Lenovo Ideapad S10
Moderator/ica: Moderatori/ce
- dalibor.klobucaric
- Spol: M
- Kontakt:
Re: Lenovo Ideapad S10
testiram model s10e (crni) vec evo 5 dana..
sve radi ok..
slayem se kako 3rd party software rabi puno resursa ali evo 2 gb rama radi dobro.
naime imam sustav instaliran na 2.5 disku pa se recimo grije moyda malo jace
uglavnom software radi bez zamjerki
p.s. ako instaliras UNR nemoj ga deinstalirati ako ti ce recimo maximus ici na jetra.
nadalje, ssd je jako jako brz
baterija drzi po punim opterecenjem 2,5 h
zamjerke su sljedece, ako prelazis s veceg laptopa na ovaj mali digitron shift ce te zezati pogotovo u terminalu
pomjesa se sa strelicom gore (jako jako iritantno)
wlan radi na 13 kanala (razlicite frekvencije)
jako jako je i brz ako dizes sustav i sa sticka ko ja sad
hmm sto jos rec.. po defaultu radi ti ubuntu 9.04 radi cisto ok znaci bez UNR-a
sve radi ok..
slayem se kako 3rd party software rabi puno resursa ali evo 2 gb rama radi dobro.
naime imam sustav instaliran na 2.5 disku pa se recimo grije moyda malo jace
uglavnom software radi bez zamjerki
p.s. ako instaliras UNR nemoj ga deinstalirati ako ti ce recimo maximus ici na jetra.
nadalje, ssd je jako jako brz
baterija drzi po punim opterecenjem 2,5 h
zamjerke su sljedece, ako prelazis s veceg laptopa na ovaj mali digitron shift ce te zezati pogotovo u terminalu
pomjesa se sa strelicom gore (jako jako iritantno)
wlan radi na 13 kanala (razlicite frekvencije)
jako jako je i brz ako dizes sustav i sa sticka ko ja sad
hmm sto jos rec.. po defaultu radi ti ubuntu 9.04 radi cisto ok znaci bez UNR-a
Because Open Source Matters
--
Sites - Under construction
--
Sites - Under construction
Ajde mozes ti to bolje!!!
Kakva je tastatura, touchpad, njegovi dugmici, kakav je ekran na otvorenom, jel ima jak odsjaj, koja baterija ti traje 2,5 sati 3 ili 6 cell, kakvo je kuciste jel kvalitetno na dodir, jel se lako ogrebe, jel je dovoljno cvrst gornji dio iza ekrana ili mozes uvijati ekran... itd.itd..
Kako radi ubuntu 9.04? sta ti znaci cisto ok? jel prepoznalo sav hardver te isti radi bez problema? koji su nedostaci, sto neradi kako bi trebalo? sto mislis da bi moglo biti bolje? itd...
Kakva je tastatura, touchpad, njegovi dugmici, kakav je ekran na otvorenom, jel ima jak odsjaj, koja baterija ti traje 2,5 sati 3 ili 6 cell, kakvo je kuciste jel kvalitetno na dodir, jel se lako ogrebe, jel je dovoljno cvrst gornji dio iza ekrana ili mozes uvijati ekran... itd.itd..
Kako radi ubuntu 9.04? sta ti znaci cisto ok? jel prepoznalo sav hardver te isti radi bez problema? koji su nedostaci, sto neradi kako bi trebalo? sto mislis da bi moglo biti bolje? itd...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
Kupio sam ovaj netbook i generalno sam jako zadovoljan. Kvalitetna izrada, vrhunski look & feel, narocito dugmici. Mana je glossy ekran, koji napolju nekada moze biti neupotrebljiv, ali u senci je sasvim ok, a i nije da ces se setati sa lapom u ruci. Win koji dodje na ssd je cist bloat i prakticno ga treba resecirati i malo optimizovati i onda je ok. ssd je u principu premali za ikakav ozbiljan sistem, pa sam sve naknadne programe instalirao na hard. Posle Win update imam oko 900Mb slobodno na ssd, ali kompletan update za Office 2007 nema gde da mi stane i ne moze da se instalira. Moj je sa sestocelijskom baterijom i oko 4 sata video skype razgovora i oko 5 sati normalnog koriscenja i wirelessa.
Mene licno zanima dali je neko instalirao Ubuntu 9.04 i dali je sve radilo. Pozajmio sam od komse eksterni CD/DVD i zavrteo Ubuntu 9.04 live i nisu radile kamera i mikrofon, dok su na Mandrivi 2009.1 radili, kao i compiz efekti na Live. Kako se Jaunty ponasa kad je instaliran, radi li kamera i mic?
