Oldtajmeri, auti i slična limarija
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Oldtajmeri, auti i slična limarija
Najvjerojatnije nema maglenke u prednjim farovima jer da ima, ne bi još uvijek kod nas trgovci magleke stavljali u skuplje pakete ili kao dodatnu opremu. Zapravo za tu zakonsku odredbu i ne znam. Znam da od lipnja ove godine svi auti na Hr tržištu moraju imati ESP i nadzor tlaka u gumama, ovo s maglenkama mi je prvi glas.
Što se tiče ovih nazovi eye candy dodataka, ostavi se toga. Bolje provjeri koje ti točno lampe idu u farove i kupi si najkvalitetnije koje možeš pronaći (ne najljepše ili najpovoljnije s interneta) i ljepše ćeš se voziti po mraku.
Usput, što se tiče xenona, nije stvar samo u žarulji i jačini, svaki xenon far ima servo-motore i neku vrst žiroskopa koji konstantno prati kretanje (gibanje) vozila i prema tome stalo podiže i spušta svjetla kako ne bi došlo do zasljepljivanja ostalih u prometu.. i da, nadzor stanica za tehnički pregled je sad postrožen (a i konkurencija ih prati da nema muljaža).. mene je recimo lik prošle godine htio rušiti na tehničkom zbog xenona samo zato što u Hr ima valjda 3-4 ta modela auta s tvorničkim xenonom pa je mislio da su aftremarket ugradnja jer ih nikad nije vidio.. problem sam riješio pokazivanjem računa i popisa dodatne opreme za auto.
Što se tiče ovih nazovi eye candy dodataka, ostavi se toga. Bolje provjeri koje ti točno lampe idu u farove i kupi si najkvalitetnije koje možeš pronaći (ne najljepše ili najpovoljnije s interneta) i ljepše ćeš se voziti po mraku.
Usput, što se tiče xenona, nije stvar samo u žarulji i jačini, svaki xenon far ima servo-motore i neku vrst žiroskopa koji konstantno prati kretanje (gibanje) vozila i prema tome stalo podiže i spušta svjetla kako ne bi došlo do zasljepljivanja ostalih u prometu.. i da, nadzor stanica za tehnički pregled je sad postrožen (a i konkurencija ih prati da nema muljaža).. mene je recimo lik prošle godine htio rušiti na tehničkom zbog xenona samo zato što u Hr ima valjda 3-4 ta modela auta s tvorničkim xenonom pa je mislio da su aftremarket ugradnja jer ih nikad nije vidio.. problem sam riješio pokazivanjem računa i popisa dodatne opreme za auto.
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Xenoni su odlicna stvar i isplati ih se uvijek uzeti makar kao dodatnu opremu. Razlika u dugim voznjama po noci je jako velika. Puno manje se naprezete, svjetlo je prirodnije, a sve je bolje osvjetljeno.
I mislim da su davnih dana prosla vremena kad su tvornicki ugradjeni xenoni zasljepljivali.
To uvijek budu u garazi u dvoristu ugradjeni jeftinjaci.
I mislim da su davnih dana prosla vremena kad su tvornicki ugradjeni xenoni zasljepljivali.
To uvijek budu u garazi u dvoristu ugradjeni jeftinjaci.
Nije li ta nadoplata za maglenke u braniku kao skuplju ili dodatnu opremu?bertone je napisao/la:Najvjerojatnije nema maglenke u prednjim farovima jer da ima, ne bi još uvijek kod nas trgovci magleke stavljali u skuplje pakete ili kao dodatnu opremu. Zapravo za tu zakonsku odredbu i ne znam. Znam da od lipnja ove godine svi auti na Hr tržištu moraju imati ESP i nadzor tlaka u gumama, ovo s maglenkama mi je prvi glas.
Sad sam isao citati i da u pravu si, samo straznje su obavezne, ali ja stvarno jos nisam vidio "noviji" auto, a da nema maglenke...
Clanak 26 i 32
http://www.cvh.hr/propisi-i-upute/pravi ... a-cestama/
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
Ne mogu izdržati, a da se ne nadovežem na ovo. Samo ja bih o stražnjim maglenkama.Suko je napisao/la:...malo-malo po noci naletim na kretene koji bljeste svojim prednjim maglenkama ko da su sami na cesti...
Situacije za opravdano korištenje stražnjih maglenki su stvarno vrlo rijetke.
