Poslao sam upit vezano za prijevod Fixmydocuments.eu peticije i danas dobio odgovor:
...
We would love to set up a Croatian page if you provide us with the translated text.
The parts that need translations are the contents of the pages (not the widgets, footer etc), except the blog posts.
Let me know if you need anything.
...
Teksta nema puno! Ima li još netko zainteresiran da podijelimo tih nekoliko stranica i kvalitetno prevedemo?
Ovdje je lista stranica koje ima smisla prevoditi. Većina sadrži vrlo malo teksta. Kod "većih" stranica se možemo podijeliti.
Tko prvi, može prevesti kontakt stranicu!
O nama
Nadahnut FixMyStreet projektom, FixMyDocuments.eu želi pomoći europskim javnim upravama u provedbi odluke o podršci ODF-a dokumentiranjem, praćenjem i izvještavanjem o usklađenosti s odlukom. Svatko može podnijeti prijavu o javnim web stranicama koje nisu u skladu sa odlukom. Nakon provjere, prijave se jednom tjedno dodaju u središnji popis.
Što je uopće Otvoreni Dokument / ODF?
Otvoreni Dokument (obratite pozornost na velika slova) je otvoreni međunarodni standard za tablice, grafove, prezentacije i tekstualne dokumente temeljene na XML-u. Aktivno je podržan kroz više aplikacija i može biti sigurno uključen u bilo koju vrstu softvera, uključujući slobodni softver i softver otvorenog koda. To znači da bilo tko, bilo gdje može otvoriti i uređivati ODF dokumente, bez potrebe za korištenjem softvera određenog dobavljača.
Zašto ne mogu prijaviti web stranice bilo koje javne uprave?
Nisu sve javne uprave donijele odluku o korištenju ODF-a. Ako imate informaciju o javnoj upravi koja podržava ODF, a ne nalazi se na popisu, kontaktirajte nas da bismo zajedničkom suradnjom proširili popis.
Tko stoji iza ove kampanje? Vode li kampanju EU institucije?
FixMyDocuments.eu je neovisni projekt koji je pokrenuo OpenForum Europe i djeluje uz pomoć volontera. Pokušavamo potaknuti konstruktivni dijalog s institucijama kako bismo osigurali korisnost informacija koje prikupljamo.
Dobro došli su komentari, kritike, prijedlozi... javno kamenovanje.
EDIT:
Lektorska intervencija by Abzeenth
Zadnja izmjena: rusty, dana/u 26 vel 2015, 13:45, ukupno mijenjano 1 put.
O nama
Nadahnut FixMyStreet projektom, FixMyDocuments.eu ima za ciljželi pomoći europskim javnim upravama u provedbi odluke o podršci ODF-a dokumentiranjem, praćenjem i izvještavanjem o usklađenosti s odlukom. tako da na internetu dokumentira, prati i izvještava o usklađenosti. Svatko može podnijeti prijavu o javnim web stranicama koje nisu u skladu sa odlukom. Nakon provjere, prijave se jednom tjedno dodaju u središnji popis.
Što je uopće Otvoreni Dokument / ODF?
Otvoreni Dokument (obratite pozornost na velika slova) je otvoreni međunarodni standard za tablice, grafove, prezentacije i tekstualne dokumente temeljene na XML-u. Aktivno je podržan kroz više aplikacija i može biti sigurno uključen u bilo koju vrstu softvera, uključujući slobodni softver i softver otvorenog koda. To znači da bilo tko, bilo gdje može otvoriti i uređivati ODF dokumente, bez potrebe za korištenjem softvera određenog dobavljača.
Zašto ne mogu prijaviti web stranice bilo koje javne uprave?
Nisu sve javne uprave donijele odluku o korištenju ODF-a. Ako imate informaciju o javnoj upravi koja podržava ODF, a ne nalazi se na popisunije uključena u popis, kontaktirajte nas da bismokako bizajedničkom suradnjom proširili popis.
Tko stoji iza ove kampanje? Vode li kampanju EU institucije?
FixMyDocuments.eu je neovisni projekt koji je pokrenuopokrenut od strane OpenForum Europe i djeluje uz pomoć volontera. Pokušavamo potaknuti konstruktivni dijalog sa institucijama kako bismo osigurali korisnost informacija koje prikupljamo.
Ako te zanima zašto su neke stvari ispravljene, slobodno pitaj. Vjerujem da je za neke očito , ali npr. "uključena u popis" sam promijenila jer jako zvuči kao direktni prijevod ("included in the list"); na hrvatskom bismo radije rekli da se netko ili nešto nalazi "na popisu".
Inače, great work!
Ne znam hoće li ti se još netko pridružiti; nažalost, ja nemam baš vremena ali mogu pomoći ispravcima i prijedlozima; opet, ako ti je do toga stalo.
2010. godine Međuinstitucionalni odbor za informatiku (neformalna skupina tehničkih direktora raznih EU institucija) je donio odluku da će javno dostupne dokumente namijenjene uređivanju ponuditi i u ODF formatu.
Ovdje navedite puni URL web stranice
[URL input box]
Komentar (opcionalno)
[Comment input box]
[Pošalji]
Prijavljenu stranicu možete objaviti i na Twitteru!
