Čime se još bavimo osim Linuxom
Moderator/ica: Moderatori/ce
- vision
- Spol: ♂
Re: Čime se još bavimo osim Linuxom
Gledao jesam, ali nisam znao da se tako zove. Iverica i vlaga 
- calisto053
- Moderator
- Spol: M
Ma to je luda stvar, skoro pa nepoderiva. Kod mene je jedna 2 mjeseca stajala na kiši i snijegu u lokvi. Samo smo je pokupili i iskoristili bez problema
Abzeenth je napisao/la:Dobro onda. Baš me briga. Krepajte od offtopica.
jurastublic je napisao/la:Ovaj thread me podsjeća na krepanu mačku. Treba to pokupit lopatom i zakopat. Onda dezinficirati lopatu.
Nije to iverica, to su spranje i razni komadi drva od hoblanja i slicnih radnji pa su onda zaljepljeni i presani. Jako trajan i izdrzljiv materijal, a usto lagan za raditi i lijep barem meni.. 
http://www.elgrad.hr/kategorija-proizvo ... osb-ploce/
http://www.elgrad.hr/kategorija-proizvo ... osb-ploce/
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
"I'd have to be a warrior, a slave I couldn't be. Soldier and a conqueror, fighting to be free"
Smjer tih špranja u OSB-u nije slučajan, slojevi se prije prešanja planski usmjeravaju, čvstoće radi. Nekad davno, kad su se tek pojavile, kružio je podatak da se prilikom prešanja nije koristilo dodatno ljepilo, samo smola već sadržana u crnogorici. Nisam baš vjerovao u to. Danas još manje. Uglavnom, koristim ih petnaestak godina i ugodan je rad s njima. Zapravo, danas je općenito lijepo "majstorirat" jer postoji bezbroj modernih tehnika i materijala. Granica su mašta, lova i vrijeme. Da mi je barem više ovog drugog i trećeg.
Where there is a gui there's a way.
Evo jednog jednostavnog mikroprojekta. Za izvedbu je potrebno oko pola sata, možda malo više, ako materijal nije pri ruci.
Naime, plavi displej sata u dnevnoj sobi u polici pod televizorom je vremenom postao slabo vidljiv pa već duže razmišljam da isti zamjenim sa svojom bivšom Nokiom N9. Clock aplikacija je jednostavna, bez suvišnih stvari, brojke odlično vidljive i beskonačno kontrastne, uz izbor od 7 boja i 2 razine osvijetljenosti.
Dakle, potreban je neki stalak za telefon. Meni je poslužio kruti snap-on cover.
Ovakav crni:

Kutni nosač po izboru, mat crni, da se ne vidi:

Kutnik i stalak sam povezao dvostranom crnom Bison trakom, jednostavno je i drži ko blesavo. Na isti sam način kutnik zalijepio na "strop" police.
Napajanje je riješeno timerom i punjačem mobitela. (Timer je iz Ikee i paket od 2 komada dođe oko 30 kn. Dobri, tihi i ne griju se uopće.)

U timer je uključen punjač te spojen na mob. Podešen je da se uključi 1x dnevno na 2 sata, što je dovoljno da dopuni mob do 100%. Dobro je da se prilikom punjenja na displayu ništa ne mijenja.
Naručio sam micro usb kabel sa manjim konektorom da se manje vidi, ovaj je samo privremen.
U mojem slučaju, zapravo nije važno jer se niti kabel, niti nosač uopće ne vide.
Na slici su vidljivi, uživo ne.

Telefon se u svakom trenutku može izvaditi iz nosača.
Naime, plavi displej sata u dnevnoj sobi u polici pod televizorom je vremenom postao slabo vidljiv pa već duže razmišljam da isti zamjenim sa svojom bivšom Nokiom N9. Clock aplikacija je jednostavna, bez suvišnih stvari, brojke odlično vidljive i beskonačno kontrastne, uz izbor od 7 boja i 2 razine osvijetljenosti.
Dakle, potreban je neki stalak za telefon. Meni je poslužio kruti snap-on cover.
Ovakav crni:

Kutni nosač po izboru, mat crni, da se ne vidi:

Kutnik i stalak sam povezao dvostranom crnom Bison trakom, jednostavno je i drži ko blesavo. Na isti sam način kutnik zalijepio na "strop" police.
Napajanje je riješeno timerom i punjačem mobitela. (Timer je iz Ikee i paket od 2 komada dođe oko 30 kn. Dobri, tihi i ne griju se uopće.)

U timer je uključen punjač te spojen na mob. Podešen je da se uključi 1x dnevno na 2 sata, što je dovoljno da dopuni mob do 100%. Dobro je da se prilikom punjenja na displayu ništa ne mijenja.
Naručio sam micro usb kabel sa manjim konektorom da se manje vidi, ovaj je samo privremen.
U mojem slučaju, zapravo nije važno jer se niti kabel, niti nosač uopće ne vide.
Na slici su vidljivi, uživo ne.

Telefon se u svakom trenutku može izvaditi iz nosača.
Fugu, svaka cast!
Volio bi da ja imam vise maste i ideja, ko ti.. 
"It is not the brains that matter most, but that which guides them—the character, the heart, generous qualities, progressive ideas."
- Vl@do
- Moderator
- Kontakt:
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Hvala Yeti.
Vl@do
Lako je tebi kad si mlad pa dobro vidiš ove sitne brojkice ispod sata
Šalu na stranu, o tome sam i ja razmišljao, ali tek kad kćer umirovi tablet.
Već imam predviđeno mjesto na zidu. Onda USB konektor ne dolazi u obzir, već se leme žice drito na uređaj, pa dalje kroz zid.
No otompotom.
Lako je tebi kad si mlad pa dobro vidiš ove sitne brojkice ispod sata
Šalu na stranu, o tome sam i ja razmišljao, ali tek kad kćer umirovi tablet.
Već imam predviđeno mjesto na zidu. Onda USB konektor ne dolazi u obzir, već se leme žice drito na uređaj, pa dalje kroz zid.
No otompotom.
- Vl@do
- Moderator
- Kontakt:
@Fugu, opet mi kuriš vatru. Imam jedan knauf zid u kojem je sve to moguće napraviti. Naći ću uskoro još koji odbačeni smartphone i taj ide na zid umjesto slike druga Tita. 
A ova prognoza je slikovita pa mi tekst nije toliko bitan.
A ova prognoza je slikovita pa mi tekst nije toliko bitan.
Moj pogled na sve to.
Razvalih se od smijeha na ovo sa Titovom slikom.