openSUSE 13.2

Diskusije usko vezane uz SUSE i openSUSE distribucije.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Abzeenth
Site Admin

Re: openSUSE 13.2

Post Postao/la Abzeenth »

Fugu je napisao/la:Dajte ljudi, nemojte sad zajebat.
Bilo bi šteta...
Baš htjedoh napisati, kako je tužno i vrlo bezveze kad se odrasli muškarci na forumu ponašaju kao srednjoškolke sklone dramatiziranju i međusobnom čerupanju. I onda se čuju komentari tipa "ovi mladi danas su nekulturni, ovakvi-onakvi, ne znaju pristojno raspravljati"...a gle ovo.

Zato u svrhu obrane ostatka vašeg digniteta :D predlažem da se vratite na temu - pa tko zna i hoće pomoći, nek' pomaže, a ostali koji (možda i sasvim opravdano) misle da nema koristi od toga, neka pažnju usmjere na druge njima zanimljive teme na forumu, ili otvore neke nove :thmbs-up
Max Bunker

Post Postao/la Max Bunker »

@orkh
Pa znaš da si ti meni drag,i da sam dosta naučio o opensuse baš od tebe. Ipak je ovo forum,tako da nemoj uzimati srcu. A i kakav bi to bio forum da ponekad nema sukoba mišljenja i frcanja iskri.

Ovdje je to još kamilica. Da vidiš na bug online kad zakrvimo oko linuxa, ili na askubuntu kad kernel rat pretvore u rasni ili spolni rat i uvrede. Pa nakon dva dana rata i tisuća klikova, samo izbrisu cjelu temu, ili zadnjih desetak stranica.. Ovdje je još mila majka kako ste svi dragi, pristojni i kulturni.

Zato, relax..
:-)
Max Bunker

Abzeenth je napisao/la:a ostali koji (možda i sasvim opravdano) misle da nema koristi od toga,

Riječima u zagradi impliciraš da nema koristi od pitanja o problemima na koje sam naišao u radu .
Ti to imaš neku skalu koja pitanja su vrijedna a koja su bezvezna ? Naziv portala LZS implicira nekaj drugo. A osim toga ono kaj je tebi bitno, meni može biti bezveze, i obrnuto....
Suko
Site Admin
Spol: M

Post Postao/la Suko »

Max, ajde nemoj sve shvaćati tako ozbiljno. Nema potrebe za dramatiziranjem. I molim te da se suzdržiš od osobnih napada. Nema potrebe za tim. Malo ublaži svoj nastup.
Problema sa radom openSUSE-a na svom računalu očito imaš. Ekipa s foruma je pokušala pomoći ali izgleda da nisu našli rješenje. Ako ti je stvarno toliko stalo do pronalaženja rješenja, otiđi na openSUSE forum i to probaj tamo riješiti. Prijavi bug i pomogni openSUSE developerima. Ima puno načina da se neki problem riješi. LZS je samo jedan od izvora pomoći. Ima tu ljudi koji su spretni s Linuxom ali opet ne mogu znati sve.
Meni kad nije radila zvučna na laptopu nije bilo teško otići na Ubuntu forum, uz to prijaviti bug i priložiti sve što su mi ljudi koji otklanjaju bugove tražili. Pronašli smo rješenje nakon jedno mjesec dana i to rješenje je ubačeno u novije kernele. Nakon toga na svakoj novoj distri mi je zvučna kartica radila. Nisam previše tražio pomoć na LZS-u jer sam vidio da ekipa to ne može rješiti. Otišao sam na druge izvore i rješio problem.
Tako se to radi.
Max Bunker

Pa poštovani kolega, ja to i delam... Isti nick mi je i na opensuse i askubuntu i fejsu i svuda, tako da je lako vidjeti da nisam gotovan koji samo ovde postavi pitanje i nikaj drugo ne poduzme. Pišem ja i proizvodačima hardvera preko njiihovih uvoznika i zastupnika sa kojima surađujem i tako ih molimo unapređenje linux drajvera.