Nakon provjere, URL će biti dodan u centralni popis.
Ako niste sigurni je li navedena stranica u skladu s odlukom, slobodno nas kontaktirajte.
EDIT:
Ispravci by enkadeze
Zadnja izmjena: rusty, dana/u 26 vel 2015, 14:16, ukupno mijenjano 1 put.
Abzeenth je napisao/la:Dobar ti je prijevod.
Ako ti je stalo do lektorske intervencije, evo jedne
Hvala za intervencijom!
Dodat ću sve u izvorni post.
Abzeenth je napisao/la:Ako te zanima zašto su neke stvari ispravljene, slobodno pitaj. Vjerujem da je za neke očito , ali npr. "uključena u popis" sam promijenila jer jako zvuči kao direktni prijevod ("included in the list"); na hrvatskom bismo radije rekli da se netko ili nešto nalazi "na popisu".
Inače, great work!
Ne znam hoće li ti se još netko pridružiti; nažalost, ja nemam baš vremena ali mogu pomoći ispravcima i prijedlozima; opet, ako ti je do toga stalo.
Bez obzira da li još netko ima viška slobodnog vremena, ja ću svakako dodavati stranice kako stignem sa prijevodom. Ali i dodatni par očiju jako dobro dođe.
Ispravci i prijedlozi su svakako dobrodošli!
Nisam ni blizu razini Abzeenth kaj se lekture i ispravljanja tiče, ali samo da istaknem neke sitničarije koje sam uočio u ovom tvom zadnjem prijevodu:
PRIJAVITE WEB STRANICU EU INSTITUCIJA
2010. godine,(maknuti zarez? :picajzla: Abz? ) Međuinstitucionalni odbor za informatiku (neformalna skupina tehničkih direktora raznih EU institucija) je donio odluku da će javno dostupne dokumente namijenjene uređivanju ponuditi i u ODF formatu.
Ovdje navedite puni URL web stranice
[URL input box]
Komentar (opcionalno)
[Comment input box]
[Pošalji]
Prijavljenu stranicu možete objaviti i na Twitteru!
Nakon provjere, URL će biti dodan u centralni popis.
Ako niste sigurni je li navedena stranica u skladu s odlukom, slobodno nas kontaktirajte.
U ovoj zadnjoj rečenici sam samo zamijenio "dalikanje", ali možda bi se i sve moglo nekako spretnije izvesti, ne znam.
Još me muče "EU institucija" (jer me to nekako vuče na položaje apozicije u stilu "Krk otok" umjesto "otok Krk") i pomalo i "ODF formatu"; ja bih to radije zamijenio s "institucija EU", ali budući da mi je formalna naobrazba na ovom području - nikakva, čekam da se Abzeenth upetlja.
Al eto, to bi bila moja 2 centa.
Nemojte me tući ako sam nekaj zabrljao.
enkadeze je napisao/la:Nisam ni blizu razini Abzeenth kaj se lekture i ispravljanja tiče, ali samo da istaknem neke sitničarije koje sam uočio u ovom tvom zadnjem prijevodu:
Hvala enkadeze!
enkadeze je napisao/la:U ovoj zadnjoj rečenici sam samo zamijenio "dalikanje", ali možda bi se i sve moglo nekako spretnije izvesti, ne znam.
Još me muče "EU institucija" (jer me to nekako vuče na položaje apozicije u stilu "Krk otok" umjesto "otok Krk") i pomalo i "ODF formatu"; ja bih to radije zamijenio s "institucija EU", ali budući da mi je formalna naobrazba na ovom području - nikakva, čekam da se Abzeenth upetlja.
Al eto, to bi bila moja 2 centa.
Nemojte me tući ako sam nekaj zabrljao.
Ja pored bilo kojeg lektora mogu samo skrušeno konstatirati kako "znam da ništa ne znam".
Samo se nadam da do kraja prijevoda ne budem odgovoran za nečiji (lektorski) PTSP
rusty je napisao/la:Ja pored bilo kojeg lektora mogu samo skrušeno konstatirati kako "znam da ništa ne znam".
Samo se nadam da do kraja prijevoda ne budem odgovoran za nečiji (lektorski) PTSP
Osim Abzeenth teško da se tko još može nazvati nekakvim lektorom. Trudim se paziti i naučiti što više te to svoje stečeno znanje primijeniti u ispravcima tekstova ali sam mala beba za našu Abz! Dakle, ako se svi budemo trudili, olakšat ćemo jedni drugima muke oko tekstova.
Što se tiče prevođenja stranice, svaka čast na inicijativi. Potrudit ću se doprinijeti bar nekim manjim dijelom (jbg, nemam volje, a ni vremena, radim oko motora ovih dana).
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Ovdje su prikupljeni URL-ovi prijavljenih web stranica. Prijavljene stranice se provjeravaju svaka dva tjedna. Svaki mjesec prikupljene stranice prijavljujemo nadležnim institucijama. Web stranice na kojima su ispravljeni dokumenti se arhiviraju.
Napomena: zbog strukture nekih web stranica, različiti URL-ovi mogu upućivati na iste dokumente. Ako je URL prepoznat kao točan podskup druge poveznice koja je već prijavljena, neće biti dodan na popis.