čavrljanje 2.0

Razne diskusije nevezane za Linux.

Moderator/ica: Moderatori/ce

Jeremija
Spol: M

Re: čavrljanje 2.0

Post Postao/la Jeremija »

Bravo, to je taj video. Nisam ga uspio naći a baš sam kopao. Gdje ga nađe?

Kada smo kod cigara što mi vrijeđaš stošu :)
Nije bilo bolje cigare, dok su se proizvodile u TDZagreb. Kada ih je kupila tvornica duhana Rovinj katastrofa. Pošto sam bio vrlo izbirljiv, što se cigara tiče. Mogao sam pušiti samo zagrebački 160. Mogao sam konzumirati samo jače cigare, plavi Walter, crveni Marlboro , crveni Memfis... ali nije to to. A light cigare mi grlo nije podnosilo.
Uglavno ostavio sam cigare ima skoro deset godina, i ne pada mi na pamet da se opet navučem. Kada znam koji je to vrag... hebene su te ovisnosti.
Kolega nedaj se, mani se cigara, nemoj biti lud, kud trošiš zdravlje, još i platiš.
Meni je puno pomogla šalica kakaa u kriznim trenutcima - možda zvuči glupo :-p
Zadnja izmjena: Jeremija, dana/u 21 kol 2017, 10:18, ukupno mijenjano 1 put.
Tko živi u nadi umire u gov....
Daždevnjak

Post Postao/la Daždevnjak »

Ništa protiv Stoše, samo bile su najjeftinije onda. Ergo kad nije bilo para prvi izbor. Ja isto nisam volio lagane varijante... ali ni američke. Meni je Walter bio dobar, ako te reklama razveselila pazi ovo - limited edition kutija:

slika

Ništa ne zvuči glupo što god ti je pomoglo, pušenje je ružna navika, vaping je znatno čišća varijanta s mnogo aspekata prema mom iskustvu. Sigurno nije bezopasno, ali je isto tako sigurno nekoliko redova veličine manje štetno po zdravlje od klasičnog pušenja (bilo legalnih ili ilegalnih biljnih mješavina) . Bolje se ne navlačiti ako ne treba, ali meni je falilo u nekim trenucima uvijek... i sad sam našao alternativu za njih.

Bertone sorry, ali ne volim kad mi se dijeli savjete koje nisam tražio (i koji ne drže vodu), a pogotovo sam alergičan na riječ "kemija"... a ako misliš da je nešto po logici zdravije samo zato što je "prirodno" onda popuši malo oleandrovog lišća... taj argument je šupalj. Samo ti puši maricu ako te veseli, a ja ću si povremeno popariti, i svi sretni. ;)

Da ne skrećem više, meni je gušt, svjesan sam rizika i imam više nego dovoljno godina, a i dobro sam upućen. Samo sam htio savjet za odabir tekućina ako ima ljudi koji dijele ovaj porok, a da su probali više.
The electric things have their life too. Paltry as those lives are.
Jeremija

Dobro ako te para veseli, ali koga god sam vidio da je kupio te pušilice ubrzo se vratio na prave cigare. Pa mi se to uvijek činilo lošim izborom i bacanjem novca. Iako nisam nikad koristio dimilice pa možda i nisam u pravu, ali mi djeluje da to samo vara mozak, i stvara još jaču potrebu za cigarama, a ovisnost ostaje.

Neki su uspjeli prestati nakon čitanja one knjige, nije debela, a dobro ispere mozak. Barem tako kažu.

Oprosti što si dajem za pravo, ali ako si već trpio i izdržao tolike godine, pa što si počeo opet? Sad sam kucnuo u drvo, da se i meni ne dogodi. U par navrata sam skoro zapalio, pogotovo u društvu "hajde zapali jednu, šta će ti biti"... i tada nisam zapalio, a najviše zato što sam stekao neki strah od cigare. Strah i oprez da ako i jednu zapalim vratit će mi se ovisnost, (kao u filmovima o heroinu :)) . I uvijek se sjetim dok sam pušio kako sam osjećao krivnju "zašto pušim, jesam budala" i da ne želim toliki novac bacati. Nekad su cigare bile jeftine, stoša je bila šest kuna, a danas su suho zlato. A plaće su ostale iste.
Zvuči smiješno, kao da je cigara sotona :D
Mislim super je pušiti, joj koji osjećaj za mozak, kada uvučeš onaj prvi dim nakon duže pauze. I nije to nešto od čega se umire. To je skoro banalna stvar, ponekad baš kada ti treba smiri te, bolje je pušiti nego uzimati helex za smirenje. Tako da ne osuđujem pušače. Ali život mi je puno bolji bez cigare, jedna ovisnost manje, a za smirenje koristitim dubok udah, malo zadržim zrak i polako izdišem. I još po potrebi koristim dugu devetku, he, he.
shrike
Moderator
Spol: Y
Kontakt:

Post Postao/la shrike »

Cigara i je sotona. Ljudi potroše gro love na to. U godinu dana kaj popuši prosječni pušač možeš kupiti teški luksuz, tipa skupe satove, otići na egzotično putovanje i reći ženi da je poslovno a u stvari si sa ljubavnicom, ili još gore kupiti nove Apple proizvode :D Ukratko svakakve pizdarije koje inače ne bi kupili ili ovako smatrate skupima.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
Jeremija

