Bunker je napisao/la:
Ispravi me ako griješim, no mislim da si mi ti rješila jednu od mojih dugotrajnijih potraga.
Točno je, pisala sam o tome. Ali mislim da ti ga je prije toga Suko preporučio
baš ovdje na forumu. Tako da bi vjerojatno bilo poštenije zahvaliti njemu.
Tijekom nadogradnju aur paketa, najčešća pitanja u konzoli zahtijevaju odgovor yes ili no , pritisak enter tipke ili upis admin lozinke , i vjerujem da bi se taj dio mogao automatizirati u smislu preporuke koju je gore kolegica navela.
Najbolje će biti da probaš i vidiš odgovara li ti kako se Pamac ponaša kad je ta opcija uključena. Trebalo bi pokriti barem taj slučaj koji opisuješ. Nažalost sad ne mogu testirati jer mi je Manjaro VM na starom disku s kojeg još treba prebaciti neke backupe, a ne sjećam se kako je to izgledalo jer ja ne koristim tu opciju. Ali možeš testirati s instalacijom bilo koje bezvezne aplikacije, samo ju obriši kasnije.
Neznam postoji li solucija da se to sve automatizira, da je extra pouzdana čak i kod tog selekcijskog odabira između više mogućnosti , a da se ja tih vuru vremena mogu nečemu drugome posvetiti a ne da dežuram uz terminal i odgovaram na podpitanja....
Postoji nešto ali neće ti se svidjeti jer je CLI alat. Zove se
pacaur i njegov smisao je upravo smanjiti potrebu za odgovaranjem na ta pitanja. Način na koji to radi se manje-više svodi na "zaobilaženje" tih pitanja uz pomoć predefiniranih postavki. Npr. kad te neka aplikacija tijekom instalacije pita želiš li overwriteati njezin config file, možeš namjestiti da automatski svi odgovori na takva pitanja budu "ne", ili "da".
Možda već sad uviđaš problem s time - za neke aplikacije će to biti OK, ali što s onima za koje neće? Zato je teško postići to što ti želiš, jer je previše mogućih različitih slučajeva koje bi trebalo "uračunati" u tu automatizaciju. Osim toga, Arch, a posljedično i Manjaro, je sustav koji "očekuje" da će korisnik htjeti kontrolirati što se događa i samostalno odlučivati o opcijama tijekom nadogradnje. Čak ni taj pacaur nije idealno rješenje, jer ne pokriva sve slučajeve.
Moguće je da postoje neki drugi AUR helperi koji bi to mogli odraditi...ali opet, većina njih će biti CLI alati. Isto tako, mogla bi se možda napisati neka skripta za to, ali to bi zahtijevalo bolje poznavanje pacmana, odnosno cijelog procesa instalacije i nadogradnje softvera na Archu.
EDIT:
Još jedna ideja koja ti možda može pomoći, tj. da razmisliš o tom pristupu: možeš namjestiti da ti automatski samo skine sve pakete, bez instalacije, a onda proći kroz nadogradnju nekad kasnije, kad imaš vremena za odgovarati na "dosadna" pitanja