pomoc Aircrack

Diskusije usko vezane uz Ubuntu i srodne distribucije (Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu, LinuxMint...)

Moderator/ica: Moderatori/ce

keno

pomoc Aircrack

Post Postao/la keno »

Dali bi mi neko bio voljan malo objasnit i pomoc oko aircrack posto me malo zanima dalmogu sebi da nadem pasvord preko toga pa tako i kad idem na izlet malo da nebudem bez neta..he he

ovako svasta sam nesto gledo preko youtube pa sa skido neke komande pa sad neznam i sta je vise zasta pokusao sam preko ubuntu 9.04 instalirao sam aircrack i macchanger.
problem je neznam dal smijem zbog zakona foruma da pisem o ovome izvinjavam se al i ovo je linux pa nevidim zbog cega bi bilo problema a zivim ovdje gdje net nije neka stvar toliko skupa ovdje skidaj koliko hoces samo kad ides od kuce na odmor da ti je al nemas.
ovako stavio sam ovu komandu al nedobijem kao onaj na youtube izbaci mi gresku

keno@ubuntu:~$ sudo ifconfig mon0 down
keno@ubuntu:~$ sudo macchanger -m 00:11:22:33:44:55 mon0
Current MAC: 00:21:5d:51:8a:62 (unknown)
ERROR: Can't change MAC: interface up or not permission: Device or resource busy
keno@ubuntu:~$

eh sad i ja nastavim sa ostalim komandama al kad je na kraju finis on meni stalno pise da sacekam jos 5000IVs neznam sta je to.
molim vas ako ima ko volje da mi objasni i pokaze kako da odradim to
zole052
Spol: M

Re: pomoc Aircrack

Post Postao/la zole052 »

Ja ti ne bi objasnoi ni da znam ;) Ajde valjda se u francuskoj da zaraditi za stik za bezicni internet ako ne kvragu i europa di se toliko guramo...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
keno

Post Postao/la keno »

Pa jel to ti imas nesto protiv mene pa da i znas nebi mi pomogao..ja sam skoro dosao ovdje u europu pa ja vec dajem 40 eura za to sranje brzi net i wifi pa zar mi jos i treba davat 30 eura za usb stik kad idem na odmor negdje ...a i nema nista lose u tome znat nesto po pitanju aircracka kao i zastitu od njega..nije linux samo za chat i surfanje
Suko
Site Admin

Post Postao/la Suko »

Teško ćeš naći nekog na ovom forumu tko će ti pomoći oko razbijanja tuđe mreže.
Kako god to omalovažavao, ipak se radi o krađi.
Ako sam dobro shvatio, ovdje su ljudi uglavnom protiv toga.
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

pa ako se vec mislis igrati hackera, onda se koncentriraj na dokumentaciju i manuale, zaboravi youtube.

uostalom, skroz si krivo krenuo, u ovoj fazi uopce ne trebas mijenjati mac, a tvoj problem je zapravo prilicno jednostavan, dovoljno je samo da citas sto ti pise.
ali necu ti reci.. :)
zole052

Post Postao/la zole052 »

keno je napisao/la:Pa jel to ti imas nesto protiv mene pa da i znas nebi mi pomogao..ja sam skoro dosao ovdje u europu pa ja vec dajem 40 eura za to sranje brzi net i wifi pa zar mi jos i treba davat 30 eura za usb stik kad idem na odmor negdje ...a i nema nista lose u tome znat nesto po pitanju aircracka kao i zastitu od njega..nije linux samo za chat i surfanje
Nemoj se ljutiti ali kao sto ti nebi htio da se tebi ljudi stekaju na tvoju vezu i u najboljem slucaju samo da ti je usporavaju tako nije lijepo da ti isto radis. Nemoj raditi drugima ono sto ne bi htio da drugi rade tebi.
A inace normalno da nemam nista protiv tebe samo ne bi htio da mi se pristekas na internet bez da me pitas :mrgreen: a da me pitas sigurno bi ti dao...
Nije teško biti toliko nesrećan da bi čovek počeo da pije. Ljude treba odvikavati od nesreće, a ne od alkohola. Nesreća je veći porok.
keno

Post Postao/la keno »

Hvala na odgovoru iskrenom znam da net pun ovakviih tema slab sam sa engleskim pa mislio sam da ovdje ima neko ko bi pomogao nije to sveto pismo malo volje i to je to.Ja necu upadam u tudu mrezu kad sam u Hrv vec od ovih Francuza to je nesto drugo...
I nevidim nista u tome da od nekog posudim malo mreze par dana nego da ulazim u tudi pc i kradem i brisem podatke za to nisam al ovo je samo povrsinski nista neskodi i cak i nespouspori ni net toliko imam i ps3 i laptop prikljucen na wifi i nevidim da mi nesto spori..
zole052

Post Postao/la zole052 »

keno je napisao/la:Ja necu upadam u tudu mrezu kad sam u Hrv vec od ovih Francuza to je nesto drugo...
rofl rofl rofl Al ih nevolis rofl
keno je napisao/la: I nevidim nista u tome da od nekog posudim malo mreze par dana nego da ulazim u tudi pc i kradem i brisem podatke za to nisam al ovo je samo povrsinski nista neskodi i cak i nespouspori ni net toliko imam i ps3 i laptop prikljucen na wifi i nevidim da mi nesto spori..
Ah cuj to recimo i je tako ali pod uslovom da samo ti to radis ali ako mozes ti mogu i drugi i onda krene sve nizvodno... u svakom slucaju nije lijepo.

Zar u francuskoj nema wirelessa besplatnog po tim turistickim mjestima :misli Mislim cak i u splitu, rijeci, zagrebu, varazdinu ima... pa i po hotelima i cak dosta i po apartmanima privatnim... a to je u hrvatskoj. Zar francuzi nisu malo napradniji u vezi toga?

A to da li uspori... pa cuj kada se moja sestra spoji ja osjetim na svom kompu pogotovo ako skida torrente ili gleda filmice na youtubeu.
glaskoncILLa

Post Postao/la glaskoncILLa »

keno je napisao/la: I nevidim nista u tome da od nekog posudim malo mreze par dana nego da ulazim u tudi pc i kradem i brisem podatke za to nisam al ovo je samo povrsinski nista neskodi i cak i nespouspori ni net toliko imam i ps3 i laptop prikljucen na wifi i nevidim da mi nesto spori..
onda je tvoj router u hrvatskoj zasigurno otvoren tako da se moze spojiti bilo tko.. :mrgreen:

gle, to da zelis provaliti na neciju mrezu je legitiman stav, mozda ne sasvim etican, ali legitiman.
stvar je u tome da neces provaliti u nista ako ne poznajes materiju, odnosno skoro svaki craking zahtijeva da jako dobro znas o cemu se zapravo radi.

tako da za pocetak mozes krenuti sa ip adresama, arp-om, wirelessom kao standardom, protokolima za enkripciju istog, brootforce alatima i slicnim jer to sve moras znati da bi uspjesno provalio negdje.

recimo ti ides fakeati mac adresu, a nemas pojma zasto ti to treba i da li ti uopce treba..
...."Have you mooed today?"...
..It’s that time of the decade: I’m reinstalling Debian..
jjj

Post Postao/la jjj »

Dakako da je upadanje na tuđu mrežu ilegalno. Na Aircrack forumima imaš hrpu tutorijala za početnike.
Zaključano