Nesmemo ti reć.... Ak ti velimo, moramo te krknut....shrike je napisao/la:Što vi radite toliko često da vam treba iz file managera root?
čavrljanje 2.0
Moderator/ica: Moderatori/ce
Re: čavrljanje 2.0
Ah šta da kažem, volim petljatshrike je napisao/la:Što vi radite toliko često da vam treba iz file managera root?
Pozz
Ok i što sad?
Evo recimo sta ja uradim iz Root-a:shrike je napisao/la:Što vi radite toliko često da vam treba iz file managera root?
- Promenim temu u Grub, recimo ovako:
- Promenim GTK2 Themu, da boja ne bude breeze plava , vec tamno zelena:
- Ubacim onaj stari Splash Screen, sa openSUSE logo i onom linijom ispod
- Promenim u Plymouth velicinu ikone openSUSE logo i velicinu onih tri progress.png tackica (smanjim ih)
- Promenim format vremena kad idem u Logout, da ne bude PM/AM
- Promenim ikonu-logo u Kinfocenter :
- Promenim boju ikona:
I jos neke sitnice
openSUSE
Linux For Open Minds
Linux For Open Minds
- jurastublic
- Spol: M
Pa evo, nedavno sam pomoću "sudo thunara" prebacivao neke datoteke i mijenjao konfiguracije u /etc i /usr. Nisam točno znao/odlučio za nazive i pathove pa sam thunarom pregledavao i u hodu kopirao u home, tamo izmijenio te to kopirao na drugo mjesto jer ne volim mijenjati/testirati konfiguracijske datoteke na originalnom mjestu i bez nekakvog backupa.shrike je napisao/la:Što vi radite toliko često da vam treba iz file managera root?
U stvari, možda nekome od vas to posluži pa ću postaviti skriptu ovdje u temu "Shell skripte".
Kaj nije to bolje raditi iz shella? Fino "sudo su" i onda piči nano/vim/emacs što hočeš.
Es gibt keinen Gott, kein Universum, keine menschliche Rasse, kein irdisches Leben, keinen Himmel, keine Hölle. Es ist alles ein Traum - ein grotesker und dummer Traum. Nichts existiert außer dir. Und du bist nur ein Gedanke - ein vagabundierender Gedanke, ein nutzloser Gedanke, ein heimatloser Gedanke, der verloren in der leeren Ewigkeit wandelt!
- jurastublic
Nisi me sfatio. Bit je u browsanju i kopiranju, ne toliko u editiranju. A slabo pamtim staze i pute i za to mi je GUI ponekad bolji od cdshrike je napisao/la:Kaj nije to bolje raditi iz shella? Fino "sudo su" i onda piči nano/vim/emacs što hočeš.
- Vl@do
- Moderator
- Kontakt:
Da, često iz istog razloga koristim thunar. Morate priznati da je lakše, brže i točnije copipastati putanju nego tipkati kobasicu.jurastublic je napisao/la:A slabo pamtim staze i pute i za to mi je GUI ponekad bolji od cd, ls... A ponekad nije. File manageri su i stvoreni za takve stvari, ne vidim zašto ograničavati.
Moj pogled na sve to.
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Glavna snaga GNU/Linuxa nije besplatnost, nego SLOBODA.
http://wiki.open.hr/wiki/Linux_CLI_naredbe
Ekipa, imam nedoumicu, pa ako netko zna i ima volje pomoći :
Na linux mint 18.2 ,cinnamon,64 bit, u softver manageru mi nudi virtualbox ali samo u x86 pa neznam hoće li se u takvom virtualboxu moći pokrenuti win10 x64. Na oracleovim stranicama ima daleko noviji virtualbox.deb x64 pa nisam pametan kojeg instalirati.
Na linux mint 18.2 ,cinnamon,64 bit, u softver manageru mi nudi virtualbox ali samo u x86 pa neznam hoće li se u takvom virtualboxu moći pokrenuti win10 x64. Na oracleovim stranicama ima daleko noviji virtualbox.deb x64 pa nisam pametan kojeg instalirati.
- jurastublic
Ima i bash, tab tipka - štedi vrijeme i živce.iweb je napisao/la:fish ima autocomplete naredbi i putanjihttp://fishshell.com/