studiom je napisao/la:Idem pokusati sa svjezim iso - definitivno !
ma naravno.
ali ono iz predhodnog posta. umjesto gedit upišeš pluma ili več kako ti se zove tekst editor. napraviš ono u fajlu. pažljivo, da ne oštetiš drugi paket (izbrišeš njegov red), spremiš promjenu i onda u terminalu sudo apt-get update
NEVJEROJATNO .. radi predostrožnosti čega?? na friško instaliranom OS-u nećeš napraviti full update i upgrade .. pa da se i strga nešto (a neće) za 15-20 minuta ponovno instaliraš OS .
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]
ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
bertone je napisao/la:NEVJEROJATNO .. radi predostrožnosti čega?? na friško instaliranom OS-u nećeš napraviti full update i upgrade .. pa da se i strga nešto (a neće) za 15-20 minuta ponovno instaliraš OS .
Čisto ova predostrožnost zbog kasnije navike - kažu da je navika jača od bilo čega drugog
Ako još netko ima problem na Mint 17.1 pri update gdje prijavljuje grešku sa dpkg, ja sam nakon 2 sata zezanja sa ovim problemom promijenio jezik na engleski (a pri instalaciji odabrao bosanski) i sve je proradilo..
Ako je kod Minta kao i kod Ubuntua, onda se kod instalacije OS-a za defaultni server s kojeg idu nadogradnje postavlja lokalni.. a ako je on bio nedostupan onda nema ni nadogradnji, odnosno dobiješ poruku o greški.. no server za preuzimanje možeš sam promijeniti pa probaj vratiti na svoj jezik i promijeniti samo server za nadogradnje.
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]
ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."