Ubuntu Phone

Pametni telefoni, tableti, netbook prijenosnici...

Moderator/ica: Moderatori/ce

JH-IM
Spol: M

Re: Ubuntu Phone

Post Postao/la JH-IM »

Smola je napisao/la:Znaš li možda neku aplikaciju za jednostavno mountanje ond. pristup mrežnim lokacijama? Ne vidim tu opciju u File manageru. Kamo sreće da može mountati i datoteke s enkriptiranim FS-om.
File Manager može pristupiti lokalnim Samba shareovima (bottom edge swipe-Network) ako misliš na lokalne shareove, za mountanje enkriptiranih FSova ne znam, trebao bi provjeriti je li ima GUI način.
Smola

Post Postao/la Smola »

Da, super, ima sambu. Jedino ne mogu napraviti shortcut na lokaciju. Ako idem pregledavati mrežu dosta je sporo te traži full-access. Kad dođem u neki folder i na drugom računalu stavim tamo novu datoteku nema očitog načina da osvježim folder, ali ako odem na postavke pregleda (view as/sort/sort order) sam se osvježi.
Šteta što File Manager nema neki svoj text editor.

Evo trenutno mi ne radi Ubuntu store, a Updates kaže da se spojim na internet, dok browser radi normalno. Restart wifija i par minuta kasnije radi! :)
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

Smola je napisao/la:Da, super, ima sambu. Jedino ne mogu napraviti shortcut na lokaciju. Ako idem pregledavati mrežu dosta je sporo te traži full-access. Kad dođem u neki folder i na drugom računalu stavim tamo novu datoteku nema očitog načina da osvježim folder, ali ako odem na postavke pregleda (view as/sort/sort order) sam se osvježi.
Šteta što File Manager nema neki svoj text editor.

Evo trenutno mi ne radi Ubuntu store, a Updates kaže da se spojim na internet, dok browser radi normalno. Restart wifija i par minuta kasnije radi! :)
File Manager je work in progress, dobiti će nove feature sa vremenom. Vidio sam da je lik instalirao Nautilus na E4.5 ali nisam vidio instrukcije kako je to izveo, vjerovatno je ručno instalirao XMir i Libertine container. Ja ga koristim za prebacivanje glazbe sa laptopa na mobitel pretežno. Ubuntu Store ponekad na kratko ne radi ako nešto upgradeaju na njemu. Onaj regression su našli uzrok pa ćemo vidjeti da li stići kao hotfix ili u OTA-11. Javio sam se liku za tipkovnicu pa bi to trebalo sređeno :-D I rekao sam mu da ukloni one viškove slova koji ne pripadaju hrvatskoj tipkovnici.
Smola

Post Postao/la Smola »

Prima li taj lik prijedloge? :)
Npr. teško je na tipkovnici pozicionirati kursor. Jednom kad ga staviš, teško ga je pomaknuti za 1 znak lijevo-desno. Ni selektiranje mi ne hvata baš.
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

Smola je napisao/la:Prima li taj lik prijedloge? :)
Npr. teško je na tipkovnici pozicionirati kursor. Jednom kad ga staviš, teško ga je pomaknuti za 1 znak lijevo-desno. Ni selektiranje mi ne hvata baš.
Ne znam je li on baš radi na cijeloj tipkovnici, znam da je zadužen za layoute. Pozicioniranje kursora na touchscreenu je uvijek zeznuto, to mi je i na Androidu uvijek bilo gađanje prstom, ipak je prst velika stvar u odnosu na ekran :-D Iako mislim da preciznost tipkovnice nije vezana direktno za samu tipkovnicu nego vjerojatno za input libraryje. Probao sam selektiranje teksta na browseru i radi ok, na koji dio misliš da ne hvata najbolje? Ono početno dok se ne pojavi selektor?
Smola

Post Postao/la Smola »

Recimo da držiš prst na tekstu (u porukama) i pojave se dva selektora begin/end te se selektira cijeli tekst. I sad hoćeš pomaknuti jedan selektor jer hoćeš samo dio teksta i ne ide.
Inače, MessagEase tipkovnica pomicanje kursora lijevo desno rješava "slajdanjem" po razmaku i to mi je super. Iako, nigdje nisam vidio dobro riješeno selektiranje teksta.
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

Smola je napisao/la:Recimo da držiš prst na tekstu (u porukama) i pojave se dva selektora begin/end te se selektira cijeli tekst. I sad hoćeš pomaknuti jedan selektor jer hoćeš samo dio teksta i ne ide.
Inače, MessagEase tipkovnica pomicanje kursora lijevo desno rješava "slajdanjem" po razmaku i to mi je super. Iako, nigdje nisam vidio dobro riješeno selektiranje teksta.
Probao sam sada i može se pomicati selektor (onaj desni dio) da selektira samo jedan dio, ali malo treba gađati.
Smola

Post Postao/la Smola »

Joj, izgleda da preko blueootha ne možeš prebacivati datoteke.
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

Smola je napisao/la:Joj, izgleda da preko blueootha ne možeš prebacivati datoteke.
Za sada ne, možeš spajati hands free, tipkovnice, miševe ali razmjena još nije implementirana. Zapravo možeš pristupiti mobitelu preko Bluetootha odnosno prebacivati u temporary folder koliko se sjećam, ja koristim kabel ili wifi, na Androidu nisam valjda 3 puta upotrijebio Bluetooth, imam neku averziju prema njemu :-D Mobitel koristi Bluez 5 kao i desktop, ali trenutno nedostaje obex razmjena.
JH-IM

Post Postao/la JH-IM »

http://en.jd.com/1104324.html

Meizu Pro 5 je sada dostupan za kupovinu.
Odgovori