Physalis je cloud builder za Apache Cordova HTML5 aplikacije koji iz repositoryja na GitHubu pakira aplikaciju za nekoliko platformi a trenutno su podržani Ubuntu Touch, Android i FirefoxOS.Physalis is an opensource build cloud for Apache Cordova (TM) projects.
It's licensed under the MIT-license and written in scala.
Apache Cordova (TM) [1] allows creating apps with HTML5 while also
accessing native device capabilities, such as the accelerometer, GPS
contact list, etc. This is made possible with a multi-platform
JavaScript-to-Native bridge technology.
Physalis Build Cloud makes developing with Apache Cordova much easier:
given the source code from a public Git repository, Physalis builds and
packs the app for several platforms. There is no need to install and
configure an SDK.
For the moment, ubuntu and android are supported. Other platforms and
functionalities will follow.
Ubuntu Phone
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: Ubuntu Phone
http://physalis.io/
- calisto053
- Moderator
- Spol: M
Physalis

Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
OTA-4 objavljen i u roku od 24 h dobiti će ga svi korisnici. Reboot će vjerovatno trajati poprilično pa korisnici trebaju biti strpljivi.
Dobio sam update
Upravljanje tabovima u browseru je sada lakše i brže, vidim sitne izmjene u dizajnu, a ostale novosti ćemo vidjeti sa vremenom jer sam ga tek instalirao.
Ideeeeee...
Konacno je dosao, nisam stigao nista jos pogledat jer sam bio na poslu, ali vidim da ocito ima novosti.. 
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
Offline navigacija bi trebala ubrzo biti dostupna za Ubuntu Touch, čim se riješi dozvola za pristup SD kartici za aplikacije koje ne dolaze predinstalirane, trenutno aplikacije iz Ubuntu Storea ne mogu pristupiti SD kartici jer se to smatra nesigurnim, ali za neke aplikacije će se to morati dozvoliti jer inače ne mogu funkcionirati. Najbolje bi bilo da prilikom prvog startanja aplikacije operativni sustav pita korisnika želi li omogućiti aplikaciji pristup SD kartici, onda korisnik ima izravnu kontrolu.
OSMScout aplikacija je u Storeu, downloadao sam mapu za Hrvatsku pa pretpostavljam da ju je instalirao na internu memoriju.
Scaleanje Ubuntu Notes aplikacije sa mobitela na veći ekran na tabletu i desktopu.
http://insights.ubuntu.com/2015/06/24/m ... in-europe/
Meizu MX4 Ubuntu Edition u prodaji za europske kupce od 25.lipnja putem pozivnica na Meizuovom siteu.Chinese smartphone manufacturer Meizu, in partnership with Canonical, announces the launch of the MX4 Ubuntu Edition in Europe to smartphone enthusiasts. This follows the recent device launch in China specifically aimed at developers, focused on strengthening the Ubuntu content and services ecosystem in China. The Meizu MX4 Ubuntu Edition will be available to buy tomorrow (25th of June) across Europe* priced at 299.00 Euros. The devices are accessible by invitation on Meizu’s website.