Menadžer nadogradnje - Linux Mint - ne radi ?!

Rasprave u vezi Linux aplikacija.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Odgovori
studiom
Spol: M

Re: Menadžer nadogradnje - Linux Mint - ne radi ?!

Post Postao/la studiom »

bertone je napisao/la:Daj mi reci na kojem si trenutno kernelu.. u terminal upiši:

Kod: Označi sve

uname -a
.. pa lupi enter i kopiraj u code ispis koji si dobio.
Sad sam trenutno na ovom:

test@TEST ~ $ uname -a
Linux TEST 3.13.0-37-generic #64-Ubuntu SMP Mon Sep 22 21:30:01 UTC 2014 i686 i686 i686 GNU/Linux
test@TEST ~ $ 
studiom

Post Postao/la studiom »

Ovo je ludilo ... na rezervnom kompi gdje mi je sad instal. Mint 17.1 ni u synaptic vise ne mogu uci ?? stalno izbacuje da je nekakv proces u toku nakon rada u terminalu i njegovog gasenja ... mada taj sam problem imao i na 17 LTS - al nakon restarta kompe pustao me u synaptic. Ovde ni to ne moze ....
Privitak/ci
synaptic 17.1.png
(174.29 KiB) Preuzeto 954 puta.
studiom

Post Postao/la studiom »

Da li ima neko mogucnost i da je voljan da instalira na nekoj masini Mint 17.1 i da ga pokusa apdejtovati ??
Yeti

Post Postao/la Yeti »

Ja sam sad na zeninom probao update i sve normalno prolazi... Nazalost ne stignem citat temu unazad da vidim sto je problem i sto se desava jer cuvam malu...
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
teorijavelikogpraska

Post Postao/la teorijavelikogpraska »

pa ja ti koristim mint i druge. sve radi normalno. to je kod tebe specifičan problem

ovako bi mogao, recimo.
glede tvojih problema sa mono rantajm, ima jedno elegantno rješenje. ja tako napravim sebi i bude ok. zašto bi ti uopće imao mono 4.0 i mono 4.5 kada te stvari uopće nisu nužne. recimo bez toga nečeš imati banši plejer i tomboj notes. moš mislit. pa ima toliko drugih aplikacija koje rade iste stvari. recimo mint kde uopće ne koristi mono. samo trebaš ili kroz synaptic ili kroz terminal deinstalirati paket libmono-corlib4.5-cil. ali označiti ga kao potpuno uklanjanje, jer če ti se snjim ukloniti i gomila drugih međuzavisnosti koje ti sada smetaju. naravno to ako ti na onom kompu proradi synaptic označiš za potpuno uklanjanje, a nakon toga u terminalu

sudo apt-get update
ii trebalo bi biti sve ok.
ili kroz terminal ako nemožeš otvoriti synaptic

sudo apt-get remove --purge libmono-corlib4.5-cil
ali bolje ga je u synapticu označiti za potpuno uklanjanje. odma ti instalira i neke zamjenske. za ovo sa purge nisam 100% siguran.
oldman

Post Postao/la oldman »

studiom je napisao/la:Da li ima neko mogucnost i da je voljan da instalira na nekoj masini Mint 17.1 i da ga pokusa apdejtovati ??
Ovih dana sam to napravio na dva desktopa i jednom laptopu. Nakon instalacije odabrao apdejte samo pod 1 i prebacio na noviju verziju Rebecca. kad je bilo gotovo ponovno sam napravio apdejt ostalog pod 2 do 5 i nakon toga i sad sve normalno radi. Na sva tri uređaja. :thmb-up
studiom

Post Postao/la studiom »

Sad sam na Mint17 LTS... jedino u njemu ulazim u synaptic

Evo sta se desi kad se pokrene postupak uklanjanja i onda posle toga ne mogu zatvoriti synaptic (moram na silu da ga zagasim) a u terminalu ispisuje da je takav proces u toku i onda kompu moram restartovati - i samo se tako citavo vrijeme vrtim u krug !

Koliko sam ja mogao dokuciti svemu ovome / da kazem starije instalacije koje su odradjene u proteklom periodu (nezzz tacno kojem) rade normalno i kod mene - zelena kvacica za nadogradnju ne pokazuje potrebu za nadogradnju iste. Dakle problem je odnedavno (par dana) ukoliko sad nanovo instaliras neku od Mintovih distri - nastupa ovaj problem. Zato sam zamolio da ukoliko je neko u poziciji da upravo sada izvrsi instalaciju ovog sistema pa da se javi ima li ovakvi problema....
Privitak/ci
uklanjanje lib 0 4.png
(134.61 KiB) Nije preuzeto niti jednom.
studiom

Post Postao/la studiom »

oldman je napisao/la:
studiom je napisao/la:Da li ima neko mogucnost i da je voljan da instalira na nekoj masini Mint 17.1 i da ga pokusa apdejtovati ??
Ovih dana sam to napravio na dva desktopa i jednom laptopu. Nakon instalacije odabrao apdejte samo pod 1 i prebacio na noviju verziju Rebecca. kad je bilo gotovo ponovno sam napravio apdejt ostalog pod 2 do 5 i nakon toga i sad sve normalno radi. Na sva tri uređaja. :thmb-up
Prije koliko dana je rađena instalacija ?

I koji verzija je instalirana?
Šta ti znaci ovo .....odabrao apdejte samo pod 1?
teorijavelikogpraska

Post Postao/la teorijavelikogpraska »

ja mint 17.1 redovito apdejtiram i nema nikakvih problema, a koliko vidim na mreži, niti drugi se nežale.
nije mi jasan tvoj problem, i nije mi jasno kako i zašto nemožeš maknuti onaj paket libmono-corlib4.5 sa synapticom ako si ga označio za potpuno uklanjanje. ali ako imaš još iso fajl s kojim si instalirao, zašto ne napraviš md5 cheksum? pogledaj u prethodnim postovima kako. ja sam se malo zagubio između tvoja dva kompa i dvije distre.
oldman

Post Postao/la oldman »

Pa sve u razmaku od cca 7 dana . Jedan prekojučer a prije njega cca 2 dana a pvi oko 7 dana. Svi su Mate 17.1
Upravitelj nadopuna kad ih odabereš sve ima od brojeva 1 do 5 a pod svakim brojem oko 7-8 nadopuna. Instalira one koje odabereš. Ja sam imao Mint 17.1 qiana o noviji je 17.1 Rebecca. I ne čačkam po terminalu ako baš ne treba jer niti neznam pa to koristim samo tek kad naučim ili sam siguran.
Čini mi se da bi već davno napravio da si ponovno instalirao a ne se zakopao u ispravke jer ni ti u terminalu nisi doma. Imaš se vremena učit kasnije kad malo pohvataš konce. :-D
Odgovori