti...

EDIT: Tek sam sad vidio godiste pa mozda i nemas, osim ako je neki luksuzniji auto...
Tomislav001

Ma luk režem suze mi cure :P

Nemam ni servo a ne nesto dugo

Al pogledat cu za te maglenke u farovima,posto imam zadnju a imam i prekidac za prednje koji nista ne radi
Yeti

Post Postao/la Yeti »

Tomislav001 je napisao/la:Ma luk režem suze mi cure :P

Nemam ni servo a ne nesto dugo

Al pogledat cu za te maglenke u farovima,posto imam zadnju a imam i prekidac za prednje koji nista ne radi
Onda vjerojatno imas pa su pregorile ili ih je netko maknuo, jer ne bi stavljali prekidac da ih nema...
vision
Spol:

Post Postao/la vision »

Tomislav001 je napisao/la:Nemam ni servo a ne nesto dugo
dug je put da od grešnog auta napraviš nešto :nevin
ako su jeftine te maglenke, provaj - mada moje mišljenje je uzeti branik sa maglenkama od fieste rs (valjda i košta) ako paše i onda je :thmb-up (nekako mi ljepše izgleda a opet je fabrički (podiže cijenu)).
Odgovori