Koristim stalno operu sa nativnim ad block-om. Zaboravio sam što su reklame. Nego u zadnje vrijeme dešava se da na neki video na yt reprodukcija prekine kao da će reklama da krene i to vrijeme (~1-2 sek) je crna je pozadina i onda nastavi normalno gdje je i stalo. Srećom ne dešava se često.
Meni je već neko vrijeme Opera glavni browser i vrlo sam zadovoljan, pogotovo sa nativnim ad blockerom pošto ja ne instaliram nikakve ekstenzije na svoje browsere.
Pa zapravo operu nisam godinama koristio ali sad nakon update-a mi je opet glavni browser, e da jesam to samo ja ili svi browseri danas imaju chrome-a u sebi???
Opera Neon projekt, za sada nije dostupan za Linux, poučeni iskustvom Opere kada je prešla na Chromium bazu neće ni tako skoro, zanimljiv iako donekle upitno koristan UI ovako na prvu ali izgleda puno modernije od današnjih browsera pa možda Operi vrati dio udjela korisnika.
VPN u operi nisam koristio na desktopu osim na opera mini na androidu. Ako ne znate, oepra mini zapravo ide preko niza geodistribuiranih proxy (mislim da ih ima 100-200), koji za vas preuzmu stranice, maknu punu kiflu toga, komprimiraju i pošalju browseru. Zgodna fora koja štedi promet ali držite na umu da iako je to transparentni proxy neke aplikacije ga znaju (katkada) detektirati i onda se žale (recimo facebook da ste logirani sa bizarne lokacije ili neke druge aplikacije koje zahtijevaju da dolazite iz specifične države).
Ova nova, post Presto engine, Opera mi se baš i ne sviđa previše. Jest i djeluje kao mod Chrome browsera i ništa više. Da, native adblock je OK, ali adblock i VPN su više manje kao addoni. Na žalost, kako stari Presto može sve manje i manje toga renderirati a i ta verzija opere (12.06) više ne radi sa svim SSL implementacijama pa se ni ne mogu otvarati sve https stranice. Ambivalentan sam.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!