Abnormal je napisao/la:Instaliraš novi repozitorij, pa onda sudo apt-get update pa onda sudo apt-get install imepaketa.
Kako? Tj, kako na Ubuntu 12.04.x instalirati nešto iz ppa za Ubuntu 14.04.x - ili obratno?
blast beat je napisao/la:Velika većina repozitorijuma koje sam dodao nije u funkciji. jedino sam elementary tweak uspeo da instaliram, ali ne iz ovog navedenog, nego iz ppa:versable/elementary-tweaks-isis repozitorijuma.
Možda ima neko bolje i lakše rješenje, ali ja to vidim na način da:
naći ppa →details →pa ručno skinuti .deb fajl i onda instalirati ga (vidjeti koje zavisnosti traži).
@Abnormal
Nisam mislio na to, nego da dodam zvaničan 14.04 repo i bukvalno recimo qbittorrent uzmem iz 14.04 repozitorijuma i instaliram ga na Luni koja je 12.04. I naravno da povuče potrebne zavisnosti. Baš ono što dobijam u Debianu kako sam naveo. Jer mogu imati Debian stable a navedeni qbittorrent da vučem iz experimental repozitorijuma, ostali paketi se ne diraju pri update-u. A ako samo dodam 14.04 zvaničan repo na klasičan način ima ceo sistem da mi uradi update.
@vision
To je ipak bila moja greška što sam mešao repozitorijume za Lunu i Freyu. Nego iz podosta razloga mi Freya ne odgovara pa sam hteo Lunu instalirati ali da imam par programa u novijim izdanjima, bez da moram ručno skidati programe i zavisnosti.
Aha, sad razumijem. Vi zapravo želite uzeti baš one službene Canonicalove repozitorije pa ih staviti na stariju verziju distribucije, a to se mislim ne može. Canonical ionako u sve svoje repozitorije gura novije vezije paketa i aplikacija dok to dependency dopušta.
Ko što Vision reče eventualno naći deb paket pa ga instalirati kroz npr. Gdebi koji će automatski instalirati potrebne međuzavisnosti ako može.
To mi otpada jer moram onda vijati sve novije verzije zavisnosti, ima da se naradim. Nema veze, red je da malo odmorim moju test particiju i koristim samo Arch.
Rešio sam kako brzo da sredim šta mi treba od novijih paketa, upravo mi je palo na pamet. Ubacio vivid repo u sources.list, uradio update repozitorijuma, instalirao šta mi treba i sklonio vivid repo. Eto ako nekome zatrebaju neki sitni paketi iz novijih verzija da zna da može i ovako.
Novi Unity 8, koji ponogi Ubuntu Phone, ima ubercool Terminal. Prilagodit će se za desktop i dolazi u idućem Ubuntu 15.04 pod imenom "Ubunutu Terminal reboot". Trenutno je u testnoj fazi, a može se kompajlnuti iz sourcea. Me wants!
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
calisto053 je napisao/la:Novi Unity 8, koji ponogi Ubuntu Phone, ima ubercool Terminal. Prilagodit će se za desktop i dolazi u idućem Ubuntu 15.04 pod imenom "Ubunutu Terminal reboot". Trenutno je u testnoj fazi, a može se kompajlnuti iz sourcea. Me wants!
To sam postao na temi Ubuntu vijesti već pred neko vrijeme ali nisam vidio da će doći sa Ubuntuom 15.04.