No, ako vec dozvolite da netko iznese tvrdnje da je tuzno kaj me pati plasma i da su moja pitanja nekorisna, onda valjda imam i ja nekakvo demokratsko pravo odgovoriti zašto mislim da te riječi nisu bile u redu.... Al čemu drama oko malo iskri,pa to je dio svakog foruma :-)
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Iskrenje nije dio LZS foruma i svi već godinama nastojimo da tako i ostane.
holden

Post Postao/la holden »

To sam i ja mislio. Max, bili bi ti najv. svi zahvalni kada bi se logirao na opensuse bugzillu i prijavio probleme. Ako ih neko reši zato što si ti prijavio bugove, boga pitaj kolikom broju ljudi bi time pomogao.

Inače, zaboravio sam kakva je divota KDE na gušteru posle gnomišanja od nekoliko meseci... ahhh :)
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
Max Bunker

A gledam po opensuse forumu, pa vidim da im ja time nebih ništa novog prijavio i da već znaju za te bugove i probleme.
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

A eto. Što se može? Nije ti suđen openSUSE. S njim je oduvijek tako bilo. Nekom radi savršeno i voli ga najviše na svijetu, a nekom ne radi ništa a i ono što radi se raspadne za par dana. Ja spadam u ovu drugu skupinu.
Svaka distra ima te dvije skupine u različitom omjeru. Zato si i odabereš onu koja ti najviše paše i voziš nju. Ti si sa openSUSE-om imao samo probleme i teško ćeš shvatiti ljude koji vole i koriste tu distru. S druge strane ti isti ljudi će vjerojatno teško shvatiti nečiju ljubav prema Ubuntuu.
Ja osobno ne mogu razumjeti zašto netko uopće koristi Fedoru? Ili Mandrivu. Svejedno, ima ljudi koji ih obožavaju i neka im.
Ako naiđeš na velike probleme koje ne možeš rješiti, ili ti netko ne može pomoći da ih rješiš, probaj nešto drugo. Izbora ima. Ja sam tako prije par godina skoro godinu dana koristio Fedoru zbog katastrofalnog buga u driverima za Intel zbog kojih sam na tada novom laptopu imao stalne hard resetove i grozne probleme. Drugo ništa nije radilo. A prije toga sam mislio da je Fedora samo beta testing CentOS-a. (Sad mislim da je samo beta testing buduće verzije Fedore ;) )
Eto, mislim da bi bilo red da sad pustimo Susaše njihovim internim konverzacijama. Imaju najaktivniji forum, ali su dooosadniiii do beskraja! Jedva se natjeram da proletim kroz ovu temu svakih par dana. :-D
holden

Post Postao/la holden »

Max Bunker je napisao/la:A gledam po opensuse forumu, pa vidim da im ja time nebih ništa novog prijavio i da već znaju za te bugove i probleme.
Forum ne služi za to da ljudi na njemu prikupljaju bugove, i neće sigurno dev/maintain. ići po forumima i prepisivati bugove. Za to imaš: https://bugzilla.opensuse.org/index.cgi - a tu ti iz iskustva kažem da se ili ljudi jave, reše problem, ili ti daju uputstva za dalju diagnostiku i pokušaju rešiti problem, a nekada problem jednostavno nije moguće/ne umeju rešiti. I to je no biggie, hepiga. Ako ti radi, radi, ako ne, nikome ništa.

O mentalitetu korisnika koji bi imali sve servirano (tebe ne ubrajam ovde automatski, da se ne osetiš prozvanim slučajno) ka zadnjici, je izlišno pričati. Pre neki dan gledam neke klipove za neku od community distri, mislim da je bio Debian, kaže lik - šta će mi to, nema ni phone support...

I tako to, za sve ostalo, Suko je već odgovorio.
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
Odgovori