čavrljanje 2.0
Moderator/ica: Moderatori/ce
-
Staromodan
Re: čavrljanje 2.0
Iako su podrzani za rad na OS-u, ne mogu se svi uspjesno koristiti kao glavni FS za root, jer neki nisu podrzani za tu mogucnost. XFS se prosle godine pojavio kao glavni FS u nekim RPM distribucijama namijenjenima za servere, pa sam zato pitao jel ga netko koristio.
Kako to misliš "nisu podržani za tu mogućnost"? Ti možeš vrtiti bilo koji FS kao rootfs. Da li je to dobra ideja ili ne ovisi o namjeni servera.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Where there is a gui there's a way.
- jurastublic
- Spol: M
Probaj staviti root na ntfs pa javi kako je prošlo.shrike je napisao/la:Kako to misliš "nisu podržani za tu mogućnost"? Ti možeš vrtiti bilo koji FS kao rootfs. Da li je to dobra ideja ili ne ovisi o namjeni servera.
"Hodor bre foobar"
Koliko se sjećam i to se može, ali nije baš pametno no nema ni puno smisla da forsiraš non-unix FS na linuxu? Malo mi je besmisleno pričati o tome da ne mogu biti FS-i kao root, ako oni zapravo nisu ni potpuno kompatibilni sa linux/unix sustavom rada, tj. zvuči mi kao da se žališ što u dizelaša nemreš točiti benzin.jurastublic je napisao/la:Probaj staviti root na ntfs pa javi kako je prošlo.shrike je napisao/la:Kako to misliš "nisu podržani za tu mogućnost"? Ti možeš vrtiti bilo koji FS kao rootfs. Da li je to dobra ideja ili ne ovisi o namjeni servera.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- jurastublic
- Spol: M
Istina, mogao sam se malo bolje tu izraziti.jurastublic je napisao/la:Svakako, u pravu si. Samo mi je upalo u oko ono "svi fs-ovi".
-
Staromodan
Ponekad imam osjecaj kao da me zezas.
Zašto?
-
Max Bunker
Daj čovjeku vlast ( makar i virtualnu ) i brzo buš saznao kakva je zapravo osoba.
( nema veze sa prethodnim postovima u ovoj temi )
( nema veze sa prethodnim postovima u ovoj temi )