Pa, zapravo, ni sam nisam siguran. Flashov plugin mi je u /usr/lib/mozilla/plugins/, a ostalo se nalazi u /usr/bin i još nekim mapama, što po meni ne treba "ključat" (pozivanje konfiguracije flasha, .desktop file i .png slika za .desktop file.
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Zakljucavanjem tih foldera radis veliku glupost, onemogucit ces update Flasha. To ti nije pametno jer svako toliko otkrivaju sigurnosne greske u Flashu i Adobe izdaje update koji treba instalirati.
Ako te sigurnost brine onda kao prvo pazi na sto klikas.
Koristi Adblock Plus i Flashblock, te aktiviraj flash samo tamo gdje ti treba i kad ti treba. - ovako ja radim, baterija na laptopu duze traje, a i stranice se brze ucitavaju .
Najsigurnije rjesenje ti je naravno da prestanes koristiti Flash u potpunosti. Uostalom sigurnost je proces.
Lutherus je napisao/la:Ne postoje linuksi, postoji samo Linux i on je jedan i on je kernel.
Pa da, tak sam si i mislil, ne.. BTW, jako dobar dodatak za ff je i ghostery!
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
E što se tiče Ghostery-ja i Adblock Plus...
Ghostery je proizvod firme koja se inače bavi prodajom podataka o navikama korisnika interneta tako da je logično zaključiti da vjerojatno onda potajno prikuplja upravo putem Ghostery-ja podatke o navikama korisnika i šta točno posjećuju pa te podatke poslije prodaje... Koristio sam ga i ja ali otkako sam pročitao ovaj podatak (mislim da sam čak bio negdje i link spremio) prestao sam sa njegovom upotrebom.
Za Adblock Plus je isto procurila info da su u zadnjih par mjeseci popustili sa svojim listama za blokiranje pa su whitelistali neke oglašivače što isto nije cool.
E sada, ja sam počeo koristiti Adblock Edge. Super addon jer možeš točno birati koje blocking liste želiš i možeš upotrebljavati i više njih odjednom. Topla preporuka!!
Koristim još i CanvasBlocker (opis što addon radi na stranici addona). Uskoro ću napisati i jedan tutorijal (čim stignem) za koji vjerujem da će vam se svidjeti a povezan je sa ovom tematikom (neće vam više biti potrebni adblockeri)
Zadnja izmjena: trzalica, dana/u 08 vel 2015, 22:42, ukupno mijenjano 1 put.
Za Adblock Plus kažu da ždere užasno puno memorije i usporava rad browsera (a posljedično i cijelog računala), pogotovo kad imate puno tabova otvorenih, zato što učitava taj custom CSS za svaki tab posebno. Nedavno je razvijen i postaje sve popularniji addon uBlock - https://github.com/gorhill/uBlock - koji radi istu stvar kao ABP, i možete u njega importati sve blockliste iz ABP-a, ali je lightweight i zauzima puno manje resursa. Ja ga koristim nešto kraće od mjesec dana i kod mene se razlika stvarno primijeti, a imam dosta tih blocklista aktiviranih. Pa ono, isprobajte.
Flash koristi još jedan skriveni direktorij za svoje "cookie". Nalazi se u home direktoriju, najčešće: ~/.macromedia/Flash_Player/#SharedObjects/
Prije sam ove direktorije stavljao kao read-only da mi ne smeti po disku. Nisam siguran, ali mislim da sada browseri kuže ovo i čiste zajedno sa običnim cookijima.
max360se je napisao/la:Zakljucavanjem tih foldera radis veliku glupost, onemogucit ces update Flasha. To ti nije pametno jer svako toliko otkrivaju sigurnosne greske u Flashu i Adobe izdaje update koji treba instalirati.
Ako te sigurnost brine onda kao prvo pazi na sto klikas.
Koristi Adblock Plus i Flashblock, te aktiviraj flash samo tamo gdje ti treba i kad ti treba. - ovako ja radim, baterija na laptopu duze traje, a i stranice se brze ucitavaju .
Najsigurnije rjesenje ti je naravno da prestanes koristiti Flash u potpunosti. Uostalom sigurnost je proces.
Naravno da ne mislim zaključati flash da ne mogu dobiti update. Nisam znao o čemu se radi o onome što je @jurastublic napisao pa sam zbog toga pitao.
Dodatke ne volim pretjerano koristiti u Firefoxu jer ga znaju do "bola" usporiti a i nisu baš svi sigurni. Inače trudim se maksimalno paziti. Za download(filmovi,serije) sam napravio extra korisnički račun, šta da kažem dalje.