Planirao sam kupiti pošteno računalo srednje klase, ali kada sam stavio na papir osnovne komponente cijena se diže iznad 4000 kn. Pošto mi je to trenutno ne prihvatljivo, odlučio sam nadograditi sadašnji.
Mijenjao bih grafičku i dodao bih tvrdi disk 2 TB.
Evo detalji sadašnjih komponenata:
Procesor Intel pentium E5200 dual core 2,5 GHz 64bit, DDR2
Ram 3 GB
Matična Foxconn, bazirana na Intel G31 MX-K, PCI-express DDR2, procesor socket (LGA775), 1333/1066/800 MHz (FSB), dual channel DDR2 800/667*2 DIMMS max 4 GB, 4*SATA 2
Grafička ASUS EAH3650 silent magic, PCI express 2.0 backward compatition to PCIE, 512 MB DDR2.
Moram promijeniti grafičku spomenuo sam već negdje da su mi konektori DVI oštećeni, planirao sam mrvicu jaču grafičku, neku od 1 GB i što više Bitova, i hoću više duboke memorije znači tvrdi disk 2 TB. I gledao sam polovne, i najjeftinije grafička je 250 kn, a HDD 340 kn. Volio bih da ne mijenjam matičnu, rame i ostalo, (ako je to moguće, a da poboljšam perfomanse) pošto je ovo samo privremeno riješenje, pa dok traje, traje. Molio bih da cijena ne prelazi 1000 kn, ali bih još više volio da cijena ostane 600kn. I naravno komponente moraju podržavati linux.
Znate onu staru hebala bi se ali da joj ne uđe, he, he, tako bih i ja da me ne košta a da me zadovolji