I tako te neke rupe koje ostanu nakon prestanka pušenja. Baš što je kolega daždevnjak naveo, neki stimulans koji fali. Možda to i nije samo kod bivših pušača, možda ljudi imaju nekakvu potrebu za stimulans- uživanje, (slatko, čokolada, kava, čaj, voće,dobar šamar), mozak traži neki stimulans. Gledam po sebi, recimo nakon svakog obroka moram uzeti kockicu čokolade. To mi je postao ritual, ne da pojedem pola čokolade, nego pojedem kockicu tamne čokolade, i to mora biti od 60 do 90 posto kakao. Morao sam i kavu izbaciti, bez cigare nema smisla i stvarala mi je neugodu u želucu, pa sam se navukao na čajeve. A na poslu krpam tu rupu sa voćkom ili bombonom.

Možda bi bilo bolje da tu rupu na poslu zakrpam umjesto bombonom, bombom, he, he. Godišnji mi prošao, danas idem raditi... plakati ću, šmrc, šmrc :D
Zadnja izmjena: Jeremija, dana/u 21 kol 2017, 10:26, ukupno mijenjano 1 put.
iweb
Site Admin

Post Postao/la iweb »

shrike je napisao/la:Cigara i je sotona. Ljudi potroše gro love na to. U godinu dana kaj popuši prosječni pušač možeš kupiti teški luksuz, tipa skupe satove, otići na egzotično putovanje i reći ženi da je poslovno a u stvari si sa ljubavnicom, ili još gore kupiti nove Apple proizvode :D Ukratko svakakve pizdarije koje inače ne bi kupili ili ovako smatrate skupima.
tako je, jabukama protiv pušenja!
bertone
Site Admin

Post Postao/la bertone »

Daždevnjak je napisao/la: Bertone sorry, ali ne volim kad mi se dijeli savjete koje nisam tražio (i koji ne drže vodu), a pogotovo sam alergičan na riječ "kemija"... a ako misliš da je nešto po logici zdravije samo zato što je "prirodno" onda popuši malo oleandrovog lišća... taj argument je šupalj. Samo ti puši maricu ako te veseli, a ja ću si povremeno popariti, i svi sretni. ;)
Nema beda, nisam se naljutio samo mi je malo krivo što si moju šalu shvatio kao ozbiljni savjet... možda sam iza: "... smotaj ..." trebao dodati "... ili instaliraj Windows10 pa ti je stimulans/učinak isti" :-D

PS. Sviđa mi se ovo sa "oleanderom" rofl
shrike je napisao/la:Cigara i je sotona. Ljudi potroše gro love na to. U godinu dana kaj popuši prosječni pušač možeš kupiti teški luksuz, tipa skupe satove, otići na egzotično putovanje i reći ženi da je poslovno a u stvari si sa ljubavnicom, ili još gore kupiti nove Apple proizvode :D Ukratko svakakve pizdarije koje inače ne bi kupili ili ovako smatrate skupima.
Živa istina... @shrike, trebao bi otvoriti savjetovalište :hihi
iweb je napisao/la: tako je, jabukama protiv pušenja!

A'joj... sad će neki dobiti gastritis :hihi
[+ Prikaži] Klik
ThinkPad T14s Gen. 1
AMD Ryzen 7 PRO 4750U
16 GB DDR4-3200
Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB
14" FHD IPS (Innolux N140HCG-GQ2)
WiFi Intel® Wi-Fi® 6 AX200
Slika: [url=https://i.postimg.cc/fs6gNqZt/Slika-zas ... -58-57.png[/url]

ZEN
"Charlie. What are you thinking?"
"I'm thinking about what I want and what I need."
"What do you want?"
"I want a peaceful soul."
"And what do you need?"
"I need a bigger gun."
NoMaam

Post Postao/la NoMaam »

Ja nisam nikad pušio ali sam zato fino "popušio" :-D .
Moja žena dere duplu dozu a ja radim u prljavoj ljevaonici željeza pface . Što reći dalje osim popušio.

Pozz
Ok i što sad?
Cooleech
Moderator

Post Postao/la Cooleech »

bertone je napisao/la:
iweb je napisao/la: tako je, jabukama protiv pušenja!

A'joj... sad će neki dobiti gastritis :hihi
I ne samo gastritis.. i proljev! :zvizdi
Vl@do je napisao/la:Arch imaš upravo zato da uštediš na vremenu. Nemaš nikakvih problema s instalacijama, kompajliranjem i ostalim. Imaš jednostavno funkcionalan i stabilan, uvijek najsvježiji OS, a osim toga je sexy i cool do neba.
I've seen some idiots back in my time, but you man... you're special!
Daždevnjak

Post Postao/la Daždevnjak »

Jeremija je napisao/la: kada uvučeš onaj prvi dim nakon duže pauze.
Ja sam imao foru, odeš navečer kad je prohladno (i kiši idealno) polugol na balkon i zapališ u mraku, pa kad te prvi dim stepe strujom od repa do glave... piloerekcija od zapešća do laktova garantirana. Ima podraživanje nikotinskih receptora svojih čari...

Pušenje itekako ubija, sad pitanje kolikoje to loša stvar kad se sve uzme u obzir.

@Bertone ja bi prije frko oleandar nego windowse instalirao :lulz
The electric things have their life too. Paltry as those lives are.
Odgovori