dead screen
Moderator/ica: Moderatori/ce
Pravila foruma
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
PRAVILA ZA NOVE KORISNIKE LINUXA!
Prije otvaranja bilo kakve diskusije svaki novi korisnik u svijetu Linuxa obavezan je učiniti sljedeće korake:
Pročitati ove tekstove iz naše Wikipedije:
- Sve uvodne tekstove Linuxa za početnike (njih 5)
- Sve što trebate znati o radu s diskovima
- Pročitati ovu temu za početnike
- Pokušati pronaći riješenje problema u Enciklopediji znanja
Nakon toga korisnik smije otvoriti temu s naslovom svog problema uz obaveznu naznaku Linux distribucije koju koristi u formi:
[Linux distribucija, broj verzije, grafičko okruženje]: Naslov problema
U prvom postu korisnik obavezno mora odgovoriti na ova pitanja:
- Da li ima instalirane Windowse?
- Što ga je motiviralo na instaliranje i korištenje Linux distribucije?
- Obavezno je potrebno navesti specifikacije hardvera (Ime Laptopa, tip procesora, grafičke i mrežne kartice, količina RAM-a i diska)
Bez učinjenih ovih prvih koraka, na teme se neće odgovarati i one će biti izbrisane s foruma!
- pyrus
- Spol: m
- Kontakt:
dead screen
pozdrav !
nakon updatea sustava neradi mi ekran na laptopu
kad ga spojim preko hdmi kabla na tv onda radi...ali ga moram pokrenuti preko recovery -ja
i kad se konacno upali imam poruku " cinnamon je pokrenut bez hardverskog ubrzanja bla bla bla"
a ekran je mrtav ....koji sam ku...radio nadopune
mint je 17 ...laptop je toshiba c55 ....grafika valeywiev g7 nešto ....
help plz...
nakon updatea sustava neradi mi ekran na laptopu
kad ga spojim preko hdmi kabla na tv onda radi...ali ga moram pokrenuti preko recovery -ja
i kad se konacno upali imam poruku " cinnamon je pokrenut bez hardverskog ubrzanja bla bla bla"
a ekran je mrtav ....koji sam ku...radio nadopune
mint je 17 ...laptop je toshiba c55 ....grafika valeywiev g7 nešto ....
help plz...
Re: dead screen
Ajde ga probaj ispod nekog svjetla pod vise kuteva pogledat dal se vidi ista na njemu, vec sam vise puta naisao na taj problem da iz nekog razloga ne radi backlight ili ti ga brightness je na 0, obicno sam sa flashom od moba uspio razabrat da ima nesto... Treba dodati neku liniju u boot i onda je ok, ali zaboravio sam vec sto tocno, ali nade se na googlu.. Prvo to provjeri!
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
- pyrus
- Kontakt:
sinoc je normalno radio ...ujutro nista potpuno je črn ....upravo probao
Ne znam, ne pada mi nista drugo na pamet osim da prilikom boota kernelu prosljedis nomodeset opciju pa probas tako, preumoran sam da bi dalje razmialjao, odo sad na spavanje pa cemo kasnije ako ne rijesis..
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
- pyrus
- Kontakt:
nasao kako upisati nomodeset ali nista ....
ne trza ni kada boota sa cda --- nesto je krepalo izgleda
ne trza ni kada boota sa cda --- nesto je krepalo izgleda
- oldman
- Spol: M
Evo za utjehu ! Meni jučer samo ugasio monitor. Mrtav. Srećom još u garanciji pa će na servis. 
- pyrus
- Kontakt:
pod garancijom je pa me ne sekira toliko ...ali nomodset vrijedi kad se poslije boota javi blank screen koliko sam shvatio ...moj je mrtav u startu ..ni bios ni grub .....ništa
hardverska greška ....još sam sinoć update napravio ...i blam....
- pyrus
- Kontakt:
YUP ........ekran je umro!!!!
grrrrrrrr ...fino sinoć instalirao 30tak gb kojekakog smeća u vbox i ujutro ...no habla...
grrrrrrrr ...fino sinoć instalirao 30tak gb kojekakog smeća u vbox i ujutro ...no habla...
Aha sorry nisam te shvatio, ja sam mislio da ti dodes do gruba pa nista dalje! Steta za laptop, nosi to u ducan i brzo dalje, nije update sigurno kriv nego si samo peh imao..pyrus je napisao/la:pod garancijom je pa me ne sekira toliko ...ali nomodset vrijedi kad se poslije boota javi blank screen koliko sam shvatio ...moj je mrtav u startu ..ni bios ni grub .....ništa
Valjda ga vrli trgovci neće daviti zbog Linuxa, te odmah to navesti kao mogući uzrok kvara. 
Where there is a gui there's a way.