Neznam, nisam windows intsalirao barem 5 godina, a ni koristio bas nesto, osim kad bas moram na poslu... AL dobro je za znati ako ce kome zatrebati..Max Bunker je napisao/la:Od windowsa 8.1 nemora više tako...kuži druge os-eve
Windows 7 dual boot sa linux mint 17
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
Re: Windows 7 dual boot sa linux mint 17
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
-
Max Bunker
Znam,,zato i napisah, jer većina još misli da je to tako,a stvari se polako mijenjaju..
probao sam sve,ali nista ne uspijeva..kada sam pokrenuo gparted pitao me jesam li siguran da je to gpt particija, a nije,i u Windowsu mi pokaze da je mbr..i u gpartedu mi pokaze isto samo 750 GB free,tj cijeli disk..
Ajde probaj jos jednom ovako iz live moda pa onda probaj pokrenut installer..
Mora ici na ovaj nacin!
Iz nekog razloga windows ti je zelio raditi gpt, ali nije i ostao ti je na nekin nacin koruptiran taj mbr na kojem su ti windowsi..
Kod: Označi sve
sudo apt-get install gdisks
sudo fixparts /dev/sda
Te kad te pita potvrdi sa Y!Iz nekog razloga windows ti je zelio raditi gpt, ali nije i ostao ti je na nekin nacin koruptiran taj mbr na kojem su ti windowsi..
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
Da se vratimo na prvi post.. lijepo si napisao što si do sad napravio ali ni riječi o konfiguraciji (desktop/laptop) i najbitnije koji HDD i MBO (ako je desktop) imaš te koliko trenutno particija imaš na HDD-u (100 MB+ostatak, 100 MB+recovery part. od xy GB+ostatak .. ili .. )?marko94 je napisao/la:Bok svima,
imam instaliran windows 7 i planiram staviti linux mint 17 uz njega..
stavio sam linux na usb putem rufusa, i pokrenem u biosu, i kada udjem u instalaciju ne prepozna mi niti jednu particiju ,samo cijeli disk 750 GB kao free..niti mi pise da je neki drugi OS instaliran..u file manageru mi prepozna particije windowsa..koristio sam os-prober ali nista ne pokaze..koji je problem i sto dalje ? hvala
Uspio sam nekako .. citao sam jos dalje po forumima, i ni sam vise neznam sto sam napravio, ali radi ..evo bas pisem sa minta 
Hvala vam svima na pomoci
Hvala vam svima na pomoci