Mene licno zanima dali je neko instalirao Ubuntu 9.04 i dali je sve radilo. Pozajmio sam od komse eksterni CD/DVD i zavrteo Ubuntu 9.04 live i nisu radile kamera i mikrofon, dok su na Mandrivi 2009.1 radili, kao i compiz efekti na Live. Kako se Jaunty ponasa kad je instaliran, radi li kamera i mic?
Resistance is futile, you will be asimilated!
Il' si Lindža, il' si mindža!
apt-get moo
Registrovani Linux korisnik #465156 / Ubuntu korisnik #20700
Imam instaliranu Gloriu (Mint 7 koji je baziran na Jauntyju), kamera i mic rade 100%, isprobano sa skype-om i cheeseom.fritz62s je napisao/la:Kako se Jaunty ponasa kad je instaliran, radi li kamera i mic?
Zahvaljujem, bice i neki Linux na mom uskoro 
apt-get moo
- Suko
- Site Admin
Razmišljam o kupovini.
Kakva su vaša iskustva?
Kako se ponaša pod Linuxom?
Baterija?
Jel se isplati?
Kakva su vaša iskustva?
Kako se ponaša pod Linuxom?
Baterija?
Jel se isplati?
Suko, imam ga oko 4 meseca i preporucujem toplo. Baterija traje do 4 sata video razgovora na Skype. Inace moze i peko 5. Izrada je odlicna, lepo i kompaktno izgleda. Jedina mana glossy ekran, koji se napolju na suncu slabije vidi, inace jako kvalitetan i ostar prikaz boja i kontrasta. SSD je suvise mali pa XP home, koji je na njemu jedva stane i za dodatne programe, ne gine instalacija na hard. Ja sam svoj malo olaksao brisuci recovery foldere, ali opet office i jos par programa imam instalirano na D i oko 1 GB slobodno na C.
Na Linuxu radi savrseno, sve out of the box. Mozda bi ustvari najbolje bilo staviti neki Linux na SSD, to cu ovih dana, verovatno bi trajala duze baterija, buduci da na Linuxu nece preko 4 sata, sto zbog losijeg power menadzmenta drivera, sto zbog toga sto mi je na hardu.
Na Linuxu radi savrseno, sve out of the box. Mozda bi ustvari najbolje bilo staviti neki Linux na SSD, to cu ovih dana, verovatno bi trajala duze baterija, buduci da na Linuxu nece preko 4 sata, sto zbog losijeg power menadzmenta drivera, sto zbog toga sto mi je na hardu.
apt-get moo
- Suko
- Site Admin
Thanx!fritz62s je napisao/la:Suko, imam ga oko 4 meseca i preporucujem toplo. Baterija traje do 4 sata video razgovora na Skype. Inace moze i peko 5. Izrada je odlicna, lepo i kompaktno izgleda. Jedina mana glossy ekran, koji se napolju na suncu slabije vidi, inace jako kvalitetan i ostar prikaz boja i kontrasta. SSD je suvise mali pa XP home, koji je na njemu jedva stane i za dodatne programe, ne gine instalacija na hard. Ja sam svoj malo olaksao brisuci recovery foldere, ali opet office i jos par programa imam instalirano na D i oko 1 GB slobodno na C.
Ovaj novi S10e mi se jako sviđa.
Svog eee-a sam poklonio i treba mi nešto malo i prijenosno jer sam stalno na putu.
Jedino što mi baš ne odgovara su samo dva USB priključka, ali velika prednost mi je da ima Express card slot.
Najvjerojatnije ću ga kupiti ovih dana.
Razmišljam još o nekom od Aspire One modela.
- 4ndY
- Moderator
- Kontakt:
A ovaj novi Acer One je gotovo savršen (ja imam stariSuko je napisao/la: Razmišljam još o nekom od Aspire One modela.
* veći ekran
* veća tipkovnica
* bolji (normalniji) touchpad
* brži procesor
* veća baterija (6-cell)
* (veći HDD - što i nije toliko bitno)
a cijena je otiša za nekih 400-500kn gore (3100kn).
A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'
3100??4ndY je napisao/la:A ovaj novi Acer One je gotovo savršen (ja imam stariSuko je napisao/la: Razmišljam još o nekom od Aspire One modela.). Sve su poboljšali u odnosu na stari:
* veći ekran
* veća tipkovnica
* bolji (normalniji) touchpad
* brži procesor
* veća baterija (6-cell)
* (veći HDD - što i nije toliko bitno)
a cijena je otiša za nekih 400-500kn gore (3100kn).
vrhunska cijena za laptop...