Dakle, kad si u gustoj magli, kišurini, mećavi, a nikoga iza tebe.
I to je to.
Sve ostalo je idiotizam u prometu.
Čim padne mrak, te se pojavi dašak izmaglice, svi kao po komandi pale taj, najomraženiji mi dio automobila.
Obilaznica, kolona, grad, naselje, nema veze, u rvackom mentalnom sklopu je: magla (svih gradacija)=stražnja maglenka.
Bolje da se češće late žmigavaca, koji su obično samo ukrasi.
Where there is a gui there's a way.
- Suko
- Site Admin
- Spol: M
Ljudi ni ne znaju da postoje zadnje maglenke. Pale se prednje a s njima obicno idu i zadnje.
Inace, ja zadnje palim samo kad je grozna kisa ili magla na autoputu. Da me vide uz daljeg.
Inace, ja zadnje palim samo kad je grozna kisa ili magla na autoputu. Da me vide uz daljeg.
Kad smo se već uhvatili "savjesnih" vozača.. u zadnje vrijeme su vrhunac likovi koji na autima imaju ugrađena dnevna led svjetla i naravno da nemaju pojma da ako upale samo njih da im ne rade zadnje pozicije pa po noći, uredno po mraku voze bez upaljenih svjetla.. kod takvih bi zadnje maglenke bile dobrodošla pojava..
Da, primjetih to. Ajde, još kužim kvazi diy čudesa, ljudi ne razmišljaju, ali i tvornički drl svijetli samo naprijedbertone je napisao/la:Kad smo se već uhvatili "savjesnih" vozača.. u zadnje vrijeme su vrhunac likovi koji na autima imaju ugrađena dnevna led svjetla i naravno da nemaju pojma da ako upale samo njih da im ne rade zadnje pozicije pa po noći, uredno po mraku voze bez upaljenih svjetla.. kod takvih bi zadnje maglenke bile dobrodošla pojava..
To sve i je smišljeno zbog co2. Kao i onaj start-stop idiotizam. Kad sve zbrojiš i oduzmeš, učinak je suprotan.
Pa dpf...
Where there is a gui there's a way.
-
Tomislav001
Trenutno imam fiestu iz 1993 i gledam da ju prodam i da uzmem nešto bolje
auto je ko' nov izvana i iznutra i ima samo 75k km
bio je udaran i par puta farban tako da je boja još nova
sad sam neki dan met'io nove kočnice i ležajeve
cijenim ju negdje oko €800 jel mislite da vrijedi tolko'?
pa aj' neke preporuke kad smo vec tu
gledo' sam:
Hondu Civic
Mazdu 323 F
Toyotu Celicu
Nissan 200 SX
Mazda MX3 (Ima jedna u zagrebu za €1300 al za to su skupi djelovi)
BMW 316
Honda Prelude
Teško je naći nešto da je u ovako dobrom stanju kao moja Fiesta a da je relativno mlado i jeftino,
ako prodam ovo svoje imam buđet od negdje oko €1300 pa nek bude u tom broju cijena a i pošto sam mladi vozač ne smije bit nešto pre jako
I komentari na ovo što sam gledo' naravno
auto je ko' nov izvana i iznutra i ima samo 75k km
bio je udaran i par puta farban tako da je boja još nova
sad sam neki dan met'io nove kočnice i ležajeve
cijenim ju negdje oko €800 jel mislite da vrijedi tolko'?
pa aj' neke preporuke kad smo vec tu
gledo' sam:
Hondu Civic
Mazdu 323 F
Toyotu Celicu
Nissan 200 SX
Mazda MX3 (Ima jedna u zagrebu za €1300 al za to su skupi djelovi)
BMW 316
Honda Prelude
Teško je naći nešto da je u ovako dobrom stanju kao moja Fiesta a da je relativno mlado i jeftino,
ako prodam ovo svoje imam buđet od negdje oko €1300 pa nek bude u tom broju cijena a i pošto sam mladi vozač ne smije bit nešto pre jako
I komentari na ovo što sam gledo' naravno
Ak je tako dobra što ju prodaješ jer svi nabrojani su puno lošiji od tog Forda.
-
Tomislav001
Pa jedva se provlači na eko testu pa da ju uvaljam nekom dok još kolko tolko prolazibertone je napisao/la:Ak je tako dobra što ju prodaješ jer svi nabrojani su puno lošiji od tog Forda.