Više o docku u Ubuntuu 17.10 koji će dolaziti predinstaliran, ovo je early preview i koliko sam vidio moći će biti lijevo kao na Unityju i dole na dnu ekrana, treba ga još uskladiti sa Ambiance temom i nadam se da će staviti Ubuntu logo na application launcher
TOP TEMA: Ubuntu vijesti
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: TOP TEMA: Ubuntu vijesti
https://didrocks.fr/2017/08/18/ubuntu-g ... ful-day-5/
Više o docku u Ubuntuu 17.10 koji će dolaziti predinstaliran, ovo je early preview i koliko sam vidio moći će biti lijevo kao na Unityju i dole na dnu ekrana, treba ga još uskladiti sa Ambiance temom i nadam se da će staviti Ubuntu logo na application launcher
- holden
- Spol: M
Zvučaće glupo, ali stvar zbog koje je meni Unity bio toliko Unity je bio onaj color inherit, gde se dash obojio u boju pozadine. Kada bi to uradili i u ovom docku, bilo bi super.
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
Biti će i toga vjerojatno, rad na docku je u tijeku. Ja hoću minimize on clickholden je napisao/la:Zvučaće glupo, ali stvar zbog koje je meni Unity bio toliko Unity je bio onaj color inherit, gde se dash obojio u boju pozadine. Kada bi to uradili i u ovom docku, bilo bi super.
- holden
A još jedno pitanje - da li se provlači možda negde neki info o novim ikonama za 18.04? Ovaj Humanity set mi se čini isuviše zastareo...
"Onaj koji je video kako vaskrsava mrtvac, s tim se privid neće poigrati" Danilo Kiš
Nijedan Linux desktop nema neke specijalno dobre ikone out of the box za moj ukus, Ubuntu Mono Dark su meni bolje od Gnomeovih recimo, KDEove su neloše ali samo sistemske, da li će osvježavati ikone ne znam, bilo bi dobro da ih barem donekle osvježe.holden je napisao/la:A još jedno pitanje - da li se provlači možda negde neki info o novim ikonama za 18.04? Ovaj Humanity set mi se čini isuviše zastareo...
Sa ovim se 100% slažem i već sam nekoliko puta sam sebe nagovarao da si napravim svoj paket ikona... no pustila me voljaJH-IM je napisao/la: Nijedan Linux desktop nema neke specijalno dobre ikone out of the box za mene, ...
- holden
Pa dobro, ipak se Ubuntu diči sa vizualijama. A i odradili su veliki deo ikona, ako ne grešim.JH-IM je napisao/la:Nijedan Linux desktop nema neke specijalno dobre ikone out of the box za moj ukus, Ubuntu Mono Dark su meni bolje od Gnomeovih recimo, KDEove su neloše ali samo sistemske, da li će osvježavati ikone ne znam, bilo bi dobro da ih barem donekle osvježe.holden je napisao/la:A još jedno pitanje - da li se provlači možda negde neki info o novim ikonama za 18.04? Ovaj Humanity set mi se čini isuviše zastareo...
Breeze su meni prelepe, takođe i elementary lepo izgleda.
Meni Arc Icons sa Numix Square su jedine dovoljno čitljive i solidno izgledaju, ali Linuxu trebaju moderne ikone koje bi radile i na GTK i QT desktopima. Ostale razne ikone kao Papirus, Faenza i slične mi izgledaju loše i nečitljivo, tu im Apple treba biti uzor kako imati lijepe i čitljive ikone na sustavu.
https://forum.snapcraft.io/t/released-snapd-2-27/1993
Snapd sada može podržavati Android boot management što otvara mogućnost za korištenje na novim uređajima.The snapd boot sequence can now handle Android-style boot management. We’re especially happy about this as it opens up a new range of devices for snapd that will support transactional updates of the OS and the kernel with automatic reverts on boot failures.
http://news.softpedia.com/news/canonica ... 7734.shtml
Canonical i Microsoft omogućili Ubuntu containere sa Hyper-V izolacijom na Windowsima.The technology leverages the Ubuntu Linux operating system as a hosting base, the Docker container engine and the Hyper-V virtualization for running Linux applications on Windows. All you'll need is a 64-bit x86 PC with 8GB RAM and be part of the Windows Insider Program.
"Canonical and Microsoft have teamed up to deliver a truly special experience — running Ubuntu containers with Hyper-V Isolation on Windows 10 and Windows Servers," said Dustin Kirkland, Vice President Ubuntu Product and Strategy at Canonical. "You should be up and running in minutes!"